Σχολικός Σύμβουλος στις Κυκλάδες ανακοίνωσε πως θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετούνται με υποδείξεις των Συμβούλων!

Πήγαινε κάτω

Σχολικός Σύμβουλος στις Κυκλάδες ανακοίνωσε πως θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετούνται με υποδείξεις των Συμβούλων! Empty Σχολικός Σύμβουλος στις Κυκλάδες ανακοίνωσε πως θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετούνται με υποδείξεις των Συμβούλων!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Μαρ 09, 2012 6:00 am

Σχολικός Σύμβουλος: Θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και οι εκπαιδευτικοί θα τοποθετούνται σύμφωνα με τις δικές μου υποδείξεις


08/03/2012 - 09:35


Ε.Λ.Μ.Ε. Α’ ΚΥΚΛΑΔΩΝ Σύρος, 8/03/2012
(ΒΟΡΕΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ)
Τηλέφωνα: 22810 82239 ΠΡΟΣ: 1. Μέλη ΕΛΜΕ
FAX: 2281084163
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : Ταχ. Θυρίδα 71, 84100 ΣΥΡΟΣ ΚΟΙΝ: 1. Ο.Λ.Μ.Ε.
E-MAIL: mail@elme-syrou.kyk.sch.gr
2.ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Καταγγελία Σχολικού Συμβούλου φιλολόγων ν. Κυκλάδων

Το ΔΣ της Α΄ ΕΛΜΕ Κυκλάδων καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια του σχολικού συμβούλου φιλολόγων στο Ν. Κυκλάδων κ. Τουλιά, ο οποίος στις συναντήσεις του με τους συναδέλφους επιχειρεί να τους τρομοκρατήσει, με αποτέλεσμα να δημιουργείται κλίμα ανασφάλειας στις σχολικές μονάδες. Συγκεκριμένα ο σχολικός σύμβουλος δήλωσε ότι θα είναι ο βασικός παράγοντας στην αξιολόγηση – χειραγώγηση που προωθεί το υπουργείο, ότι από την επόμενη σχολική χρονιά θα καταργηθούν οι οργανικές θέσεις και θα τοποθετούνται οι συνάδελφοι στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με τις δικές του υποδείξεις, ενώ επικαλέστηκε και Γάλλους ειδικούς (!) οι οποίοι θα προβαίνουν σε αξιολόγηση για το εκπαιδευτικό έργο, που θα μπορεί να οδηγήσει και σε απολύσεις συναδέλφων.

Δεν γνωρίζουμε τις πηγές πληροφόρησης του σχολικού συμβούλου για το νέο του ρόλο στην εκπαίδευση, αλλά αυτό που ισχύει μέχρι αυτή τη στιγμή είναι ότι ο σχολικός σύμβουλος έχει ρόλο καθοδήγησης και εμψύχωσης του εκπαιδευτικού και σε καμιά περίπτωση δεν είναι εκτελεστικό όργανο της διοίκησης με σκοπό την τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών

Η στάση του σχολικού συμβούλου δεν είναι τυχαία. Πρόκειται για μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια του υπουργείου να συνδέσει την αξιολόγηση – χειραγώγηση με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη του εκπαιδευτικού, προκειμένου να τον ενοχοποιήσει για όλες τις αδυναμίες του εκπαιδευτικού συστήματος. Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κοινωνία έχει αξιολογήσει αρνητικά το υπουργείο και την ηγεσία του για τις αντιδραστικές και αντιλαϊκές πολιτικές που σχεδιάζει και εφαρμόζει, όπως καθυστερήσεις και ελλείψεις βιβλίων, συγχωνεύσεις και κλείσιμο σχολείων, μεγάλος αριθμός μαθητών ανά τμήμα, διάλυση τεχνικής εκπαίδευσης, σοβαρά προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών, υποχρηματοδότηση σχολείων, κλείσιμο αθλητικών και μουσικών σχολείων, κατάργηση πρόσθετης διδακτικής στήριξης και ενισχυτικής διδασκαλίας…

Στον καιρό και στο σχολείο του ΔΝΤ οι σχολικοί σύμβουλοι καλούνται να πάρουν θέση. Θα κρατήσουν ψηλά το κεφάλι υποστηρίζοντας τον εκπαιδευτικό, το μαθητή το δημόσιο σχολείο, ή θα γίνουν οι πρόθυμοι οσφυοκάμπτες της μαύρης συμμαχίας του κεφαλαίου και θα εφαρμόσουν τις πολιτικές διάλυσης της δημόσιας παιδείας.

Συνάδελφοι, απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε πρέπει να πάρουμε τον αγώνα της αντίστασης στα χέρια μας. Όπλα μας είναι η ταξική αλληλεγγύη και το δίκιο μας. Οφείλουμε στους μαθητές μας και στην αξιοπρέπεια μας να αγωνιστούμε για να ανατρέψουμε τη βαρβαρότητα που μας ετοιμάζουν.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η ΑΞΙΟΛΌΓΗΣΗ - ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙΓια το Διοικητικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=59177

Ο συγκεκριμένος Σχολικός Σύμβουλος δεν είναι ο μόνος που βιάζεται να αναγγείλει νόμους που ακόμη δεν ψηφίστηκαν προδικάζοντας πως τα μαύρα σχέδια σε βάρος των εκπαιδευτικών ανυπερθέτως θα ψηφιστούν και θα γίνουν νόμοι του κράτους.

Συχνά συναντούμε και άλλους που έχουν ήδη γράψει στα παλιά τους παπούτσια τον 1566 και έχουν αφαιρέσει από τους συλλόγους διδασκόντων δικαιώματα που ακόμη έχουν.

Όμως πίσω έχει η αχλάδα την ουρά. Και ο ελληνικός λαός μπροστά του τις εκλογές. Ας δείξουν λοιπόν οι βιαστικούληδες υπομονή και ας περιμένουν λιγουλάκι. Με βρεθούν προ εκπλήξεων και γυρίσουν όσα μαγειρεύουν μπούμερανγκ σε βάρος τους.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης