ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Πήγαινε κάτω

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ Empty ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Μάης 14, 2013 6:17 am

Έγινε σήμερα, 13/5/2013, και από ώρα 13.00 μέχρι 15.30 Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας στο ΠΑΝΘΕΟ της Ηγουμενίτσας. Με θέμα, τι άλλο; την πρόταση της ΟΛΜΕ για απεργία!

Θα μου πεις: Αφού τους επιστράτευσαν! τι απεργία να κουβεντιάσουν;

Και θα σου απαντήσω πως και η πλέον σκαιά εξουσία, ακόμα και στα χρόνια του μεσαίωνα, δε βρήκε το όπλο να υποτάξει και να επιστρατεύσει το μυαλό και τη συνείδηση του ανθρώπου. Αρκεί βεβαίως να τα διαθέτει αυτά τα δύο ο άνθρωπος, νου και συνείδηση και κυρίως τη δεύτερη. Και οι καθηγητές, οι δάσκαλοι δηλαδή και οι παιδαγωγοί, προς μεγάλη δυστυχία κάθε εξουσίας τα διαθέτει και αλίμονο σε μια κοινωνία αν όχι...

Φάνηκε εξάλλου από τη σκληρότητα που επέδειξε η κυβέρνηση απέναντι στην ΟΛΜΕ. Με απόφαση επιστράτευσης πριν ακόμη ο κλάδος αυτός ψηφίσει υπέρ ή κατά της πρότασης της ηγεσίας του. Πράγμα πρωτάκουστο και κατά πολλούς αντισυνταγματικό. (Βλέπε πχ δηλώσεις του συνταγματολόγου και καθηγητή δημοσίου δικαίου κ. Κατρούγκαλου εδώ ή και του συνταγματολόγου Η. Νικολόπουλου εδώ)

Προς τι τέτοια συμπεριφορά αν δε σε φοβούνται και δε σε θεωρούν αντίπαλο και μάλιστα επικίνδυνο;

Από την άποψη αυτή και παρά την επιβληθείσα επιστράτευση ήταν θέμα τιμής για τους καθηγητές να πραγματοποιήσουν τις γενικές τους συνελεύσεις και να ψηφίσουν υπέρ ή κατά της απεργίας. Να στείλουν το δικό τους μήνυμα και προς την κυβέρνηση και προς τους άλλους κλάδους εργαζομένων και την κοινωνία γενικότερα αλλά κυρίως προς τους ίδιους τους μαθητές τους.

Έτσι και στην Ηγουμενίτσα. Που φάνηκε από την αρχή ακόμη της συνέλευσης ένας άλλος άνεμος να φυσά. Με την αίθουσα ασφυκτικά γεμάτη. Τουλάχιστον διακόσιοι, με μέτριους υπολογισμούς. Και δίχως να τους έχει συγκεντρώσει εκεί κανείς με το ζόρι, πάρεξ η δική τους θέληση και συνειδητή απόφαση. Όχι καρέκλα άδεια δεν υπήρχε μα αρκετοί ήταν και όρθιοι.

Απόψεις ακούστηκαν πολλές. Μα δε θεωρώ πρέπον να τις μεταφέρω δημόσια. Η ουσία είναι στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και που το πληροφορήθηκα από τον ίδιο τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας (αφού για λόγους δεοντολογίας όταν ήρθε η ώρα να ψηφίσουν οι συνάδελφοι καθηγητές, βγήκα από την αίθουσα).

Με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της απεργίας και της πρότασης της ΟΛΜΕ!

Πρόταση κατέθεσε και το ΠΑΜΕ. Κι εδώ θεώρησα σκόπιμο να ρωτήσω φίλη καθηγήτρια που ξέρω ότι πρόσκειται στο ΠΑΜΕ. Μου είπε ότι η πρότασή τους ήταν για απεργία και την Πέμπτη και την Παρασκευή και μετά Γενική Συνέλευση για τα περαιτέρω. Η πρόταση δεν πέρασε και πήρε μονοψήφιο αριθμό ψήφων.

Στη συνέχεια, και ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στους καθηγητές, πραγματοποιήθηκε πορεία στους δρόμους της Ηγουμενίτσας, από το ΠΑΝΘΕΟ μέχρι την πλατεία Δημαρχείου, αν και σε λίγη ώρα, στις 18.30, υπάρχει κοινό συλλαλητήριο με το Σύλλογο Δασκάλων. (αχ, ποδαράκια μας... αλλά έτσι είναι οι αγώνες... )

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ %25CE%2595%25CE%259B%25CE%259C%25CE%2595%2520006

Με τάξη και ασφάλεια...

οι επιστρατευμένοι καθηγητές της Θεσπρωτίας διαδηλώνουν κατά της επιστράτευσης

Ανακοινώθηκε επίσης ότι την Πέμπτη θα γίνει νέα Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας, ώρα 18.30 στο 1ο δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας.

Θα πρέπει βέβαια να σημειώσω ότι για την ίδια μέρα και το ίδιο σχολείο, και μισή ώρα αργότερα, έχει ανακοινωθεί Γενική Συνέλευση και των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας.

ΕΛΜΕ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΜΕ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ %25CE%2595%25CE%259B%25CE%259C%25CE%2595%2520004

Μα δε νομίζω να είναι πρόβλημα. Αφού τα προβλήματα είναι κοινά... Ίσα ίσα θα είναι μια καλή ευκαιρία να σφυρηλατήσουμε και με νέους τρόπους την ενότητα στη βάση των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων...


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης