ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας

Πήγαινε κάτω

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας Empty ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Φεβ 23, 2012 11:23 am

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ με ομόφωνη απόφασή της χαιρετίζει την κινητοποίηση των εργαζομένων ανήμερα του εορτασμού της απελευθέρωσης των Ιωαννίνων.

Οι προσπάθειες –μέρες πριν– τρομοκράτησης λαού και νεολαίας με τις εκατοντάδες ΜΑΤ-ΟΠΚΕ που «κατέλαβαν» την πόλη θυμίζοντας άλλες εποχές, έπεσαν στο κενό. Με το κάλεσμα της ΕΛΜΕ και του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων Σωματείων οι εργαζόμενοι έδωσαν το δικό τους «παρών».

Στην Ακαδημία –αφετηρία της παρέλασης– συγκεντρώθηκαν εκατοντάδες εργαζόμενοι από τη Γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ, τον Κτηνοτροφικό Συν/σμό (με σύνθημα «όχι στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ») της ΕΛΜΕ, το Παν/μιο, αυτοαπασχολούμενοι και νεολαίοι με στόχο να διαδηλώσουν ειρηνικά και να τιμήσουν τους απελευθερωτικούς αγώνες του λαού μας.

Θέλησαν θα δώσουν το πραγματικό νόημα του «σήμερα» ενάντια στους νέους «κατακτητές» Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.. Όμως η στάση της Αστυνομίας ήταν προκλητική και βά-ναυση.

Διμοιρίες των ΜΑΤ δημιούργησαν σε κάθε σημείο του χώρου αλυσίδες σπρώχνοντας, κάνοντας χρήση γκλομπς και συλλήψεις μπροστά στα αθώα μάτια εκατοντάδων μαθητών. Η προκλητική στάση των ροπαλοφόρων δημιούργησε μεγάλη ένταση υποθηκεύοντας την εξέλιξη της παρέλασης, προβληματίζοντας μαθητές και γονείς. Η ψύχραιμη στάση των παρευρισκομένων αποσόβησε τα χειρότερα.

Στο τέλος της παρέλασης τελικά έγινε η πορεία με συνθήματα καταγγελίας του μαύρου μετώπου που κυβερνά σήμερα τη χώρα. Η πορεία κατέληξε στο Αστυνομικό Μέγαρο όπου αφέθηκαν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Οι εργαζόμενοι ξεπερνούν σιγά-σιγά τους εθιμοτυπικούς καθωσπρεπισμούς, τη μοιρολατρία και το φόβο που σκορπάνε τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ και δεν τρομοκρατούνται. Δεν απορούν για την ένταση των κατασταλτικών μέτρων και την αστυνομοκρατία, γνωρίζουν ότι η Τρόϊκα και η διορισμένη κυβέρνησή της στερούνται κάθε νομιμότητας και οι βουλευτές μας «ΝΑΙ σε όλα» είναι συνεργοί στις αντιδημοκρατικές εκτροπές των τελευταίων χρόνων.

Που είναι η δημοκρατική ευαισθησία των ηγητόρων της πόλης και των «νοικοκυραίων»; Οι 14 ( ; ) διμοιρίες των ΜΑΤ στην πόλη μας δεν συνιστούν εκτροπή; Ήρθαν να τιμήσουν τα «Ελευθέρια»; Τι ειρωνεία…!

Με αυτά τα δεδομένα το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ καταγγέλλει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την τρομοκρατία και την καταστολή και δηλώνει ότι απέναντι σε αυτή την πολιτική θα αντιτάξουμε τους μαζικούς ενωτικούς αγώνες μέχρι την ανατροπή της.

Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ…


Και οι μαθητές μας δε ζουν σε άλλη χώρα, παρατηρούν, ασκούν κριτική, διατύπωναν άποψη αγωνίζονται. Είναι αυτοί που απαξιώθηκαν με το ξεκίνημα της χρονιάς παίρνοντας φωτοτυπίες αντί για βιβλία.

Είναι τα παιδιά των ανέργων, των απολυμένων, του υπαλλήλου που εκβιάζεται για την περικοπή των αποδοχών, του επαγγελματία που χρεοκόπησε.

Είναι τα παιδιά των οικογενειών που τους επέβαλαν το εκβιαστικό χαράτσι.

Είναι τα εγγόνια των συνταξιούχων που ενώ πλήρωναν εισφορές 40 χρόνια παίρνουν μια σύνταξη-επίδομα την οποία βλέπουν τώρα να περικόπτεται.

Τέλος είναι τα παιδιά που θα σπουδάσουν και θα βγουν στην ανεργία ή στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ανασφάλιστοι με 350¤ μισθό.

Αυτά είναι τα παιδιά που συμμετείχαν στην παρέλαση και «μπουχτισμένα» από τη μαυρίλα που σκεπάζει τη ζωή τους αντέδρασαν με τον τρόπο που αντέδρασαν. Αυθόρμητα με την «καθοδήγηση» αν θέλετε ημών των «μεγάλων» που κάθε βράδυ βλέπουμε ειδήσεις και βρίζουμε, μουτζώνουμε… την οθόνη για την κατάντια της χώρας. Αντέδρασαν τα παιδιά μας στο φως της ημέρας χωρίς κουκούλες μπροστά στους «επίσημους».

Η νεολαία μας δείχνει ορισμένες φορές τολμηρά την οργή της για όλους αυτούς που υπογράφουν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις υποθηκεύοντας το μέλλον τους. Η αντίδρασή τους είναι συμβολικού χαρακτήρα και υπΆ αυτή την έννοια ας αγγίξει την δημοκρατικότητα, την παιδαγωγική μας διάθεση και όχι την αυταρχική λογική.

Και οι επίσημοι με αμήχανες αντιδράσεις και επιπόλαια σχόλια σε ελάχιστο χρόνο λες και ξεχείλισε η ευαισθησία τους για τους θεσμούς, το έθνος, την μέρα… έχουν στόχο τι; Υποδεικνύουν ενόχους εκπαιδευτικούς, μαθητές κάνουν έρευνες…

Και το πιο θλιβερό η αντίδραση του κ. Δημάρχου. Σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της εξουσίας ψάχνει και αυτός για υποκινητές στους καθηγητές. Δεν ενοχλήθηκε καθόλου για αυτά που βιώνουν οι συμπολίτες του ή για το αντιδημοκρατικό κλίμα των τελευταίων ημερών.

Ο τόπος χρειάζεται την πιο πλατειά ενότητα των εργαζομένων. Ας αφήσουμε κατά μέρος τις εξουσιαστικές λογικές γιατί έρχονται πιο δύσκολες μέρες με το λαό να οδηγείται στην χρεοκοπία.

Είναι σίγουρο ότι η στοχοποίηση συναδέλφων και μαθητών ανοίγουν τους «ασκούς του Αιόλου». Πρέπει να αποδεχτούμε επιτέλους ότι οι μαθητές έχουν και κρίση και το δικό τους τρόπο αντίδρασης. Η τολμηρή συμπεριφορά τους στην παρέλαση κρύβει πίσω της την αγανάκτηση των γονιών τους, την αγανάκτηση όλων μας, κρύβει το ποτάμι που σιγά-σιγά φουσκώνει και κάποια στιγμή θα ξεχυθεί και θα συμπαρασύρει Τρόϊκα-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ. και τα φερέφωνά τους.

Δηλώνουμε όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι είμαστε στο πλευρό των μαθητών μας των συναδέλφων μας και όλων όσων αντιστέκονται στη βάρβαρη πολιτική της φτώχιας, της ανεργίας και της τρομοκρατίας.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Παναγιώτης Λαζοκίτσιος

Ο Γραμματέας Αθανάσιος Έξαρχος

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=58210

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας Empty Απ: ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Φεβ 23, 2012 11:30 am

Αυτά λέγει η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων. Ας δούμε όμως τι λέγει και η υπουργός της Παιδείας:

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=58176 (εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ)

Αμέτοχοι σε κάθε είδους πολώσεις και συγκρούσεις είναι καλύτερο να μείνουν οι μαθητές, τόνισε χθες η υπουργός Παιδείας, κ. Αννα Διαμαντοπούλου, ερωτηθείσα για το προχθεσινό περιστατικό που σημειώθηκε στην παρέλαση των Ιωαννίνων για την 99η Επέτειο της Απελευθέρωσης της πόλης από τον οθωμανικό ζυγό.

Εκεί, μαθητές έστρεψαν το κεφάλι τους σε αντίθετη κατεύθυνση από την εξέδρα των επισήμων, τη στιγμή που παρήλαυναν μπροστά τους, ενώ ορισμένοι έκαναν υβριστική χειρονομία και εκστόμισαν υβριστικό χαρακτηρισμό προς τους τοπικούς παράγοντες της πολιτείας.

Μετά το περιστατικό, ο δήμαρχος της πόλης των Ιωαννίνων αποχώρησε σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την προτροπή για αποστροφή των κεφαλών έδωσαν εκπαιδευτικοί των σχολείων.

«Το χθεσινό φαινόμενο είναι απαράδεκτο και νομίζω ότι λύπησε βαθιά όλους τους Ελληνες και τις Ελληνίδες. Προσέβαλε μια εθνική ημέρα, τον συμβολισμό μιας πόλης και προσέβαλε περισσότερο αυτούς που το έκαναν και όχι αυτούς στους οποίους απευθυνόταν» δήλωσε η κ. υπουργός και πρόσθεσε πως για το περιστατικό βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα.

«Οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που πραγματικά οργίζονται και θυμώνουν περισσότερο από την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Οι νέοι άνθρωποι, όμως, είναι αυτοί που εκφράζουν και το ήθος της Ελλάδας», κατέληξε η κ. Διαμαντοπούλου.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας Empty Απ: ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Φεβ 23, 2012 1:36 pm

Την ίδια μέρα που κατά την υπουργό Παιδείας πρόσβαλαν την Εθνική Γιορτή οι μαθητές των Ιωαννίνων, διαβάστε τι δήλωνε σε συνέντευξή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλος:

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=179130

"Εγώ, ξέρετε, είμαι υπέρ της απώλειας της κυριαρχίας. Πάντοτε υπήρξα υπέρ της απώλειας της εθνικής κυριαρχίας, διότι είμαι Ευρωπαίος και κυρίως είμαι υπέρ της ομοσπονδιακής Ευρώπης" ήταν η κοφτή απάντηση του κ. Πάγκαλου στη Γαλλίδα δημοσιογράφο Αρλέτ Σαμπό, του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού Europe 1, στην οποία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παραχώρησε συνέντευξη την Τρίτη 21 Φεβρουαρίου.

Τα συμπεράσματα δικά σας...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας Empty Απ: ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Φεβ 23, 2012 1:40 pm

Ας δούμε και μια περιγραφή των γεγονότων από δημοσιογράφους:

http://news247.gr


Ένταση δημιουργήθηκε το πρωί της Τρίτης στην παρέλαση των Ιωαννίνων για την 99η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.

Μετά τη μούντζα μαθητή από τη Λάρισα στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου το 2011, αλλά και τις γενικότερες αποδοκιμασίες κατά πολιτικών που είναι πλέον της "μόδας" σε παρελάσεις, άλλη μία ομάδα μαθητών κατόπιν προτροπής τόσο των καθηγητών τους, όσο και του σημαιοφόρου, αποφάσισαν να ρίξουν στους επισήμους ένα μεγαλοπρεπές ομαδικό "φάσκελο".

Ήδη η φωτογραφία κάνει το γύρο του διαδικτύου. Η κίνηση ωστόσο αυτή των μαθητών εξόργισε τον δήμαρχο Ιωαννίνων, Φίλιππα Φίλιο, ο οποίος αποχώρησε όχι μόνο από την εξέδρα των επισήμων, αλλά και από το χώρο όπου διεξάγονταν η παρέλαση.

Κατά την αποχώρησή του, ο δήμαρχος δήλωσε: "Η σημερινή είναι ημέρα μνήμης και τιμής. Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν αγωνιζόμενοι για την ελευθερία. Το ίδιο ακριβώς νόημα έχει και η συμμετοχή των μαθητών στην παρέλαση.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που διέρχεται η πατρίδα μας. Θεωρούμε όμως ότι οι ύβρεις στη διάρκεια της παρέλασης προσβάλλουν πρώτα την ιστορία μας και στη συνέχεια τη νέα γενιά η οποία έχει ύψιστο καθήκον να συνεχίσει να αγωνίζεται για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Η παρουσία μας στην εξέδρα των επισήμων έχει διπλό νόημα. Να τιμήσει όλους εκείνους που αγωνίστηκαν για την ελευθερία του τόπου. Και συνάμα να τιμήσει τη νέα γενιά, την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Οι διαμαρτυρίες και οι ύβρεις την ώρα της παρέλασης δεν αποτελούν μορφή αγώνα. Αποτελούν προσβολή στην ελευθερία, στη δημοκρατία και στις αξίες που γέννησε η Ελλάδα".

Πιο συγκεκριμένα, όλα συνέβησαν όταν οι καθηγητές φυσικής αγωγής των δυο δημόσιων σχολείων που παρέλασαν στα Γιάννενα έδωσαν το πρόσταγμα στους μαθητές τους "Κλίνατε απ' αριστερά" μόλις πλησίασαν στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ο σημαιοφόρος του σχολείου φώναξε "Είστε μ*λάκες!".

Τότε αγόρια και κορίτσια που φοιτούν στα σχολεία γύρισαν το κεφάλι τους αριστερά, ενώ φώναξαν και συνθήματα κατά των παρευρισκομένων. Μετά ήρθε και η γεμάτη "ηρωϊσμό" μούντζα κατά των επισήμων.

Να σημειωθεί ότι στην παρέλαση δεν παρέστη ούτε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, παρά το γεγονός ότι η πόλη των Ιωαννίνων είναι η γενέτειρά του.

Συμπλοκές ΜΑΤ - κτηνοτρόφων


Τα ευτράπελα της παρέλασης για την 99η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης δεν σταμάτησαν εκεί.

Μεγάλη ήταν και η κινητοποίηση των ΜΑΤ που προσπάθησε να απωθήσει ομάδα κτηνοτρόφων που διένειμαν κουτάκια με γάλα στους μαθητές και στρατιώτες.

Τα ΜΑΤ επενέβησαν και προκλήθηκαν συμπλοκές, χωρίς τραυματισμούς.

Στην περιοχή εμφανίσθηκαν και διαδηλωτές του ΠΑΜΕ, ενώ ταυτόχρονα έσπευσαν και γονείς που ανησύχησαν για τα παιδιά τους.

Το πλήθος διαλύθηκε λίγες ώρες μετά, χωρίς τα επεισόδια να επεκταθούν περαιτέρω.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας Empty Απ: ΕΛΜΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Στο πλευρό των μαθητών μας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Φεβ 26, 2012 11:44 pm

Πώς είδε το ΕΘΝΟΣ την ανακοίνωση της ΕΛΜΕ για τα γεγονότα στα Γιάννενα:

Καθηγητές χειροκροτούν τα έκτροπα στα Γιάννενα

25/02/2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΛΜΕ


Με μια ανακοίνωση που προκαλεί αντιδράσεις και σχόλια, η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων έσπευσε χθες να... χαιρετίσει τη συμπεριφορά μερίδας μαθητών στην παρέλαση της περασμένης Δευτέρας που εξετράπησαν σε ύβρεις, μούντζες και άλλες ακραίες συμπεριφορές προς την εξέδρα των επισήμων.

Με μια ανακοίνωση που προκαλεί αντιδράσεις και σχόλια, η Ενωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ιωαννίνων έσπευσε χθες να... χαιρετίσει τη συμπεριφορά μερίδας μαθητών στην παρέλαση της περασμένης Δευτέρας που εξετράπησαν σε ύβρεις, μούντζες και άλλες ακραίες συμπεριφορές προς την εξέδρα των επισήμων.

Σε ρόλο πολιτικής οργάνωσης και όχι Ενωσης Καθηγητών η ΕΛΜΕ Ιωννίνων επιχειρεί να παρουσιάσει τα γεγονότα ως... αντιμνημονιακή έκφραση και αντίδραση στο «μαύρο μέτωπο που κυβερνά σήμερα τη χώρα». «Η τολμηρή συμπεριφορά στην παρέλαση κρύβει το ποτάμι που σιγά σιγά φουσκώνει και κάποια στιγμή θα συμπαρασύρει τρόικα-Ε.Ε.-ΔΝΤ και τα φερέφωνά τους» αναφέρεται.

Με την ανακοίνωση μάλιστα, που υπογράφουν ο «γαλάζιος» πρόεδρος της ΕΛΜΕ Π. Λαζοκίτσιος και ο «πράσινος» γραμματέας Αθ. Εξαρχος, απευθύνεται και προειδοποίηση ότι «η στοχοποίηση συναδέλφων και μαθητών ανοίγει τον ασκό του Αιόλου».

«Η νεολαία μας δείχνει ορισμένες φορές τολμηρά την οργή της για όλους αυτούς που υπογράφουν τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις υποθηκεύοντας το μέλλον τους. Η αντίδρασή τους είναι συμβολικού χαρακτήρα και υπ' αυτή την έννοια ας αγγίξει τη δημοκρατικότητα, την παιδαγωγική μας διάθεση και όχι την αυταρχική λογική» προστίθεται.

Η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ επιτίθεται ιδιαίτερα στον δήμαρχο της πόλης, Φίλιππα Φίλιο, που αποχώρησε από την παρέλαση και κατήγγειλε τα γεγονότα. Γίνεται λόγος για «θλιβερή αντίδραση του δημάρχου» προσθέτοντας ότι, «σύμφωνα με την προσφιλή τακτική της εξουσίας, ψάχνει κι αυτός για υποκινητές καθηγητές».

Ο δήμαρχος Ιωαννίνων Φ.Φίλιος δήλωσε, πάντως, ότι «εάν το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ απηχεί το σύνολο του εκπαιδευτικού κόσμου της περιοχής, τότε η κατάσταση στον χώρο της παιδείας είναι πράγματι θλιβερή».

ΧΡ. ΤΕΛΙΔΗΣ

http://www.alfavita.gr/artro.php?id=58315

Πρέπει να τους πόνεσε πολύ εκεί στο ΕΘΝΟΣ το περιστατικό στα Γιάννενα. Δεν αντέχουν ούτε να ακούν πως ο λαός αυτός τολμάει να είναι κατά του μνημονίου. Τόσο δεμένο τον έχουν το γάιδαρο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης