ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα σχολεία

Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα σχολεία Empty ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα σχολεία

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Απρ 05, 2013 11:28 pm

Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα σχολεία

Απριλίου 5th, 2013


Το υπουργείο Παιδείας σκέπτεται να καταργήσει οργανικές θέσεις καθηγητών.

Ανακατανομές αναμένονται στα σχολεία από την επόμενη σχολική χρονιά, καθώς μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων, όπως προκύπτει από στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, έχει εκπαιδευτικούς πολύ περισσότερους από εκείνον που απαιτούνται από το μαθητικό δυναμικό που έχουν στη διάθεσή τους.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας επισημαίνει προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ότι από ελέγχους που έχουν διεξαχθεί στα καταχωρημένα στοιχεία του Ηλεκτρονικού Συστήματος Καταγραφής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει διαπιστωθεί ότι μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένο αριθμό οργανικών θέσεων δυσανάλογο προς το μαθητικό δυναμικό τους.

Έτσι ζητείται να αιτιολογηθούν αυτά τα στοιχεία και να σταλούν οι σχετικές απαντήσεις τις επόμενες δυο ημέρες, για να μπορέσει να γίνει ορθή κατανομή τους εκπαιδευτικού δυναμικού εν όψει της επόμενης σχολικής χρονιάς και να μην προκύψουν ξανά φαινόμενα κενών θέσεων σε περιοχές της χώρας και υπερκάλυψης θέσεων σε άλλες.

Σε σχέση με το θέμα της αύξησης του ωραρίου των εκπαιδευτικών, στελέχη του υπουργείου Παιδείας έλεγαν στο «Βήμα» ότι αυτό θα γίνει (πιθανότατα μόνο για μία ώρα) μόνο εάν τα υπόλοιπα μέτρα που θα ληφθούν δεν είναι αποτελεσματικά ώστε να βρεθεί ο απαραίτητος αριθμός εκπαιδευτικών για τη σωστή λειτουργία των σχολείων.

Αντιδράσεις


Η Διδασκαλική Ομοσπονδία της Ελλάδος (ΔΟΕ) αναφέρεται σχετικά σε «απαράδεκτο, αντιπαιδαγωγικό και εντελώς λογιστικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει το υπουργείο Παιδείας το χώρο της εκπαίδευσης και ζητά την άμεση ανάκληση της σχετικής εγκυκλίου, η οποία οδηγεί σε βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων».

Για «μπαλτά της νεοφιλελεύθερης μνημονιακής κυβέρνησης» στη δημόσια εκπαίδευση κάνει λόγο η Επιτροπής Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου (ΕΚΚΕ) του ΣΥΡΙΖΑ σε σχετική ανακοίνωσή της, στην οποία αναφέρεται ότι ζητείται «εντός 2 ημερών να καταγραφούν οι οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών “ενόψει της έκδοσης απόφασης σχολικών μεταβολών” τις οποίες μάλιστα προκαταβολικά θεωρεί “δυσανάλογες με το μαθητικό δυναμικό”».

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται λόγος για μεθόδευση «από τους ίδιους που νωρίτερα είχαν προχωρήσει στη διαλυτική και πρωτοφανή υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων, μηδενικούς διορισμούς εκπαιδευτικών, απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από την επόμενη χρονιά, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών, υποχρεωτικές μετακινήσεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών».

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Κατάργηση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

http://xenesglosses.eu/2013/04/katargisi-organikon-theseon-stin-prot/

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Προ των πυλών μετατάξεις και μεταθέσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία

Για να καλυφθούν τα κενά

Αθήνα
Σε ανακατανομή του εκπαιδευτικού προσωπικού θα προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, καθώς διαπιστώθηκε μέσω ηλεκτρονικής καταγραφής ότι σε άλλα σχολεία υπηρετούν υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί, ενώ την ίδια στιγμή σε κάποια άλλα διαπιστώνονται σημαντικά κενά.
Με έγγραφο που εστάλη από την αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου Παιδείας προς τους περιφερειακούς διευθυντές εκπαίδευσης ζητείται να καταθέσουν άμεσα τις απόψεις τους για τις περιπτώσεις σχολείων που εμφανίζουν υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.
Όπως ανέφεραν ανώτερα στελέχη του υπουργείου Παιδείας στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή η κινητικότητα του εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς μέσα από την καταγραφή στοιχείων για τον αριθμό καθηγητών και μαθητών θα προκύψει πού υπάρχουν υπαραριθμίες εκπαιδευτικού προσωπικού και πού παρατηρούνται ανάγκες για πρόσθετο προσωπικό.
Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο έχει ήδη μελετήσει σχέδιο που περιλαμβάνει μετατάξεις και μεταθέσεις και μόνο αν χρειαστεί αύξηση του ωραρίου 1 ή 2 ώρες.
Ωστόσο, η Διδασκαλική Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της κατήγγειλε την κίνηση αυτή, κάνοντας λόγο για επιχείρηση «συρρίκνωσης των θέσεων εκπαιδευτικών στα σχολεία, που είναι βέβαιο ότι δημιουργείται στη βάση της υλοποίησης των αντιλαϊκών πολιτικών».

Newsroom ΔΟΛ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ:

Link : http://xenesglosses.eu/2013/04/me-anakatanomes-kai-oxi-diorismous-tha/#ixzz2PfKEpOAB

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα σχολεία Empty Απ: ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα σχολεία

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Απρ 05, 2013 11:36 pm

ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές

Π ΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε.

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2013

Δήλωση των εκπροσώπων των Παρεμβάσεων – Κινήσεων – Συσπειρώσεων στο Δ.Σ της ΔΟΕ
Νικολάρα Λάμπρου 6974750410 - Αναγνωσταρά Γιάννη 6975308409

paremvasisdoe@gmail.com, www.paremvasis.gr

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Η μνημονιακή κυβέρνηση (ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ) υλοποιώντας την πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης, της άκρατης λιτότητας και των περικοπών σε κάθε τομέα και υπηρεσία του κοινωνικού κράτους βάζει τώρα στο στόχαστρο τις οργανικές θέσεις των εκπαιδευτικών. Το Υπουργείο Παιδείας σε έγγραφο (44506/Δ4-2-4-2013) προς τους Περιφερειακούς Δ/ντές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπ/σης με θέμα: «Μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπ/σης σχολικού έτους 2013-14» αναφέρει:

«… μεγάλος αριθμός σχολικών μονάδων διατηρεί αυξημένη οργανικότητα, η οποία είναι δυσανάλογη με το μαθητικό δυναμικό. Ενόψει της έκδοσης Υπουργικών Αποφάσεων σχολικών μεταβολών Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σας αποστέλλουμε πίνακες Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων των Περιοχών ευθύνης σας και παρακαλούμε για τις απόψεις σας σχετικά με την οργανικότητά τους».

Η Τρόικα εσωτερικού εδώ και καιρό τοποθετεί μια-μια όλες τις ψηφίδες που συμπληρώνουν το παζλ της διάλυσης του δημόσιου σχολείου και των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών:

Υποχρηματοδότηση των σχολικών μονάδων σε βαθμό που αδυνατούν να καλύψουν και τις στοιχειώδεις ανάγκες λειτουργίας.

Καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων.

Μηδενικούς διορισμούς.

Απολύσεις 10.000 αναπληρωτών από την επόμενη χρονιά.

Αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών.

Υποχρεωτικές μετακινήσεις- μεταθέσεις.

Αξιολόγηση ως εργαλείο μισθολογικής-βαθμολογικής καθήλωσης και απολύσεων.

Κατάργηση οργανικών θέσεων.

Όλα αυτά καταδεικνύουν ότι η εκπαίδευση στοχοποιείται ως κύρια δεξαμενή απολύσεων στην κατεύθυνση υλοποίησης των επιταγών της Τρόικας και όσων προβλέπει το μεσοπρόθεσμο για 25.000 απολύσεις ως το τέλος του χρόνου και 150.000 ως το 2015. Ο λογιστικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζουν την οργανικότητα των σχολείων μαρτυρά και τις προθέσεις τους: Ένα ευρύ πρόγραμμα απολύσεων στην εκπαίδευση.

Ταυτόχρονα επιδίδονται σε κυνήγι μαγισσών και τρομοκράτησης των εκπαιδευτικών με τις καθημερινές εφόδους των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης στα σχολεία. Το σχέδιό τους είναι φανερό. Μετά την απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στοχεύουν στην πλήρη διαπόμπευσή τους. Το επόμενο διάστημα η προπαγάνδα της κυβέρνησης θα ενταθεί. Θα περιλαμβάνει «επίορκους», «κοπανατζήδες» και «κηφήνες» εκπαιδευτικούς για να αφομοιωθούν από την κοινωνία οι επικείμενες απολύσεις.

Αποδεικνύεται πια ότι η ατολμία και η αδράνεια, που τόσον καιρό επιδεικνύει η συνδικαλιστική γραφειοκρατία των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ, ευνοούν και διευκολύνουν την κυβερνητική πολιτική. Η επίθεση απέναντι στο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς είναι μαζική και σε όλα τα μέτωπα.

Την ίδια ώρα η πλειοψηφία των ΠΑΣΚ- ΔΑΚΕ στη ΔΟΕ καλλιεργεί την ηττοπάθεια και αρνείται να συγκρουστεί με την κυβέρνηση και την πολιτική της:

· Καλλιεργεί τη λογική του περιούσιου κλάδου που δεν τον αφορά το πογκρόμ των απολύσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

· Αρνείται να πάρει αποφάσεις για το μπλοκάρισμα της αξιολόγησης στην πράξη.


Φτάνει πια! Δεν θα περάσουν πάνω από της ζωές μας. Το εκπαιδευτικό κίνημα μαζί με το λαό με συντονισμένους απεργιακούς αγώνες οφείλει να οργανώσει την αντεπίθεση απέναντι στις πολιτικές της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της κυβέρνησης. Ενάντια στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, την ανεργία και τις απολύσεις.

Link : http://xenesglosses.eu/2013/04/katargisi-organikon-theseon-stin-prot/#ixzz2PfN8HMLQ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα σχολεία Empty Απ: ΤΟ ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ ΜΕ ΤΙΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: Με ανακατανομές και όχι διορισμούς θα «καλυφθούν» τα κενά στα σχολεία

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Απρ 05, 2013 11:44 pm

Κυριάκος Τσόδουλος:

Με τρόπο εξπρές το Υπουργείο Παιδείας προχωρά σε δεκάδες υποβιβασμούς σχολείων.

Είναι φανερό πλέον ότι η περαιτέρω υποβάθμιση που έχει αποφασίσει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας το τελευταίο χρονικό διάστημα οδηγεί στην πλήρη υποβάθμιση της παρεχόμενης ποιότητας στην Δημόσια Δωρεάν Παιδεία και των λειτουργών της.

Η νέα μείωση δεκάδων οργανικών θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού μετά το σαρωτικό κύμα καταργήσεων, υποβιβασμών και συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων που εμπνεύστηκε και εφάρμοσε η προηγούμενη Ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει για άλλη μια φορά στόχο την εξοικονόμηση πόρων και όχι τον «εξορθολογισμό» με γνώμονα την αναβάθμιση της παρεχομένης δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτός ο σχεδιασμός έχει ως αποτέλεσμα ένα μεγάλο αριθμό λειτουργικών και οργανικών υπεραριθμιών που θα «αιτιολογήσει» το δραματικό περιορισμό του αριθμού των μεταθέσεων και αποσπάσεων αλλά και τους μηδενικούς διορισμούς που θα ακολουθήσουν.

Με την βίαιη συρρίκνωση των οργανικών θέσεων, δεν μπορεί να υπάρξει δωρεάν, δημόσια και ποιοτική παιδεία που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες με λογιστικά κριτήρια που προτάσσουν τις περικοπές, σε σχολεία, χρήματα και εκπαιδευτικούς.

Φτάνουν πια οι «εκπτώσεις» στην Παιδεία.

Με συναδελφικούς - αγωνιστικούς χαιρετισμούς

Ο κ. Τσόδουλος είναι αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης