Μετά από 8 χρόνια θα παίρνουμε το εφάπαξ!!!!! διαβάστε και φρίξτε με τα νέα μέτρα που έρχονται!

Πήγαινε κάτω

Μετά από 8 χρόνια θα παίρνουμε το εφάπαξ!!!!! διαβάστε και φρίξτε με τα νέα μέτρα που έρχονται!  Empty Μετά από 8 χρόνια θα παίρνουμε το εφάπαξ!!!!! διαβάστε και φρίξτε με τα νέα μέτρα που έρχονται!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Δευ Ιουν 11, 2012 8:32 am

Νέο πακέτο μέτρων για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων

10/06/2012 - 14:55

Καρότο και μαστίγιο... εφάπαξ

Εξετάζονται τρόποι για να αυξηθούν οι ασφαλισμένοι που καταβάλλουν εισφορές στο Ταμείο Πρόνοιας, καθώς και τα απαιτούμενα έτη ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος.

Νέο πακέτο μέτρων για το εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων έρχεται μετά τις εκλογές, ενώ έφτασαν τις 52.000 οι αιτήσεις που στοιβάζονται στα συρτάρια του Ταμείου Πρόνοιας. Τα μέτρα που θα τεθούν επί τάπητος προβλέπουν μείωση του βοηθήματος ή αύξηση των εισφορών (ή συνδυασμό και των δύο), ενώ έντονες αντιδράσεις προκαλούν τα σχέδια για αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης.

Ως «αντάλλαγμα» θα υπάρξει ένταξη των εφάπαξ που εκκρεμούν στο πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, ώστε να ξεμπλοκάρει η καταβολή του βοηθήματος.

Στόχος είναι να συγκεντρωθεί ένα κονδύλι της τάξης του 1,2 δισ. ευρώ, ποσό που αρκεί για τη σταδιακή καταβολή περίπου 33.000 βοηθημάτων. Ενδεικτικό των καθυστερήσεων που παρατηρούνται είναι ότι αυτή τη στιγμή εκδίδεται το βοήθημα σε όσους υπέβαλαν αίτηση πριν από μία διετία.

Αδιέξοδο


Σε περίπτωση που δεν αρθεί το αδιέξοδο, όσοι υποβάλουν τώρα τα χαρτιά τους, θα πάρουν το εφάπαξ έπειτα από επτά ή ακόμα και οκτώ έτη.

Πάντως, το «ξεμπλοκάρισμα» του βοηθήματος συνδέεται με τη λήψη πρόσθετων μέτρων, ενώ φαίνεται πως στο επίκεντρο θα βρεθεί η στενότερη... σύνδεση εισφορών και παροχών. Παρά το ότι τον Νοέμβριο υπήρξε περικοπή του εφάπαξ, με βάση μελέτες το καταβαλλόμενο ποσό είναι έως και 22% υψηλότερο από το μέσο ποσό εισφορών (το παράδειγμα αφορά 29 έτη ασφάλισης).

Στο τραπέζι του διαλόγου θα τεθούν τρεις προτάσεις:


1 Η νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων από 15% έως 22%. Το «αισιόδοξο» σενάριο προβλέπει μείωση του βοηθήματος κατά 15%, εφόσον ληφθούν και πρόσθετα μέτρα. Σε περίπτωση που δεν συνοδευτεί η μείωση και με άλλες παρεμβάσεις, τότε το «μαχαίρι» μπορεί να φτάσει το 22%.

2 Η εξεύρεση νέων πόρων για τη στήριξη του Ταμείου Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων. Οι προτάσεις που συζητούνται είναι: η επιβολή νέας εισφοράς, η παρακράτηση μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης και η καταβολή 50 ευρώ υπέρ του Ταμείου για τις υποβαλλόμενες ενστάσεις και προσφυγές.

Επιπλέον εξετάζονται τρόποι για να αυξηθούν οι ασφαλισμένοι που καταβάλλουν εισφορές στο Ταμείο Πρόνοιας (π.χ. με την υποχρεωτική υπαγωγή στο Ταμείο των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των μετακλητών υπαλλήλων).

3 Η αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος. Δηλαδή το εφάπαξ να καταβάλλεται σε όσους έχουν 25 έτη ασφάλισης. Για όσους έχουν 12 έως 25 έτη, το σχέδιο προβλέπει να επιστέφονται εντόκως οι εισφορές, για ασφάλιση από 6 μέχρι 12 έτη άτοκη επιστροφή των εισφορών (ή επιστροφή του 70% εντόκως) και καμία παροχή για όσους έχουν κάτω από 6 έτη ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του Ταμείου έχουν ήδη κάνει τις πρώτες επαφές με το συνδικαλιστικό κίνημα, ωστόσο έχουν υπάρξει διαφωνίες.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων λένε «ναι» στην ένταξη των εφάπαξ που εκκρεμούν στο πρόγραμμα εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου, αλλά διαφωνούν με τα περισσότερα μέτρα.

Συγκεκριμένα δεν δέχονται αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης και νέες περικοπές του εφάπαξ, ενώ συζητούν μόνο τη «μεταφορά» πόρων στο ταμείο από την παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΚΚΑΛΙΑΡΗ - ΕΘΝΟΣ, 10/6/2012

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ http://www.alfavita.gr/artro.php?id=66081

Αυτοί που άδειασαν τα ταμεία μας ζητάνε την Κυριακή την ψήφο μας.

Αδειάστε τους κι εσείς!

Πόσο πια θα ανεχόμαστε να ληστεύουν τον ιδρώτα μιας ζωής;

Πόσο να μένουν ατιμώρητα όλα τα λαμόγια που θησαύρισαν κάνοντας μπίζνες με τα δικά μας χρήματα;

Ώρες ώρες βέβαια λέω πως καλά μας κάνουν. Γιατί εμείς φταίμε για τη δική τους ασυδοσία, εμείς με την απάθειά μας και το σύνδρομο του ωχαδερφισμού. Κοιτάμε, λέμε, τη δουλίτσα μας!!! και δεν ασχολούμαστε με όλα αυτά. Τα αφήνουμε στους άλλους! Ποιους άλλους; Έχουμε πάρει χαμπάρι ότι αναθέτουμε τη ζωή μας σε απατεώνες;

Μια ματιά στο κελί του Άκη θα σας πείσει. Τι με νοιάζει εμένα αν ο νυν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ στον αποκαλεί "λουλούδι" και κοκορεύεται πως τέτοια "λουλούδια" τα έκοψαν; Τη ζημιά από τα δικά τους "λουλούδια" εμείς την πληρώνουμε!

Επιτέλους ας πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Τέρμα στην παράλογη λογική της ανάθεσης. Τέρμα οι αυταπάτες πως υπάρχουν σωτήρες. Μόνοι μας οφείλουμε να αγωνιστούμε για να σωθούμε.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης