Κόλαφος η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για 3 πρώην Δήμους της Θεσπρωτίας

Πήγαινε κάτω

Κόλαφος η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για 3 πρώην Δήμους της Θεσπρωτίας Empty Κόλαφος η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για 3 πρώην Δήμους της Θεσπρωτίας

Δημοσίευση από Admin Την / Το Κυρ Ιουλ 10, 2011 12:59 pm

Κόλαφος η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για 3 πρώην Δήμους! 225.000 ευρώ το έλλειμμα στον πρώην Δήμο Παραποτάμου μόνο το 2010!!!

Τετάρτη, 6 Ιουλίου 2011

Κόλαφος η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για 3 πρώην Δήμους!

225.000 ευρώ το έλλειμμα στον πρώην Δήμο Παραποτάμου μόνο το 2010!!!Από τον έλεγχο μας, σύμφωνα με τα ανωτέρω εκτεθέντα, οι αδιευκρίνιστες διαφορές προέκυψαν κυρίως από:

1. Αναλήψεις από Τραπεζικούς λογαριασμούς που δεν καταχωρήθηκαν στο τηρούμενο
Βιβλίο Ταμείου, δεν μας αιτιολογήθηκε ο σκοπός τους, δεν μας γνωστοποιήθηκε ο
δικαιούχος, δεν μας επιδείχθηκαν τα σχετικά δικαιολογητικά και αναλύονται ανά
Δημοτική Ενότητα ως κατωτέρω:

Δημοτική Ενότητα Παραποτάμου € 196.955,97
Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου € 11.758,32
Δημοτική Ενότητα Πέρδικας € 60.528,97

Σύνολο € 269.243.26

2. Ασφαλιστικές εισφορές και παρακρατούμενοι φόροι, των οποίων από τα στοιχεία
που μας τέθηκαν υπόψη δεν αποδεικνύεται η καταβολή τους και αναλύονται ανά
Δημοτική Ενότητα ως κατωτέρω:

• Δημοτική Ενότητα Παραποτάμου € 22.578,53

• Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου € 4.749,20

• Δημοτική Ενότητα Πέρδικας € 4.980,97

Σύνολο € 32.308.70

3. Κρατήσεις Ταμείου Παρακαταθηκών & Δανείων για τις οποίες είτε δεν εκδόθηκαν
Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής, είτε καταχωρήθηκαν δυο φορές στο ταμείο:

• Δημοτική Ενότητα Παραποτάμου 5.639,83

• Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου € (-2.738,89)

Σύνολο € 2.900.94

Όπως αναφερθήκαμε και ανωτέρω η παρούσα εργασία μας έγινε με βάση το Διεθνές Πρότυπο για Συναφείς Υπηρεσίες 4400 "Αναθέσεις προσυμφωνημένων διαδικασιών", ώστε να διαπιστώσουμε το πραγματικό υπόλοιπο κατά την 31/12/2010 των ταμειακών διαθεσίμων των Δ.Ε. Μαργαριτίου, Παραποτάμου, Πέρδικας και Συβότων που συνενώθηκαν με το Δήμο Ηγουμενίτσας ώστε να συμπεριληφθούν στον απολογισμό που θα υποβληθεί για έγκριση από το Δήμο Ηγουμενίτσας.

Επειδή οι διαδικασίες που εκτελέσαμε δεν συνιστούν έλεγχο ή επισκόπηση Οικονομικών Καταστάσεων, σύμφωνα με τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα ή τα Διεθνή Πρότυπα Αναθέσεων Επισκόπησης, δεν εκφράζουμε γνώμη με βάση τα πρότυπα αυτά.

Αν είχαμε διενεργήσει έλεγχο ή επισκόπηση των Οικονομικών Καταστάσεων των προαναφερόμενων Δημοτικών Ενοτήτων, σύμφωνα με τα Διεθνή Ελεγκτικά Πρότυπα ή τα Διεθνή Πρότυπα Επισκόπησης, ενδεχομένως άλλα θέματα θα είχαν εντοπιστεί και αναφερθεί στην έκθεση μας.

Η έκθεση μας καταρτίστηκε αποκλειστικά για το σκοπό που αναφέρουμε στην προηγούμενη παράγραφο της έκθεσης μας και όχι για οποιοδήποτε άλλο σκοπό.

Αυτή η Έκθεση αφορά μόνο την επισκόπηση των εισπράξεων - πληρωμών περιόδου 01/01- 31/12/2010 και δεν επεκτάθηκε στις Οικονομικές Καταστάσεις των προαναφερόμενων Δημοτικών Ενοτήτων που συνενώθηκαν με το Δήμο Ηγουμενίτσας ως σύνολο.

Οι αναλύσεις, καθώς και οι τυχόν παρατηρήσεις, που προέκυψαν από τον έλεγχο των βιβλίων και στοιχείων που τέθηκαν υπόψη μας προορίζονται αποκλειστικά για δική σας χρήση.

Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε, τη Διοίκηση και το προσωπικό της Δήμου Ηγουμενίτσας για τη βοήθεια που μας παρείχε στη διεκπεραίωση του ελέγχου μας. Αφού σας υπενθυμίσουμε ότι όσα αναφέρονται στην παρούσα έκθεση μας προκύπτουν μόνο από στοιχεία των Δημοτικών Ενοτήτων που τέθηκαν υπόψη μας, είμαστε στη διάθεση σας για κάθε διευκρίνιση σε θέματα που αναφέρονται σ' αυτήν.

Πηγή: ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

http://892fm.blogspot.com/2011/07/3-225000-2010.html
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 145
Εγγραφή : 23/12/2007

https://paideia.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Κόλαφος η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για 3 πρώην Δήμους της Θεσπρωτίας Empty Απ: Κόλαφος η έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για 3 πρώην Δήμους της Θεσπρωτίας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Αυγ 17, 2011 6:26 pm

Κι ενώ αυτά γίνονταν πριν από σαράντα μέρες - με αποτέλεσμα να οδηγηθεί σε παραίτηση ο μέχρι τότε αντιδήμαρχος Παιδείας Ηγουμενίτσας και πρώην δήμαρχος Παραποτάμου, κ. Γ. Τζάνης - ξαφνικά σήμερα πέφτω πάνω σε ένα άρθρο για το ζήτημα που λόγω και του προχωρημένου της ώρας με έκανε να αναρωτιέμαι αν είμαι ξύπνια ή βλέπω κακόγουστο όνειρο. Το σίγουρο είναι πως δεν έχω αρχίσει να καλλιεργώ στο μπαλκόνι μου από τα νέα φυτά...

Το άρθρο το βρήκα εδώ:

http://thesprotos-panta.blogspot.com/2011/07/blog-post_5004.html

κι εκτός από την επιστολή παραίτησης του κ. Τζάνη περιέχει και μια εισαγωγή που σ' αυτήν ακριβώς αναφέρθηκα πριν πως με έκανε να αναρωτιέμαι. Με όσα τερατώδη αναφέρει και σε πλήρη αντιδιαστολή με την πραγματικότητα.

Για δεξιά καθάρματα και νεοδημοκρατικά παλιοτόμαρα κάνει λόγο ο αρθρογράφος στην εισαγωγή αυτή και που θέλουν να υπηρετήσουν τους τροϊκανούς κατακτητές!!!

Τσιμπήστε με παρακαλώ. Γιατί δε βγάζω νόημα. Ποιος τελικά κυβερνά σήμερα τη χώρα; Η Νέα Δημοκρατία ή το ΠΑΣΟΚ;

Σαφώς ο κ. Τζάνης κατέβηκε υποψήφιος στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση με υποστήριξη από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά και ΠΑΣΟΚ έχουμε στην κυβέρνηση της χώρας. Τι δουλειά έχουν να κατηγορούνται οι νεοδημακράτες; Μα την αλήθεια δεν καταλαβαίνω.

Όπως δεν κατάλαβα και την αναφορά στο ρίβερ πάρτι που τάχα μου και καλά δε θα ξαναγινόταν γιατί λέει δεν αφήνει η τρόικα:

Ολόκληρη η εισαγωγή του άρθρου είναι η εξής:

Παραιτήθηκε τελικά ο Αντιδήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρώην Δήμαρχος Παραποτάμου, για την υπόθεση που έχει σηκώσει η κατοχική Τρόϊκα και η κυβερνησή της, την οποία ο πρώην Δήμαρχος υπηρετούσε πιστά, ότι υπάρχει οικονομικό άνοιγμα στον πρώην Δήμο Παραποτάμου, παρότι είναι πλέον κοινώς γνωστόν σε οποιοδηποτε λογικό και εχέφρονα πολίτη, ότι δεν υπάρχει καμία κλοπή ή κατάχρηση, και όλη αυτή η ιστορία έχει γίνει, όπως και στους άλλους Δήμους, στην βοήθεια που προσπαθούσε να δώσει η Δημοτική Αρχή στους Δημότες της, με συνέπεια να παρουσιάζεται λογιστικό έλλειμα. Φυσικά, διάφορα δεξιά καθάρματα, νεοδημοκρατικά παλιοτόμαρα, που κατά πάγια τακτική της δεξιάς και των προδοτών σε αυτό τον τόπο, θέλουν να υπηρετίσουν τους καινούριους Τροϊκανούς κατακτητές, υπερθεματίζουν υπέρ της τρόϊκα και των κατακτητών, σα σκουλήκια που είναι, ενώ γνωρίζουν την αλήθεια. Όλη αυτή η ιστορία με τις δήθεν καταχρήσεις σε διάφορους Δήμους που έχει προκύψει από τους τοκογλύφους τροϊκανούς κατακτητές και της κυβερνησής τους, θα έχει σαν συνέπεια, την ταλαιπωρία των Δημοτών, που θα πρέπει να πηγαίνουν στην Ηγουμενίτσα να πληρώνουν λογαριασμούς αντί να τους πληρώνει ο Δήμος και να τα παίρνει μετά από αυτούς, να κοπεί το νερό, το ρεύμα, και ότι άλλο η κατοχική τρόϊκα επιτάσει. Όσο για κάτι party by the river στον Καλαμά, ξεχάστε τα!! Δεν τα επιτρέπουν οι κατοχικοί τοκογλύφοι της τρόϊκα!!!!!

Πάντως το ρίβερ πάρτι έγινε και φέτος. Και δε νομίζω ότι μεσολάβησε αλλαγή της γνώμης της τρόικας. Όπως και δε νομίζω ότι η τρόικα ασχολήθηκε ποτέ με το ρίβερ πάρτι της Θεσπρωτίας.

Όσο για τα υπόλοιπα που αναφέρει ο αρθρογράφος, για τους νεοδημοκράτες, είναι ολοφάνερο ότι απέχουν παρασάγγες από τη λογική... Εκτός και άλλη κυβέρνηση έχει η υπόλοιπη Ελλάδα και άλλη η Θεσπρωτία. Και με την προϋπόθεση ότι και οι δύο υπέγραψαν το μνημόνιο. Έλεος πια!!!

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης