Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΩΡΑ 12.30!

Πήγαινε κάτω

Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΩΡΑ 12.30!  Empty Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΩΡΑ 12.30!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Νοε 21, 2012 10:39 am

Σύλλογος Yπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Θεσ/τίας

Ανακοίνωση


Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις βρίσκονται εδώ και μέρες οι εργαζόμενοι στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας αλλά και στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Ηπείρου (Γιάννενα, Πρέβεζα, Άρτα), εκφράζοντας την αγωνία των συναδέλφων μας μπροστά στο ζοφερό μέλλον που προδιαγράφεται για μας, αλλά και για όλο τον Ελληνικό λαό, που πέρα από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απειλούμαστε σήμερα με απολύσεις, φτώχεια και ανεργία.

Μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μαζικών Γ. Σ. συνεχίζουμε τις καταλήψεις, πραγματοποιούμε ενωτικές συγκεντρώσεις και μαζικές πορείες για να μη περάσουν τα μέτρα της διαθεσιμότητας. Μαζί μας βρίσκεται στο πόδι ένας οργισμένος λαός. Xιλιάδες εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα, έχουν καταλάβει δημόσια κτίρια, Δήμους, Περιφέρειες, Πανεπιστήμια, Οργανισμούς.

Χθες κάτω από την αγωνιστική παρουσία και παρέμβαση εργαζομένων απ΄ όλη την Ήπειρο στα Γιάννενα, το έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου πήρε μια κατ΄ αρχήν θετική απόφαση, ότι αντιτίθεται στο μέτρο των απολύσεων και ότι δεν θα στείλει στοιχεία υπαλλήλων προς απόλυση στα Υπουργεία.

Αν περάσει το πρώτο κύμα των 2.000 απολύσεων, θα ακολουθήσουν απολύσεις όλων των εργαζόμενων αορίστου χρόνου αλλά και μονίμων, μέσα από την τροποποίηση των Οργανισμών, την κατάργηση των οργανικών θέσεων κλπ. Ήδη η ανεργία σαρώνει τον ιδιωτικό τομέα και τα λουκέτα στα μαγαζιά πολλαπλασιάζονται.

Το νέο Μνημόνιο αποδεικνύεται πιθάρι των Δαναϊδων, αφού κάθε μέρα μπαίνουν σε εφαρμογή ένα-ένα τα μέτρα που θα φέρουν κι άλλη φτώχεια, πείνα, πόνο και δάκρυα. Ο λαός μας θα οδηγηθεί σε απόλυτη εξαθλίωση. Μια νέα μαύρη σελίδα στην ιστορία του τόπου μας άνοιξε. Δεν έχει ξαναγίνει, σε ειρηνική περίοδο, ανάλογης σφοδρότητας επίθεση σε λαϊκές κατακτήσεις και δικαιώματα. Η χώρα μας έχει περιέλθει σε ένα νεοαποικιακό καθεστώς εξάρτησης, στα πρόθυρα του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου. Έχει καταρρακωθεί κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και αξιοπρέπειας.

Επειδή επιχειρείται από πολλές πλευρές και από τα ΜΜΕ η επιβολή ενός κλίματος ανθρωποφαγίας και κοινωνικού αυτοματισμού με τους δημοσίους υπαλλήλους τώρα στο στόχαστρο, δηλώνουμε ότι παρά τις ελλείψεις, τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παραλείψεις στο Δημόσιο, που και εμείς παλεύουμε να τα βελτιώσουμε, το πολιτικό σύστημα ήταν εκείνο που χρόνια τώρα με όλες τις κυβερνήσεις, εξέθρεψε αυτό το γραφειοκρατικό και πελατειακό σύστημα, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη συνανθρώπων μας για δουλειά.. Σε κάθε περίπτωση αν προστεθούν άλλοι 150.000 άνεργοι στο 1,5 εκ. ανέργων, από αυτό δεν θα ωφεληθεί ο ελληνικός λαός. Τουναντίον, η ανεργία θα αυξηθεί κι άλλο και στο ιδιωτικό τομέα.

Οι Σύλλογοί μας, εκτιμώντας τις δυσκολίες και σεβόμενοι τις ανάγκες των πολιτών, αποφάσισαν, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε Κατάληψη, να εξυπηρετούνται περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

Αύριο Πέμπτη 22-11-2012 και ώρα 12.30 πμ., με αφορμή και στην στάση εργασίας, όλοι οι Σύλλογοι (Περιφερειακής Ενότητας, Δήμου Ηγουμενίτσας, ΕΛΜΕ, Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Εφοριακών) πραγματοποιούμε κοινή συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου.

Καλούμε όλο το λαό σε συμπαράσταση και συντονισμό σε έναν Πανεργατικό αγώνα, σε μια παλλαϊκή αντίσταση, πέρα από διαχωριστικές γραμμές και κοινοβουλευτικές αυταπάτες, για να ανατρέψουμε τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε - Όλοι ενωμένοι

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ.

Ηγουμενίτσα 21-11-2012

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΩΡΑ 12.30!  Empty Απ: Η ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΥΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΩΡΑ 12.30!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Νοε 21, 2012 1:23 pm


Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διαθεσιμότητα - απόλυση υπαλλήλων

Κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Τρίτης 20 Νοεμβρίου, με θέμα τη διαθεσιμότητα και απόλυση υπαλλήλων στην Περιφέρεια, το Περιφερειακό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην επιχειρούμενη μείωση του προσωπικού των Περιφερειών μέσω των απολύσεων (ΔΕ ΙΔΑΧ) και δεν δέχεται καμία απόλυση- διάθεση καθόσον υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο θεωρεί ότι δεν αποτελεί λύση η αποψίλωση των αιρετών Περιφερειών από το χρήσιμο και αναντικατάστατο προσωπικό και η πλήρης υποβάθμισή τους.

Αντίθετα, λύση αποτελεί ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός παραγωγικού κράτους και μιας αποτελεσματικής αυτοδιοίκησης, η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του πολίτη.

Ο νόμος 4093/2012 και οι οριζόντιες περικοπές αποτελούν καίριο πλήγμα στη καθημερινή λειτουργία των Υπηρεσιών, απαξιώνοντας πλήρως το θεσμό της αιρετής αυτοδιοίκησης.

Με την εφαρμογή του «ακρωτηριάζεται» ένα ζωτικό τμήμα της αυτοδιοίκησης και της κοινωνίας, το οποίο έρχεται αντιμέτωπο με τη διαθεσιμότητα και την άμεση – προδιαγεγραμμένη απόλυση.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο επισημαίνει ότι οι Περιφέρειες έχουν ήδη εισφέρει στη δημοσιονομική εξυγίανση, με μείωση των λειτουργικών δαπανών κατά 40%, ενώ έχουν ήδη υποστεί μείωση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό (ΚΑΠ) τη διετία 2011-2012 κατά 60%.

Με τα νέα μέτρα οι Περιφέρειες καταδικάζονται σε αναποτελεσματικότητα και πλήρη αδυναμία εξυπηρέτησης του πολίτη.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, δηλώνει αλληλέγγυο στους αγώνες των προς απόλυση υπάλληλων και θα συμπαρασταθεί πολιτικά και νομικά στους αγώνες τους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο στηρίζει τον Περιφερειάρχη για να μην υπογράψει καμία απόφαση απόλυσης ή διαθεσιμότητας υπαλλήλου και με κάθε τρόπο τους υπηρεσιακούς παράγοντες που είναι επιφορτισμένοι από το Νόμο σχετικά με τη διαδικασία της διαθεσιμότητας.

* Πέραν της ως άνω απόφασης ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης με δήλωσή του, είπε ότι αναλαμβάνει από μόνος του την ευθύνη και δεν θα υπογράψει καμία απόφαση απόλυσης ή διαθεσιμότητας, εκτός περιπτώσεων που αυτό ζητηθεί από υπαλλήλους.

* Το Περιφερειακό Συμβούλιο δεν έκανε αποδεκτή κατά πλειοψηφία την πρόταση του περιφερειακού συμβούλου κ. Ι. Παπαδημητρίου για διήμερο κλείσιμο της Περιφέρειας, με την οποία συμφώνησαν μόνο οι παρατάξεις της μειοψηφίας.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης