Δεξαμενές απολύσεων - διαθεσιμοτήτων σε Παιδεία - ΟΤΑ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Πήγαινε κάτω

Δεξαμενές απολύσεων - διαθεσιμοτήτων σε Παιδεία - ΟΤΑ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης Empty Δεξαμενές απολύσεων - διαθεσιμοτήτων σε Παιδεία - ΟΤΑ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 30, 2013 7:28 am

 Δεξαμενές απολύσεων - διαθεσιμοτήτων σε Παιδεία - ΟΤΑ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Λαζαρίδου Ε.|Μορφονιός Ν.|29.06.2013
 
Με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου και τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο συναντήθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης. Έπεται ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης

Το πλάνο με τις δεξαμενές από τις οποίες θα αντληθεί ο απαιτούμενος αριθμός απολύσεων και διαθεσιμοτήτων προετοιμάζει πυρετωδώς ο νέος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυρ. Μητσοτάκης, προκειμένου να το παρουσιάσει στην επικείμενη συνάντηση που θα έχει με την τρόικα στις αρχές της ερχόμενης βδομάδας.
Ρύθμιση Αθανασίου για επιτάχυνση της εκδίκασης των προσφυγών συμβασιούχων

Για τον λόγο αυτό, άλλωστε, συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου, καθώς και με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο, ενώ θα ακολουθήσει κατά πάσα πιθανότητα και συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη. Με τον κ. Αθανασίου, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης συζήτησε τη νέα ρύθμιση που προωθεί το υπ. Δικαιοσύνης -αντίστοιχη με εκείνη που είχε παρουσιάσει ο Αντ. Μανιτάκης, προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων και τελικά αποσύρθηκε- με την οποία προβλέπεται η εκδίκαση όλων των υφιστάμενων προσφυγών συμβασιούχων εντός τριμήνου ή τετραμήνου. Στόχος είναι να τεθεί εκτός Δημοσίου ένας μεγάλος αριθμός συμβασιούχων, που παραμένουν στις θέσεις του με προσωρινές διαταγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, με την προωθούμενη ρύθμιση, η προσωρινή διαταγή θα συζητείται υποχρεωτικά εντός δύο εργάσιμων ημερών, από την κατάθεση της αίτησης. Αν γίνει δεκτό το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής, η σχετική αίτηση ασφαλιστικών μέτρων προσδιορίζεται για συζήτηση, υποχρεωτικά μέσα σε τριάντα ημέρες. Με το νέο καθεστώς δεν θα δίδονται πλέον αναβολές στις συζητήσεις παρά μόνο αν συντρέχει σπουδαίος λόγος στο πρόσωπο του διαδίκου.

Στην περίπτωση αυτή, η δικάσιμος ορίζεται υποχρεωτικά εντός τριάντα ημερών. Αναβολή της υπόθεσης για οποιονδήποτε άλλο λόγο δεν επιτρέπεται, διαφορετικά παύει αυτοδικαίως η ισχύς της προσωρινής διαταγής, εκτός αν αυτή παραταθεί από το δικαστήριο.

Όσον αφορά την κύρια αγωγή, η ρύθμιση θα προβλέπει:

* Αν το ασφαλιστικό μέτρο έχει διαταχθεί πριν την άσκηση της κυρίας αγωγής, ο δικαστής που το διατάσσει, ορίζει υποχρεωτικά προθεσμία όχι μεγαλύτερη των τριάντα ημερών από τη δημοσίευση της απόφασης των ασφαλιστικών μέτρων.

* Αναβολή της κυρίας υπόθεσης επιτρέπεται μία μόνον φορά και σε χρόνο που σε καμία περίπτωση δεν απέχει περισσότερο από δύο μήνες από την αρχική δικάσιμο. Δεύτερη αναβολή χορηγείται μόνον αν συντρέχει λόγος ανωτέρας βίας.

* Η νέα δικάσιμος στην περίπτωση αυτή προσδιορίζεται υποχρεωτικά εντός τριάντα ημερών και η απόφαση επί της αγωγής εκδίδεται από το δικαστήριο υποχρεωτικά, εντός τριών μηνών από τη συζήτηση, κι όταν πρόκειται για υπόθεση με αντικείμενο διαρκή έννομη σχέση (εργατικά), η απόφαση εκδίδεται οπωσδήποτε εντός δύο μηνών από τη συζήτηση.

* Αν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία των 30 ημερών για την άσκηση της κυρίας αγωγής, αίρεται αυτοδικαίως το ασφαλιστικό μέτρο, εκτός εάν ο αιτών, μέσα στην προθεσμία αυτή, πέτυχε την έκδοση διαταγής πληρωμής.
Στη συνάντηση με τον κ. Αρβανιτόπουλο, ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, τον αριθμό των εκπαιδευτικών που θα μπορούσαν να τεθούν σε διαθεσιμότητα, προκειμένου να επιτύχει η κυβέρνηση τον αριθμό των 12.500 ως τις αρχές Ιουλίου και συνολικά των 25.000 ως το τέλος του έτους. Για την επίτευξη αυτού του στόχου έχουν στοχοποιηθεί ήδη και οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Στη σύσκεψη με την τρόικα, ο Κυρ. Μητσοτάκης, όπως άφησε να εννοηθεί με δηλώσεις του μέσα στην εβδομάδα, θα ζητήσει παράταση για την εφαρμογή της διαθεσιμότητας, με κύριο διαπραγματευτικό χαρτί, σύμφωνα με πηγές του ΥΔΜΗΔ, τις 2.656 απολύσεις στην ΕΡΤ, καθώς και την ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης σε σχέση με τους συμβασιούχους.

Στην ατζέντα πάντως της κυβέρνησης βρίσκεται και η συγχώνευση των αμυντικών βιομηχανιών, δηλαδή των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με την ΕΑΒ και την ΕΛΒΟ. Σημειωτέον, συνολικά στις αμυντικές βιομηχανίες απασχολούνται 2.650 εργαζόμενοι (1.350 στην ΕΑΒ, 950 στα ΕΑΣ και 350 στην ΕΛΒΟ.

Κατηγορηματικά αντίθετη σε απολύσεις εργαζομένων στους δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα δηλώνει η ΚΕΔΕ που τάσσεται υπέρ της κινητικότητας των εργαζομένων στους δήμους και θα ζητήσει άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

http://www.avgi.gr/

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Δεξαμενές απολύσεων - διαθεσιμοτήτων σε Παιδεία - ΟΤΑ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης Empty Απ: Δεξαμενές απολύσεων - διαθεσιμοτήτων σε Παιδεία - ΟΤΑ ετοιμάζει ο Κυρ. Μητσοτάκης

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουν 30, 2013 7:33 am

Τι ζήτησε ο Κ. Μητσοτάκης από τον Υπουργό Παιδείας

Ιουνίου 29th, 2013 10:37

Στοιχεία για τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο

Συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον Υπουργό Παιδείας είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της πυρετώδους προετοιμασίας εν όψει του κρίσιμου ραντεβού με την τρόικα, που ορίστηκε για το απόγευμα της Δευτέρας.

Μετά τη συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθώς το υπουργείο Παιδείας θα αποτελέσει τη δεξαμενή για το πρώτο κύμα των υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε κινητικότητα.

Η συνεργασία του Κ.Μητσοτάκη με τον Κ.Αρβανιτόπουλο ήταν πολύωρη και στο πλαίσιο αυτής ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας στοιχεία για τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς. “Είχαμε μια παραγωγική και ουσιώδη συνάντηση” δήλωσε κατά την αποχώρησή του ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

thriskeftika.blogspot.gr

…………………………………………………………………………………………………………….

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Συναντήσεις με τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον υπουργό Παιδείας είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της… πυρετώδους προετοιμασίας εν όψει του κρίσιμου ραντεβού με την τρόικα, που ορίστηκε για το απόγευμα της Δευτέρας.

Από τις επαφές που θα έχει ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τους εκπροσώπους των δανειστών θα κριθούν οι εξελίξεις στα «καυτά» μέτωπα των απολύσεων και της κινητικότητας και το αν θα δοθεί παράταση μέχρι τον Σεπτέμβριο για να παρουσιαστούν τα στοιχεία που ζητά η τρόικα.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί για 4.000 απολύσεις -απομένουν 2.000 μετά το λουκέτο στην ΕΡΤ- και για ένταξη 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα μέχρι τέλος του έτους.

Στην ατζέντα της συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον Χαράλαμπο Αθανασίου βρέθηκε η νομοθετική ρύθμιση-εξπρές που προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να μπει τέλος στις μακροχρόνιες προσωρινές διαταγές και να οδηγηθούν στην έξοδο χιλιάδες συμβασιούχοι που παραμένουν για χρόνια στο Δημόσιο παρότι έχει λήξει η εργασιακή τους σύμβαση.

Στόχος του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι να συγκεντρώσει τα στοιχεία για όλες τις εκκρεμείς υποθέσεις και στη συνέχεια να καταλήξει στο περιεχόμενο της νομοθετικής ρύθμισης, που σε κάθε περίπτωση θα προβλέπει την επίσπευση των διαδικασιών ώστε να γίνονται σύντομα οι δίκες των εργαζομένων των οποίων οι συμβάσεις έχουν λήξει.

Οι εισηγήσεις που δέχεται ο κ. Αθανασίου αναφέρουν ότι από τη στιγμή που θα κατατίθεται το αίτημα για έκδοση προσωρινής διαταγής και ασφαλιστικών μέτρων, η συζήτηση για την προσωρινή διαταγή θα πρέπει να γίνεται μέσα σε 2 ημέρες και αυτή για τα ασφαλιστικά μέτρα μέσα σε 30 ημέρες, ενώ η οριστική απόφαση να εκδίδεται το αργότερο μέσα σε 8 μήνες. Μάλιστα, υπάρχει πρόταση να μην υπάρχει δυνατότητα χορήγησης αναβολής στα ασφαλιστικά μέτρα ή αν δίνεται να μην ξεπερνά τις 15 ημέρες.

Το σχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης εκτιμάται ότι αφορά περίπου 6.000 συμβασιούχους που παραμένουν στο Δημόσιο με αυτό το καθεστώς και πρόκειται κυρίως για άτομα που απασχολούνται στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Αργότερα, ο κ. Μητσοτάκης είχε συνάντηση και με τον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, καθώς το υπουργείο Παιδείας θα αποτελέσει τη δεξαμενή για το πρώτο κύμα των υπαλλήλων που θα ενταχθούν σε κινητικότητα.

Η συνεργασία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Αρβανιτόπουλο ήταν πολύωρη και στο πλαίσιο αυτής ο υπουργεός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας στοιχεία για τους πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς. «Είχαμε μια παραγωγική και ουσιώδη συνάντηση» δήλωσε κατά την αποχώρησή του ο κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι εισηγήθηκε την άρση της επιστράτευσης των εκπαιδευτικών.

Στο μεταξύ, ανοικτή είναι η πιθανότητα απολύσεων και στις αμυντικές επιχειρήσεις ύστερα από την αναδιάρθρωση που σχεδιάζει το υπουργείο.

Στο «μέτωπο» τη ΕΡΤ, το μεσημέρι ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής συναντήθηκε για δεύτερη φορά με τους εκπροσώπους των απολυμένων της Αγίας Παρασκευής και τους παρουσίασε προτάσεις σύμφωνα με τις οποίες θα προσληφθούν 2.000 από τους 2.565 με 2μηνες συμβάσεις κατά το μεταβατικό σχήμα, ενώ θα υπάρξει πριμοδότηση για την πρόσληψη τους στη νέα εταιρεία. Ωστόσο, η συνάντηση απέβη άκαρπη αφού οι προτάσεις δεν ικανοποίησαν τους απολυμένους.

http://www.megatv.com

Link : http://xenesglosses.eu/2013/06/ti-zitise-o-k-mitsotakis-apo-ton-ypourg/#ixzz2XiJxAIIy

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης