Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...

Πήγαινε κάτω

Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...  Empty Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Μαρ 06, 2012 2:32 pm

Πάνε μήνες που δημοσιεύσαμε αυτή την είδηση:

http://faros.forumotion.com/t291-topic

ΜΑΡΙΟΡΗ έγραψε:
Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...  Poster-HELMEPA-2011%25255B1%25255D

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.helmepajunior.gr/dnews2.php?article_id=387

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε πως, για μια ακόμα φορά, το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα "The Lloyd's Register Educational Trust" (The LRET) ενέκρινε και αποφάσισε να χρηματοδοτήσει πρόταση που του υπέβαλε η HELMEPA για πραγματοποίηση εκστρατείας την τριετία 2011-2014.

Η κοινή εκστρατεία HELMEPA/LRET περιλαμβάνει δράσεις που στοχεύουν στην ενημέρωση μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και του ευρύτερου κοινού για τη ναυτιλία, το περιβάλλον, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική, υπογραμμίζοντας την αξία της συνεργασίας!

Η εκστρατεία δίνει την ευκαιρία κυρίως στη νεολαία, αλλά και σε όσους ζουν σε περιοχές μακριά από την Αθήνα, να ενημερωθούν για τα παραπάνω επισκεπτόμενοι κινητή περιβαλλοντική έκθεση, παρακολουθώντας ημερίδες για τα απορρίμματα στη θάλασσα και παίρνοντας μέρος σε εθελοντικές δράσεις που θα γίνουν στον τόπο τους.

Η περιβαλλοντική αυτή εκστρατεία HELMEPA/The LRET αρχίζει στο τέλος Οκτωβρίου 2011 και μέχρι το Σεπτέμβριο 2012 θα επισκεφτεί το Βόλο, την Ηγουμενίτσα και την Καστοριά, μένοντας δύο εβδομάδες σε κάθε πόλη. Θα ακολουθήσουν Καβάλα, Κομοτηνή, Χαλκιδική, Αλεξανδρούπολη, ʼνδρος, Κάλυμνος, Κρήτη, Λέσβος και Ναύπλιο στις επόμενες δύο σχολικές περιόδους.

Ελπίζουμε ότι, όταν το πρόγραμμα ολοκληρωθεί το 2014, ένα σύνολο 15.000 παιδιών θα έχουν λάβει μέρος σε περιβαλλοντικές δράσεις και θα έχουν παρακινηθεί αναλόγως, ενώ ένα σύνολο 450.000 κατοίκων θα έχουν επωφεληθεί από την πρωτοβουλία της HELMEPA και του The LRET.

Σημείωση:
Το Βρετανικό κοινωφελές ίδρυμα The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET) έχει βασικό σκοπό την υποστήριξη εξελίξεων στους τομείς εκπαίδευσης, επιμόρφωσης και έρευνας στις μεταφορές, τις επιστήμες και την τεχνολογία σε παγκόσμιο επίπεδο προς όφελος όλων.

Και μόλις πριν λίγο καιρό επανήλθαμε στο θέμα http://faros.forumotion.com/t462-topic τονίζοντας πως η έκθεση επρόκειτο να φιλοξενηθεί στο ΠΑΝΘΕΟ, μέσα στο μήνα Μάρτη, και θα υπήρχε δωρεάν μεταφορά των μαθητών από όλα τα σημεία του νομού Θεσπρωτίας.

Έτσι με είχαν ενημερώσει οι υπεύθυνοι της Helmepa που επισκέφθηκαν την πόλη μας και είχαν επαφές με το Δήμο, την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, τη Δευτεροβάθμια, εταιρείες πούλμαν κλπ.

Δυστυχώς σήμερα με πήραν τηλέφωνο για να μου αναγγείλουν πως η έκθεση ακυρώθηκε. Δε κατέστη δυνατόν να παραχωρηθεί κατάλληλος χώρος και για τις ημερομηνίες που η Helmepa θα μπορούσε να έρθει. Συγκεκριμένα το ΠΑΝΘΕΟ το έχει κλείσει η Φλόγα για δική της εκδήλωση.

Έγινε επίσης επαφή με το Δήμο Ιωαννίνων αλλά και εκεί δε βρέθηκε χώρος...

Η έκθεση λοιπόν θα ταξιδέψει για τις Σέρρες. Και θα τη χαρούν οι μαθητές της Μακεδονίας και όχι της Ηπείρου. Κι ας μην έχουν οι Σέρρες ένα τόσο μεγάλο λιμάνι σαν το δικό μας. Έχουν πάντως τη διάθεση να παραχωρήσουν χώρο για τη φιλοξενία της έκθεσης.

Κι εδώ αξίζει να σημειώσουμε πως η αρχή της έκθεσης έγινε στο Βόλο και ήταν ιδιαίτερα επιτυχής:

24/02/2012


HELMEPA και Lloyd's Register για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες στο Βόλο


Τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012 άρχισε στο Βόλο η εκστρατεία ενημέρωσης για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες που η HELMEPA, με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET), θα πραγματοποιήσει μέχρι το 2014 σε 12 πόλεις της Ελλάδας,

Η εκδήλωση ξεκίνησε με Ημερίδα για Απορρίμματα σε Θάλασσες και Ακτές, στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας, που χαιρέτισε ο Δημάρχος Βόλου, Π. Σκοτινιώτης παρουσία τοπικών επισήμων, εκπροσώπων εθελοντικών οργανώσεων, εκπαιδευτικών και μαθητών. Ο Δήμαρχος συνεχάρη ΗΕLΜΕPA και Lloyd's Register για την πρωτοβουλία τους τονίζοντας τη σημασία της ενημέρωσης των παιδιών. Ο Υπολιμενάρχης Βόλου, Αντ/πλχος Λ.Σ. Στ. Γανωτής, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στη συνεργασία Λιμενικών Αρχών και HELMEPA και τις ενέργειες του ΛΣ για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η εκπρόσωπος του Lloyd's Register, εταιρικού μέλους της HELMEPA, A. Κουβερτάρη απηύθυνε χαιρετισμό του Περιφερειακού Διευθυντή του LR Μεσογείου και Μέσης Ανατολής, Α. Πουλοβασίλη, στον οποίο υπογραμμίστηκε η μακρόχρονη συνεργασία LR και HELMEPA, γεγονός που εγγυάται την επιτυχία της εκστρατείας.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΗΕLΜΕPA, Δ. Κ. Μητσάτσος ευχαρίστησε το Δήμο Βόλου για τη φιλοξενία και ευχήθηκε όπως τα παιδιά περιβαλλοντικά ενήμερα διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον με όπλο τους Ελληνικό φιλότιμο. Στη συνέχεια, επέδωσε εκ μέρους του Προέδρου και των Μελών του ΔΣ στο Δήμαρχο κ. Σκοτινιώτη το θυρεό της HELMEPA.

Κατά την Ημερίδα, η HELMEPA παρουσίασε τη ρύπανση ακτών και θαλασσών με απορρίμματα στην Ελλάδα και τη Μεσόγειο. Τις επιπτώσεις των πλαστικών στη θαλάσσια ζωή και τη δική μας ανέλυσε ο κ. Α. Λόλας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Ο Υποπλ/ρχος ΛΣ Χ. Τασιόπουλος ανέφερε τις δράσεις του Λιμενικού Σώματος για την πρόληψη και καταστολή της ρύπανσης.

Η κα Κ. Μπαρτζιώκα, Πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Βόλου, μίλησε για τη σημασία του περιβάλλοντος στην ανάπτυξη του τουρισμού, ίσως μοναδικής πηγής εσόδων της περιοχής του Παγασητικού.

Για την αξία της ευαισθητοποίησης των παιδιών, μίλησε στην Ημερίδα το παλαιό μέλος της «Παιδικής HELMEPA» και τώρα «Ναυτίλος» της HELMEPA στο Βόλο, Στάθης Κωστακόπουλος.

Ακολούθησε συζήτηση κατά την οποία καταγράφηκαν παρατηρήσεις και αναφορές για την κατάσταση του θαλάσσιου περιβάλλοντος που έκαναν εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων και άλλων τοπικών φορέων.

Την Έκθεση «Θαλάσσιο Περιβάλλον, Ναυτιλία και Επιστήμες» της εκστρατείας που εγκαινιάστηκε στη συνέχεια, θα επισκεφτούν με έξοδα του προγράμματος μαθητές 15 Δημοτικών Σχολείων και 16 Γυμνασίων του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής.

Η Έκθεση θα παραμείνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας Βόλου μέχρι τη 2 Μαρτίου 2012 και θα λειτουργεί καθημερινά για τους μαθητές 09:00 με 13.00 και το κοινό από 18:00 μέχρι 20:00, ενώ το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας η Έκθεση θα είναι ανοικτή 10:00 με 13:00 και 18:00 με 20:00.

http://www.helmepajunior.gr/dnews2.php?article_id=411

Τι να πω; Δε φτάνει που ούτως ή άλλως η Θεσπρωτία δεν έχει πολλές δυνατότητες επίσκεψης για τους μαθητές και χρειάζεται να ταξιδεύουμε σε γειτονικούς νομούς και να πληρώνουν οι γονείς αρκετά χρήματα για έξοδα μετακίνησης, χάσαμε και την ευκαιρία για την δωρεάν επαφή των παιδιών μας με μια έκθεση υψηλών προδιαγραφών και που ο καθένας που ασχολείται με τα ζητήματα αυτά καταλαβαίνει ότι δεν αφορά μόνο την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας σε συνάρτηση με την καλύτερη αξιοποίηση του λιμανιού της πόλης μας.

Κατά τα άλλα πανηγυρίζουμε που θα πιάσουν τρία κρουαζιερόπλοια φέτος στην Ηγουμενίτσα!

Και πετάμε στον κάλαθο των αχρήστων την ευκαιρία να προβληθεί η πόλη μας αφενός σε όλη την Ελλάδα και αφετέρου σε πολλές χώρες του εξωτερικού που η Helmepa έχει πρόσβαση και κυρίως στις ναυτιλιακές εταιρείες που είναι και τα βασικά μέλη της οργάνωσης.

Κρίμα... Ειλικρινά κρίμα.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...  Empty Απ: Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Μαρ 06, 2012 2:46 pm

Αυτά που δεν πρόκειται να ζήσουμε στην Ηγουμενίτσα:


Αθήνα, 6 Μαρτίου 2012


Μηνύματα αισιοδοξίας από την περιβαλλοντική εκστρατεία

της HELMEPA στο Βόλο

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι ενημερωτικές δράσεις της HELMEPA στην πόλη του Βόλου, πρώτου σταθμού της Εκστρατείας για το Θαλάσσιο Περιβάλλον και τις Επιστήμες που υλοποιείται με την υποστήριξη του Βρετανικού Κοινωφελούς Ιδρύματος The Lloyd's Register Educational Trust (The LRET) σε 12 πόλεις της Ελλάδας.

Συνολικά 1.065 μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επισκέφθηκαν με δαπάνες του προγράμματος την περιβαλλοντική έκθεση που φιλοξενήθηκε για 2 εβδομάδες στο Πολιτιστικό Κέντρο Νέας Ιωνίας και ενημερώθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό της HELMEPA για τη ναυτιλία, το περιβάλλον, τις εφαρμοσμένες επιστήμες και τη μηχανική.

Στη διάρκεια της εκστρατείας, μαθητές-μέλη του προγράμματος «Παιδική HELMEPA» από το 1ο ΔΣ Βόλου, το 1ο και το 4ο ΔΣ Νέας Ιωνίας και το ΔΣ Μηλέων - Καλών Νερών πραγματοποίησαν καθαρισμό τοπικής παραλίας και τοποθέτησαν πινακίδα με οικολογικό μήνυμα, σχεδίασαν και διένειμαν στη γειτονιά τους περιβαλλοντικό υλικό και δημιούργησαν ζωγραφικά έργα εμπνευσμένα από το θεματικό περιεχόμενο της έκθεσης.

Σημαντικό μέρος της εκστρατείας είναι και η έρευνα που υλοποιεί η HELMEPA για τα περιβαλλοντικά θέματα στις περιοχές του προγράμματος με βασικό «εργαλείο» το ειδικά καταρτισμένο ερωτηματολόγιο που καλούνται να συμπληρώσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί αλλά και το ευρύτερο κοινό μετά από την ξενάγηση τους στην έκθεση.

Τα αποτελέσματα από το Βόλο δείχνουν πως οι μαθητές αντιλαμβάνονται ως πολύ σημαντικά τα περιβαλλοντικά θέματα και θέλουν να συμβάλλουν στην προστασία θαλασσών και ακτών, ενώ μεγάλη εντύπωση τους προκαλεί η εφαρμογή των τεχνολογικών εξελίξεων τόσο στη ναυτιλία, όσο και στην περιβαλλοντική έρευνα.

Ειδικά τα μεγαλύτερα παιδιά προβληματίζει έντονα η ανθρώπινη συμπεριφορά που οδηγεί στην περιβαλλοντική υποβάθμιση, ενώ ενθαρρυντικό είναι το γεγονός πως δηλώνουν την πρόθεσή τους να αλλάξουν αυτή την εικόνα μέσω της ανάληψης πρωτοβουλιών στο σπίτι, στο σχολείο και στη γειτονιά τους.

Οι ενήλικες πιστεύουν πως την κύρια ευθύνη για τη ρύπανση του περιβάλλοντος φέρουν η έλλειψη πολιτικής προστασίας του περιβάλλοντος και η αδιαφορία των πολιτών, ενώ θεωρούν πολύ σημαντική την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα περιβαλλοντικά προβλήματα.

Οι εκπαιδευτικοί που συνόδευσαν τους μαθητές αξιολογούν ως πολύ καλό το περιεχόμενο της έκθεσης θεωρώντας πως συμβάλλει στην ενημέρωση των παιδιών για το θαλάσσιο περιβάλλον και την προστασία του.

Η HELMEPA ευχαριστεί θερμά το Δήμο Βόλου που έθεσε τις τοπικές εκδηλώσεις υπό την αιγίδα του, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων Μαγνησίας για τον προγραμματισμό των επισκέψεων των μαθητών στην έκθεση, το προσωπικό του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας για την αμέριστη υποστήριξή τους και ολόκληρη την κοινωνία του Βόλου που «αγκάλιασε» την εκστρατεία και μοίρασε μηνύματα αισιοδοξίας για ένα καλύτερο μέλλον.

Eπόμενος σταθμός η πόλη των Σερρών, όπου θα υλοποιηθούν δράσεις της εκστρατείας το χρονικό διάστημα 19 - 30 Μαρτίου υπό την αιγίδα του Δήμου Σερρών.


Περισσότερες πληροφορίες
Περιβαλλοντικός Τομέας HELMEPA
Τηλ.: 210 93.43.088, Φαξ: 210 93.53.847
Email: environment@helmepa.gr

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...  Empty Απ: Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Μαρ 06, 2012 2:56 pm

Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...  %25CE%259C%25CE%25B1%25CE%25B8%25CE%25B7%25CF%2584%25CE%25AD%25CF%2582%2520%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD%2520%25CE%25AD%25CE%25BA%25CE%25B8%25CE%25B5%25CF%2583%25CE%25B7

Από την έκθεση της Helmepa στο Βόλο. Μια έκθεση που δε θα έχουμε την ευκαιρία να χαρούμε και στη Θεσπρωτία.

Οι Σέρρες πήραν τη θέση της Ηγουμενίτσας... Ακυρώθηκε η έκθεση της Helpepa στη Θεσπρωτία λόγω μη παραχώρησης κατάλληλου χώρου...  %25CE%259E%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25AC%25CE%25B3%25CE%25B7%25CF%2583%25CE%25B7%2520%25CF%2583%25CF%2584%25CE%25B7%25CE%25BD%2520%25CE%25AD%25CE%25BA%25CE%25B8%25CE%25B5%25CF%2583%25CE%25B7


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης