ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΕ ... ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Πήγαινε κάτω

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΕ ... ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ Empty ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝΕ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΟΕ ... ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Ιουλ 07, 2013 11:59 pm

Ανακοινώσεις παρατάξεων σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ


Βασίλης Φουρτούνης, δάσκαλος
Παρασκευή, 5 Ιουλίου 2013
Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι,
Αυτές τις μέρες γίνονται διεργασίες για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας μας, της ΔΟΕ και φυσικά οι παρατάξεις έχουν διαφορετικά σκεπτικά σχετικά με αυτό, γεγονός που τους δημιουργεί πρόβλημα σε ότι αφορά τη συγκρότηση του Δ.Σ. Με αυτό το δεδομένο αποφασίσαμε να παρουσιάσουμε τις ανακοινώσεις τους, ώστε να ενημερωθείτε και να έχετε ασφαλέστερη και εγκυρότερη άποψη για τα τεκταινόμενα στη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ). Όλες οι ανακοινώσεις παρουσιάζονται ασχολίαστες και όπως τις έχουν δημοσιοποιήσει οι παρατάξεις.
 

Ανακοίνωση ΔΗ. ΣΥ.

Με έκπληξη διαβάσαμε ανακοίνωση της ΔΑΚΕ σχετικά με τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. , με την οποία αναφέρεται στην παράταξη μας με υβριστικούς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Συνιστούμε τη ΔΑΚΕ να ανατρέξει στα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. και εκεί θα διαπιστώσει πως τα τελευταία 15 χρόνια πάντα την ίδια ακριβώς θέση είχαμε για τη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. : Διαπαραταξιακή, αναλογική εκπροσώπηση όλων των δυνάμεων σε ένα ενωτικό προεδρείο. Της υπενθυμίζουμε, επίσης, ότι το 2013 (ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΦΟΡΟΥΜ: ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ 2011)  με το ίδιο σκεπτικό (επειδή δεν συμμετείχαν άλλοι στο προεδρείο) η ΔΑΚΕ δεν συμμετείχε στη συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.
Το αν η ΔΑΚΕ δεν κατανοεί ότι ιδιαίτερα σήμερα που τα πάντα γύρω μας σαρώνονται υπάρχει ανάγκη ενωτικής συγκρότησης, τη στιγμή που και οι συσχετισμοί δυνάμεων στον κλάδο έχουν αλλάξει είναι δικό της θέμα. Συμπεριφερόμενη ως «νεόπλουτη» θεωρεί ίσως πως πιο σημαντικό είναι το αξίωμα του Προέδρου της ΔΟΕ από την ενότητα του κλάδου, με τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.
Χρειάζεται, πράγματι, απύθμενο θράσος να μιλά η ηγεσία της ΔΑΚΕ απευθυνόμενη στην Παράταξή μας για "μεταλλάξεις" , "προνόμια", "διάλυση του συνδικάτου" κλπ τη στιγμή που όλοι γνωρίζουν την κρυστάλλινη και διαυγή πορεία των στελεχών μας που τιμήθηκαν από τον κλάδο στις κορυφαίες θέσεις της ηγεσίας του και αν εννοούν «προνόμιο» την αναγνώριση της προσφοράς τους από τους συναδέλφους της βάσης, ναι αυτό το «προνόμιο» το είχαν το έχουν και δεν το χαρίζουν σε κανέναν.
Τα στελέχη της Παράταξής μας, ούτε κυβερνητικές θέσεις πήραν, ούτε υποψήφιοι βουλευτές ήταν, ούτε μεταπηδούσαν από το κόμμα στο συνδικάτο και το αντίστροφο.
Δηλώνουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για άλλη μια φορά ότι, ποτέ δεν μας ενδιέφεραν αξιώματα και καρέκλες, πυξίδα της δράσης μας ήταν και είναι η ενότητα του Κλάδου και το συμφέρον της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης και των λειτουργών της. ΣΆ αυτόν τον δρόμο πορευτήκαμε και αυτόν αταλάντευτα θα εξακολουθήσουμε να πορευόμαστε.


Ανακοίνωση ΔΑΚΕ.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Οι δύο (2) πρώτες συνεδριάσεις του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που πραγματοποιήθηκαν στις 2 και 03/07/2013 με αντικείμενο τη συγκρότηση του σε σώμα ήταν, όπως αναμενόταν, άκαρπες. Τα συμπεράσματα όμως ήταν πολλά και χρήσιμα. Η παράταξή μας κατέθεσε την άποψη που βρίσκεται σε απόλυτη αντιστοιχία με τη βούληση της βάσης. Με τη βούληση και την αγωνία των συναδέλφων που ζητούν από τις παρατάξεις να προχωρήσουν σΆ ένα δρόμο σύνθεσης, σε μια πορεία ενωτική με αποκλειστικό στόχο την προάσπιση των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και του δημόσιου χαρακτήρα της εκπαίδευσης.
Προτείναμε τη διαπαραταξιακή, αντιπροσωπευτική συγκρότηση του προεδρείου της Δ.Ο.Ε. όπου κάθε παράταξη με βάση τη σειρά εκλογής της θα καταλαμβάνει τη θέση που επιθυμεί. ΣΆ αυτό το προεδρείο η παράταξή μας διεκδικεί, έχοντας καταλάβει την πρώτη θέση σε αριθμό αντιπροσώπων, τη θέση του Προέδρου.
Είναι, πιστεύουμε, μια πρόταση που σέβεται απόλυτα την ετυμηγορία των εκπαιδευτικών που ψήφισαν στις εκλογές των αντιπροσώπων και μπορεί να δώσει στο νέο Δ.Σ. μια νέα δυναμική ικανή να σταθεί απέναντι στη λαίλαπα που μαστίζει την εκπαίδευση και τον εκπαιδευτικό.
Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι περισσότερες από τις υπόλοιπες παρατάξεις έδειξαν να μην αντιλαμβάνονται την κρισιμότητα των περιστάσεων.
Η μεταλλαγμένη σε Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών (ΔΗ.ΣΥ.) τέως ΠΑΣΚ κινήθηκε μεν, φραστικά, στο ίδιο πνεύμα, έθεσε όμως ως προϋπόθεση, κάτι που ποτέ δεν έκανε στο παρελθόν, τη συμμετοχή στο προεδρείο όλων των παρατάξεων. Το έπραξε γνωρίζοντας πολύ καλά πως υπάρχουν δυνάμεις που δεν υπάρχει περίπτωση να συμμετέχουν (Παρεμβάσεις). Το έπραξε γιατί διακατέχεται από το σύνδρομο απώλειας της ηγεσίας του κλάδου, γιατί διακατέχεται από μια καθεστωτική αντίληψη που την οδηγεί στο δρόμο της διάλυσης του συνδικάτου επειδή δεν έχει την ηγεσία του και τα προνόμια με τα οποία την είχε συνδέσει. Νοοτροπία επικίνδυνη και σε πλήρη αναντιστοιχία με τις κρίσιμες για την εκπαίδευση στιγμές.
Οι ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ, αποκλείοντας την περίπτωση συμμετοχής τους σε λειτουργική συγκρότηση του ΔΣ της ΔΟΕ, επέλεξαν το δρόμο του διχασμού. Την ίδια τακτική που ακολούθησαν σε όλη τη διάρκεια της 82ης Γενικής Συνέλευσης του Κλάδου. Από τη μια οι «αυτόκλητοι» αγωνιστές – σωτήρες (οι ίδιοι) και από την άλλη οι υποταγμένοι – συμβιβασμένοι κλπ. Αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν πως οι εκλογές για αντιπροσώπους τελείωσαν και συνεχίζουν με τις ίδιες διχαστικές κορώνες προς εσωτερική, και μόνο, κατανάλωση.
Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ έδειξε να αντιλαμβάνεται την ανάγκη συγκρότησης ενός αντιπροσωπευτικού προεδρείου σε λειτουργική βάση. Μένει νΆ αποδειχτεί στη συνεδρίαση της 12ηςΙουλίου αν τα λόγια θα εναρμονιστούν με τις πράξεις ή αν θΆ ακολουθήσει, για μια ακόμη φορά, το δρόμο της μη συμμετοχής με το πρόσχημα του «όλοι ή καθόλου».
Όσο για τους Εκπαιδευτικούς Ριζοσπαστικής Αριστεράς (ΕΡΑ), που συμμετέχουν μετά από χρόνια στο Δ.Σ. (τότε με άλλο όνομα), κινήθηκαν κι αυτοί στη διχαστική λογική «η αριστερά από εδώ, οι κακοί από την άλλη», μια λογική που ούτε καν οι άλλες αριστερές παρατάξεις μπόρεσαν να παρακολουθήσουν, αφού προς κατάπληξη όλων, πρότεινε Πρόεδρο από τις Παρεμβάσεις και Γραμματέα από την ΕΣΑΚ!!!
Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
η παράταξη της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. με αίσθημα ευθύνης, όπως πάντα, θα καλέσει και στην τελευταία συνεδρίαση (12/7/2013) για συγκρότηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. όλες τις παρατάξεις να συνειδητοποιήσουν πως οι καιροί δεν προσφέρονται για μικροπαραταξιακά παιχνιδάκια σκοπιμοτήτων και εντυπώσεων. Θα επιμείνει στην πρότασή της για ένα δρόμο ενότητας, δεν θα συρθεί όμως πίσω από λογικές που βάζουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της Δ.Ο.Ε.
Ο κλάδος έχει στραμμένα τα μάτια του πάνω μας και περιμένει από όλους μας να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. θα το πράξει για μια ακόμη φορά και θα δώσει διέξοδο αν οι υπόλοιποι επιλέξουν το αδιέξοδο…
 

Ανακοίνωση ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΩΝ Π.Ε.

Να χαράξουμε ένα νέο προσανατολισμό σύγκρουσης και νικηφόρας αντιπαράθεσης με την πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ στην εκπαίδευση και την κοινωνία.
Οι Ανεξάρτητες Αυτόνομες Αγωνιστικές Ριζοσπαστικές Παρεμβάσεις-Κινήσεις-Συσπειρώσεις κατέθεσαν στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την προγραμματική πρόταση συγκρότησης που εκτιμούν πως ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και της εκπαίδευσης και σε μια εξαιρετικά κρίσιμη συγκυρία απαντά αγωνιστικά συνολικά για όλο τον κόσμο της εργασίας και τα λαϊκά συμφέροντα. Η συγκεκριμένη πρόταση επιδιώκουμε να αποτελέσει τη βάση συζήτησης όλων αυτών των δυνάμεων που κόντρα στη συνδικαλιστική συγκυβέρνηση (ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ), είναι αποφασισμένες να υπερασπιστούν το μαχόμενο εκπαιδευτικό, την εκπαίδευση και τις λαϊκές ανάγκες.
Συνάδελφοι/ισσες,
Η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει και οξύνεται, ενώ η απάντηση της αστικής τάξης είναι η εκτεταμένη κοινωνική καταστροφή, ο εργασιακός μεσαίωνας, οι απολύσεις, η κατάργηση των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, η φτώχεια, η ανεργία η εξαθλίωση και φυσικά τα πολιτικά παιχνίδια κυβερνητικής διαχείρισης.
Η μετάβαση από την τρικομματική κυβέρνηση, σε κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, δεν σηματοδοτεί αλλαγή πολιτικής, αλλά αποτελεί πλήγμα στο συνασπισμό επιβολής της πολιτικής της τρόικας, του κεφαλαίου και της ΕΕ. Συνιστά μια συγκεκριμένη υποχώρηση στην άμεση διαχείριση της επίθεσης στο μέτωπο της ΕΡΤ και μια σημαντική ρωγμή στην απολυταρχική τακτική προώθησης της αντεργατικής πολιτικής.
Ο αστικός συνασπισμός εξουσίας, στη χώρα και στην ΕΕ, φοβάται την εργατική – λαϊκή οργή και δυσαρέσκεια, που ήρθε στο προσκήνιο με το λουκέτο στην ΕΡΤ και με το ξέσπασμα των καθηγητών στις Γ.Σ. και την απεργία που δεν άφησαν να εκδηλωθεί και προσπαθεί να συντηρήσει την κυβέρνηση Σαμαρά, να προετοιμάσει μια νέα διάταξη των αστικών δυνάμεων, αξιοποιώντας και τις όποιες εφεδρείες του. Στόχος του είναι να εκτονώσει και να κτυπήσει τον λαϊκό αναβρασμό, προκειμένου να συνεχίσει τις "μεταρρυθμίσεις" (δηλαδή τα ξεπουλήματα δημόσιου πλούτου και την καρατόμηση των εργαζομένων) και κυρίως να προετοιμάσει το νέο, ακόμα πιο βάρβαρο, μνημόνιο. Γι αυτό η νέα κυβέρνηση παρ ότι πιο αδύναμη θα επιχειρήσει με την επιθετικότητα και ακόμα πιο μεγάλο αυταρχισμό να επιβάλει τις επιδιώξεις της άρχουσας τάξης.
Αυτό που αναδεικνύεται, άλλη μια φορά, είναι η δυνατότητα του κινήματος, μέσα από καμπές και εξάρσεις, να ενισχύεται η αυτοπεποίθηση των εργαζομένων ότι μπορούν να αλλάξουν τους συσχετισμούς υπέρ των αγωνιστικών ανατρεπτικών τάσεων και δυνάμεων, να κλιμακώνουν τους αγώνες και να προκαλούν κλονισμό στις μνημονιακές κυβερνήσεις όπως σε αυτές του Παπανδρέου και του Παπαδήμου παλιότερα.
Με τα μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση, το ευρωσύμφωνο, οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ προηγούμενα)-(Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ τώρα) σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, επιδιώκουν μια τεραστίων διαστάσεων αναδιανομή του πλούτου σε βάρος της εργασίας για το ξεπέρασμα της κρίσης υπέρ του κεφαλαίου.
Πάνω από 1,5 εκατ. άνεργοι και εργασία απλήρωτη, επισφαλής, ελαστική στον ιδιωτικό τομέα χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ωράριο και δικαιώματα.
Ακόμη μεγαλύτερη φορολογική επίθεση, κύρια προς μισθωτούς, που φτάνει ως τη δήμευση της ιδιωτικής περιουσίας (πρώτη κατοικία, γη κ.λπ.), που συνδυάζεται με προκλητικές φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο.
Ιδιωτικοποίηση όλων των δημόσιων υποδομών. Διάλυση και ξεπούλημα των δημόσιων αγαθών, υγείας, παιδείας, ενημέρωσης, ενέργειας, νερού, γης κ.λπ. Καθεστώς «ανταποδοτικότητας», εμπορευματοποίησης, υποταγής στις επιχειρηματικές προτεραιότητες για ό,τι παραμένει στο κράτος.
Η επίθεση στο δημόσιο σχολείο και τους εκπαιδευτικούς εντείνεται με την κατάργηση ουσιαστικά της μονιμότητας στο δημόσιο, μέσα από αλλεπάλληλα κύματα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, Η απόλυση 8.000 αναπληρωτών στην εκπαίδευση είναι δεδομένη για τη συγκυβέρνηση. Η άμεση απειλή διαθεσιμότητας για περίπου 12.500 εργαζόμενου/ες από εκπαίδευση και Δήμους είναι προ των πυλών. Υποχρεωτικές μεταθέσεις, πειθαρχικά, αργίες. Οικονομική ασφυξία, αύξηση ωρών εργασίας. «Αναδιάρθρωση» του δημοσίου σχολείου με κατάργηση θέσεων εργασίας και εμπορευματοποίηση.
Αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, μετακινήσεις όσων περισσεύουν σε άλλο σχολείο, συγχωνεύσεις, υποχρεωτικές μετακινήσεις, διωγμό των προνηπίων. Μείωση δαπανών, φτώχεια και συσσίτια. Αύξηση των ταξικών φραγμών, νομοσχέδια για Γενικό και Τεχνολογικό Λύκειο με εξετάσεις, πληροφορίες αντί για γνώση, μαθητεία και πρακτική άσκηση – απλήρωτη δουλειά σε εργοδότες. Αξιολόγηση για απολύσεις και χειραγώγηση των εκπαιδευτικών, αλλά και για τη διασφάλιση της διαίρεσης μεταξύ τους.
Ιδιαίτερα τονίζουμε την ανάγκη άμεσης και αποτελεσματικής απάντησης στα σχέδια της νέας συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ, που πριν καν περάσει μια εβδομάδα από τη συγκρότησή της, επιταχύνει την αντεργατική επίθεση, μέσω χιλιάδων απολύσεων στο δημόσιο τομέα. Ζητούν ΤΩΡΑ λίστες “υπεράριθμων” εκπαιδευτικών που θα οδηγηθούν στη διαθεσιμότητα και από εκεί στον καιάδα της ανεργίας και της εξαθλίωσης. Πάνω από 8.000 εκπαιδευτικοί καλούνται να γίνουν τα εξιλαστήρια θύματα στο βωμό της “δημοσιονομικής πειθαρχίας”, δηλαδή της διάλυσης του κοινωνικού κράτους και κάθε έννοιας συλλογικού, δημόσιου αγαθού.
Με τη λογική του ξαφνικού θανάτου, που εφαρμόστηκε στην ΕΡΤ, επιχειρούν μέσα στο καλοκαίρι, να τσακίσουν τον κόσμο της εκπαίδευσης και να διαλύσουν το δημόσιο σχολείο. Παράλληλα με τις απολύσεις στην εκπαίδευση, ετοιμάζουν το κλείσιμο χιλιάδων δημοτικών παιδικών σταθμών, την απόλυση του προσωπικού στις συγκεκριμένες υπηρεσίες, το λουκέτο σε νοσοκομεία και τον αποκλεισμό των προνηπίων από το δημόσιο νηπιαγωγείο. Με τη “δαμόκλειο σπάθη” της απόλυσης πάνω από τα κεφάλια των εκπαιδευτικών και με τα βρέφη και τα προνήπια χωρίς σχολείο και παιδικό σταθμό επιχειρείται να γραφτεί το success story της κυβέρνησης Σαμαρά.
Όλα αυτά αποφασίζονται σε καθεστώς κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού, μιας σύγχρονης χούντας που καταργεί κάθε δημοκρατικό δικαίωμα. Το καθεστώς σήμερα δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπό του, με τις συνεχείς προληπτικές επιστρατεύσεις των αγωνιζόμενων κλάδων, με την κρατική τρομοκρατία να κυριαρχεί σε κάθε εκδήλωση αντίστασης κι ανυπακοής του λαού, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις των δικαιωμάτων στην απεργία, τη διαδήλωση, με την εργοδοτική τρομοκρατία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα να αναπτύσσεται ραγδαία με επίθεση φόβου και υποταγής των εργαζόμενων και τη φασιστική βία της Χρυσής Αυγής να επιδιώκει να χτυπήσει τους αγώνες και τη δράση των εργαζομένων, προωθεί τον εμφύλιο των φτωχών, στοχοποιώντας τους μετανάστες.
Η απεργία των καθηγητών αναγνωρίστηκε από όλους τους πυλώνες του κατεστημένου σαν μια επικίνδυνη, ανατρεπτική και αποτελεσματική μορφή αγώνα. Η ρωγμή που άνοιξε στο καθεστώς αποκάλυψε το σύνολο των δυνάμεων που συμπαρατάσσονται για να την κλείσουν: Τα κόμματα της τρικομματικής κυβέρνησης, τον γραφειοκρατικό-κρατικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ – ΔΟΕ – ΟΛΜΕ. Την ίδια στιγμή το ΠΑΜΕ και η συστημική αριστερά των ΣΥΝΕΚ-ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) συνέβαλαν με τη στάση τους ώστε να μην εξελιχθεί η ρωγμή σε πραγματική σύγκρουση.
Ο κρατικός-κυβερνητικός συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καθώς και ο συνδικαλισμός της συναίνεσης και της υποταγής στη ΔΟΕ έπαιξαν κεντρικό ρόλο για το πέρασμα αυτής της πολιτικής. Δε θέλουν και δεν μπορούν να οργανώσουν κανένα αγώνα ανατροπής. Είναι απόλυτα προσδεμένες με την πολιτική των κυβερνήσεων και με τα κόμματα εξουσίας, τις οποίες υπηρέτησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Είναι απόλυτα προσδεμένες με τα βασικά ιδεολογήματα άσκησης της σημερινής πολιτικής για το χρέος, την ανταγωνιστικότητα, την ΕΕ, το κέρδος και την κρίση.
Για όλους αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι πρέπει να πάρουμε από μαζικές Γ.Σ. συγκεκριμένες αποφάσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις αγωνίες των εκπαιδευτικών και θα υπηρετούν την αναγκαιότητα της σύγκρουσης με τις κεντρικές επιλογές κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ και των κυβερνήσεων που τις υπηρετούν.
Συγκεκριμένα :
Ο γενικός προσανατολισμός της Ομοσπονδίας πρέπει να αλλάξει. Η ΔΟΕ θα πρέπει να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός λαϊκού κινήματος που θα διεκδικεί ξανά:
Το χαμένο πλούτο, που θα αρνείται το χρέος, θα απαιτεί τη διαγραφή του, θα επιβάλει την παύση πληρωμής του. Να συμβάλλει στην αναγκαιότητα για ένα πλατύ, ενωτικό, κοινωνικοπολιτικό και αγωνιστικό μέτωπο με ξεκάθαρους στόχους και πρόγραμμα ανατροπής κυβέρνησης, τρόικας, μνημονίων, μεσοπρόθεσμων και όλης της αντεργατικής πολιτικής. Για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ, την κοινωνικοποίηση των τραπεζών και επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας (ενέργεια, νερό, λιμάνια κ.ά.), τον εργατικό έλεγχο. Για την αναδιανομή του κοινωνικού πλούτου προς όφελος της εργαζόμενης πλειοψηφίας.
Διεκδικούμε τη γνώση, την ελευθερία, τη δημιουργικότητα, το σχολείο των αναγκών και των ονείρων μας.
Παλεύουμε για ένα ενιαίο δημόσιο και δωρεάν 12χρονο σχολείο και δημόσια, δωρεάν και υποχρεωτική 2χρονη προσχολική αγωγή, ανοιχτό σε κάθε γειτονιά και σε κάθε χωριό. Με παιδαγωγική ελευθερία, γνώση και αξιοπρέπεια. Χωρίς εξεταστικούς φραγμούς, αποθέωση της παπαγαλίας και της βαθμοθηρίας. Για να έχει κάθε νέος και νέα των 18 χρόνων απολυτήριο.
Για ένα σχολείο ενταγμένο σε μια εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν, με προϋπολογισμό που να καλύπτει κάθε λειτουργική ανάγκη, κάθε κόστος της δημιουργικής εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Με δωρεάν βιβλία, με υποστηρικτικά μέτρα για τη φτώχεια και την εγκατάλειψη, μακριά από τη φιλανθρωπία των ιδρυμάτων, των κυριών και των πλουσίων.
Ένα σχολείο που θα στηρίξει την προσπάθεια της κοινωνίας να βγει από την κρίση, τον κύκλο των μνημονίων και της χρεοκοπίας και όχι σχολείο της αγοράς που θα προετοιμάζει για μια Ελλάδα των ΕΟΖ (Ειδικών Οικονομικών Ζωνών). Με γενική παιδεία που θα μορφώνει, θα ανοίγει ορίζοντες ώστε ο νέος να καταλαβαίνει και να αλλάζει τον κόσμο. Για συνειδήσεις με αλληλεγγύη, συλλογικότητα, δημιουργικότητα, δημοκρατικό ήθος και δημιουργική σχέση με τους αγώνες, την ιστορία, τον πολιτισμό του λαού. Πέρα από το ψέμα του ρατσισμού, του εθνικισμού και φασισμού. Με σεβασμό για το περιβάλλον, για να μην υποθηκεύεται το μέλλον του πλανήτη από το κέρδος.
Σχολείο χώρος δημιουργικής εργασίας για τους εκπαιδευτικούς. Με μόνιμη και σταθερή εργασία, ουσιαστική επιμόρφωση, αξιοπρεπείς αποδοχές και ασφάλιση. Με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία για όλους, μαθητές, εκπαιδευτικούς, χωρίς διοικητικές παρεμβάσεις.
Για να μην περάσουν τα εκτρωματικά νομοσχέδια για την αντιδραστική αναμόρφωση του σχολείου, οι περικοπές, οι συγχωνεύσεις, η αξιολόγηση – χειραγώγηση, οι απολύσεις. Όχι στην αυτοαξιολόγηση, την αξιολόγηση σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών, δηλαδή την κατηγοριοποίηση σχολείων – μαθητών - εκπαιδευτικών. Όχι στο σχολείο της αγοράς και των χορηγών. Κανείς αξιολογητής σε τάξεις και σχολεία. Δεν έχουν θέση στους συλλόγους οι αξιολογητές. Αποφασίζουμε και υλοποιούμε συλλογικά και οργανωμένα συγκεκριμένα μέτρα μπλοκαρίσματος της αξιολόγησης, του νέου αυταρχικού πειθαρχικού δικαίου. Αναδεικνύουμε τη λογική των εργατικών αναγκών για τα ζητήματα που αφορούν τα οικονομικά των σχολείων και των εκπαιδευτικών, το ωράριο, την προσχολική αγωγή, την ειδική αγωγή τα ασφαλιστικά-συνταξιοδοτικά και την υγειονομική περίθαλψη.
Για να ξηλωθεί όλο το μνημονιακό νομοθετικό οπλοστάσιο. Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι(Αρσένη, Ευθυμίου, Γιαννάκου, Διαμαντοπούλου)
Απαιτούμε τώρα δραστικά μέτρα για τη διαχείριση των οικονομικών της ΔΟΕ με κατάργηση των προνομίων, αποζημίωση των μελών της ΔΟΕ με βάση αποδείξεις, αποχή του ΙΠΕΜ από κρατικές ή ευρωπαϊκές επιχορηγήσεις.
Ο συνεχιζόμενος για τρίτη εβδομάδα αγώνας των εργαζομένων στην ΕΡΤ και οι χιλιάδες λαού που στέκονται αλληλέγγυοι σε αυτόν τον αγώνα, κόντρα σε προεδρικά διατάγματα και σε πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, αλλά και στις απειλές της καταστολής από την καταρρέουσα δικομματική πλέον συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, μας δείχνουν τον δρόμο.
Αυτός ο δρόμος είναι ο ανυποχώρητος, ενωτικός, πολιτικός αγώνας διάρκειας των συνδικάτων και των εργαζομένων για την ανατροπή της άθλιας συγκυβέρνησης του κοινωνικού πολέμου, αλλά και συνολικά των πολιτικών του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και της ΕΕ που εξαθλιώνουν τις ζωές μας.
Να μην φοβηθούμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας. Το μέλλον που μας ετοιμάζουν αν δεν τους αποτελειώσουμε τώρα θα είναι ζοφερότερο από το παρών που βιώνουμε.
Να μην δώσουμε χρόνο στην νέα συγκυβέρνηση του σύγχρονου ολοκληρωτισμού να συνεχίσει και να ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο..
Στις σημερινές συνθήκες απαιτείται συντονισμένος αγώνας των εργαζομένων που να πρωτοστατεί σε πραγματικές μάχες ανυπακοής και ανατροπής. Εργαζόμαστε για ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα που θα έχει στην προμετωπίδα του τα ταξικά συμφέροντα των εργαζόμενων και του λαού, που θα βασίζεται στην άμεση δημοκρατία, την οργάνωση από τα κάτω και τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στις γενικές συνελεύσεις, τις απεργιακές επιτροπές, τον οριζόντιο συντονισμό. Που θα συντονίζεται με όλες τις μορφές λαϊκής οργάνωσης, που θα προωθεί μορφές αλληλεγγύης και θα πρωτοστατεί στην οργάνωση αποφασιστικών αγώνων νίκης, που δε θα είναι το μακρύ χέρι του κράτους μέσα στα συνδικάτα αλλά ανεξάρτητο και χειραφετημένο από τον έλεγχο του κυβερνητικού καθεστωτικού συνδικαλισμού και των μνημονιακών δυνάμεων, θα επιδιώκει την ταξική ενότητα και θα εκφράζει τις ανάγκες και τις αγωνίες των μελών του κλάδου.
Είναι φανερό ότι η μάχη για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου και των εκπαιδευτικών θα δοθεί στη βάση των εκπαιδευτικών, στις Γ.Σ. των συλλόγων και στο συντονισμένο αγώνα τους για την ανατροπή αυτής της πολιτικής. ΓιΆ αυτό προτείνουμε:
Πρόγραμμα δράσης : Πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων από τις 2 έως τις 6 Σεπτέμβρη, ολομέλεια προέδρων στις 7 Σεπτέμβρη με εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις ΓΣ που θα περιλαμβάνει το παραπάνω πολιτικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο και συγκεκριμένα ως προς τη μορφή : Προτείνουμε, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς την κήρυξη πενθήμερης απεργιακής κινητοποίησης, που θα συνοδεύεται από συλλαλητήρια και πολύμορφες δράσεις, με στόχο να μην ανοίξουν τα σχολεία σε όλη την εκπαίδευση. Απευθύνουμε την πρόταση αυτή και επιδιώκουμε να συντονιστούμε με ολόκληρο το εκπαιδευτικό και εργατικό κίνημα. Στόχο έχει να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις απεργιακής συμπόρευσης και με άλλους κλάδους για την εκδήλωση απεργίας διαρκείας με επαναλαμβανόμενες μορφές. Μιας απεργίας που θα υπερβαίνει τα κλαδικά και θα έχει διακλαδικά – πανεργατικά χαρακτηριστικά. Την τελευταία ημέρα αυτής θα ακολουθήσει νέος γύρος Γ.Σ. για την εκτίμηση της απεργιακής πορείας. Η συνέχιση του απεργιακού αγώνα με επαναλαμβανόμενες μορφές, η έκταση και η ένταση αυτών των μορφών θα εξαρτηθούν από το βαθμό ανάπτυξης του εργατικού κινήματος, τη δυνατότητα συμπόρευσης με άλλους κλάδους και βέβαια την εκφρασμένη θέληση των εκπαιδευτικών στις Γενικές Συνελεύσεις.
Επειδή οι συγκυβερνώντες είναι πραγματικά επικίνδυνοι και μπορεί να πιστεύουν ότι θα τσακίσουν τα δικαιώματα μας το καλοκαίρι που είναι κλειστά τα σχολεία καλούμε το νέο Δ.Σ. της ΔΟΕ, αλλά κυρίως τους πρωτοβάθμιους συλλόγου, εδώ και τώρα να λάβουν όλα τα αναγκαία πολιτικά-συνδικαλιστικά και οργανωτικά μέτρα άμεσης απάντησης στο ενδεχόμενο κυβερνητικής επίθεσης στα εκπαιδευτικά δικαιώματα. Παράλληλα καλούμε όλο τον κόσμο της εκπαίδευσης να προετοιμάσει την πάλη του εκπαιδευτικού κινήματος και να συμβάλει στην οικοδόμηση ενός πανεργατικού μετώπου απόκρουσης της επίθεσης που θα σαρώσει την σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου. ¶μεσα(την επόμενη βδομάδα) να καλέσει η ΔΟΕ σε συντονισμό τις ομοσπονδίες του δημοσίου για να μην περάσουν οι απολύσεις, η παραπέρα διάλυση του δημόσιου σχολείου, νοσοκομείου, κοινωνικών υπηρεσιών, κοινωνικών δομών των Δήμων κλπ
Για να ξεδιπλωθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής με άμεσο στόχο την ανατροπή της αντιδραστικής αντεργατικής πολιτικής και της κυβέρνησης (όπως και κάθε κυβέρνησης) που την υλοποιεί. Ο δρόμος της μαζικής, πολιτικοποιημένης, μαχητικής δράσης του εργατικού και λαϊκού κινήματος είναι το μοναδικό έδαφος στο οποίο ο λαός μας έχει πλεονέκτημα. Εκεί μπορεί να οικοδομήσει τις προϋποθέσεις της ανατροπής της αντεργατικής πολιτικής.
Ως Παρεμβάσεις – Κινήσεις - Συσπειρώσεις θεωρούμε ότι τα προεδρεία των ΔΣ στις ομοσπονδίες και γενικά στα β΄/θμια συνδικαλιστικά όργανα συγκροτούνται σε πολιτικο-συνδικαλιστική βάση. Η διαχείριση του συνδικάτου είναι μια πολιτική και όχι ουδέτερη λειτουργία, που έχει ταξικά χαρακτηριστικά και καθορίζεται κυρίως από τον πολιτικό προσανατολισμό του συνδικάτου, αλλά και τον διαμορφωμένο εκλογικό συσχετισμό.
Ως Παρεμβάσεις- Κινήσεις- Συσπειρώσεις παραμένουμε σταθεροί στην αντίληψη και στάση που θέλει η συμμετοχή μας στο Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. να έχει ως κύριο μέλημα την υπεράσπιση των αποφάσεων των Γ.Σ. των Συλλόγων, την ανάπτυξη αγώνων από τα κάτω για ρήξη και ανατροπή αυτής της βάρβαρης πολιτικής.
 Με βάση τους συσχετισμούς και το εκλογικό αποτέλεσμα του συνεδρίου διαμορφώθηκε πλειοψηφία της συνδικαλιστικής-προγραμματικής, μέχρι σήμερα συγκυβέρνησης ΔΑΚΕ – ΠΑΣΚ, άρα δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για προγραμματική αγωνιστική ταξική συγκρότηση του προεδρείου του Δ.Σ. Γι' αυτό παραμένουμε στη θέση που έχουμε καταθέσει τα προηγούμενα χρόνια:
Δε διεκδικούμε, ούτε αποδεχόμαστε καμιά θέση στο προεδρείο.
Δε ψηφίζουμε καμιά πρόταση για το προεδρείο.
Η φιλοκυβερνητική πλειοψηφία της συναίνεσης και της υποταγής να συγκροτήσει το προεδρείο του νέου Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
 

Ανακοίνωση ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Με θέμα τη συγκρότησή του συνεδρίασε στις 2 και 3 Ιούλη το νεοεκλεγμένο ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Οι συσχετισμοί που διαμορφώθηκαν από τη 82η Γενική Συνέλευση ήταν: ΔΑΚΕ 3 έδρες, ΔΗΣΥ (ΠΑΣΚ) 3 έδρες, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ 2 έδρες, ΕΣΑΚ-ΔΕΕ (το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΠΑΜΕ) 2 έδρες, ΕΡΑ (ΣΥΡΙΖΑ) 1 έδρα.
Οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών πρότειναν αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο, με βάση τη δύναμη της κάθε παράταξης, για να εκφραστεί έτσι η βούληση των συναδέλφων και να λειτουργήσει η Ομοσπονδία. Αυτό σημαίνει ότι οι θέσεις ευθύνης στο προεδρείο πρέπει να διατεθούν ως εξής: Η ΔΑΚΕ τον πρόεδρο, η ΔΗΣΥ το γραμματέα, οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ τον αντιπρόεδρο, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ τον οργανωτικό γραμματέα και η ΕΡΑ τον ταμία (ή τον ειδικό γραμματέα). Τόνισαν την αναγκαιότητα να συγκροτηθεί άμεσα το προεδρείο γιατί τα προβλήματα δεν περιμένουν και άρα επιβάλλεται η απρόσκοπτη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Τόνισαν επίσης ότι δε συμφωνούν με το «προγραμματικό προεδρείο». Τέτοιος δρόμος προγραμματικών συγκλίσεων του ΠΑΜΕ με τον κυβερνητικό, συναινετικό συνδικαλισμό ούτε υπήρξε, ούτε μπορεί να υπάρξει. Προγραμματικές συγκλίσεις άλλωστε γίνονται πριν τις εκλογές και τίθενται στην κρίση των συναδέλφων στις Γενικές Συνελεύσεις. Διαφορετικά πρόκειται για μετεκλογικά παζάρια στις πλάτες των εκπαιδευτικών.
Η ΔΑΚΕ έκανε λόγο για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο και πρότεινε για τη θέση του προέδρου εκπρόσωπό της.
Η ΔΗΣΥ πρότεινε αντιπροσωπευτικό προεδρείο με προϋπόθεση συμμετοχής της τη συμμετοχή όλων των παρατάξεων.Οι ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ήρθαν με τη θέση για «προγραμματικό προεδρείο» στη βάση κοινού προγράμματος πάλης, αλλά επειδή, όπως είπαν, δεν υπάρχει τέτοιος συσχετισμός, δήλωσαν ότι δε θα συμμετάσχουν στο προεδρείο.
Η ΕΡΑ, όπως δήλωσαν οι εκπρόσωποί της, στηρίζει προεδρείο με «αριστερό πρόσημο» προτείνοντας πρόεδρο από τις ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ και γραμματέα από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ. Ο τυχοδιωχτισμός στο τετράγωνο, όταν ξέρουν πολύ καλά ότι η απόλυτη πλειοψηφία είναι στις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ!
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών τονίζει προς κάθε κατεύθυνση ότι είναι τώρα επιτακτική ανάγκη η άμεση συγκρότηση του προεδρείου. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του: «Η πρόταση για αντιπροσωπευτικό, αναλογικό προεδρείο είναι η μόνη πρόταση που μπορεί να εκφράσει με σαφήνεια τους συσχετισμούς δύναμης που αποφάσισαν οι συνάδελφοι και να διασφαλίσει τη λειτουργία της Ομοσπονδίας. Η επίθεση κεφαλαίου - ΕΕ - κυβέρνησης είναι βάρβαρη και όσοι κωλυσιεργούν ή κωφεύουν αναλαμβάνουν τεράστια ευθύνη. Το ΔΣ είναι εκλεγμένο και σε κάθε περίπτωση πρέπει να λειτουργεί κανονικά. Καλείται η κάθε παράταξη να αναλάβει τις ευθύνες της.
Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών καλεί τους συναδέλφους, τους Συλλόγους, τη λαϊκή οικογένεια σε επαγρύπνηση και οργάνωση της πάλης για την απόκρουση της αντιλαϊκής, αντιεκπαιδευτικής επιδρομής.
Στην επόμενη συνεδρίασή του, στις 12/7, το ΔΣ της ΔΟΕ πρέπει να συγκροτηθεί. Καμία κωλυσιεργία, κανένας τακτικισμός. Να μην επιτρέψουμε τον εκφυλισμό».


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΑΠΟ 

http://www.fourtounis.gr/download/2013/07/05/05-07-2013b.html


Ποιο είναι το πραγματικό ζόρι που τραβάνε εκεί στην Ξενοφώντος; 

Σίγουρα όχι τα δικά μας ζόρια εδώ κάτω στη βάση του κλάδου. 

Που ακούμε για τις χιλιάδες εκπαιδευτικούς που θα απολυθούν. Και δεν ξέρουμε αν θα είμαστε και οι ίδιοι μέσα. 

Αυτό λοιπόν που αποτελεί πρόβλημα είναι το εξής απλό. Η συμμετοχή του ΠΑΜΕ δίκην ΔΗΜΑΡ στην τρικομματική κυβέρνηση πέρυσι τέτοια εποχή. Κι όταν η ίδια η ΔΗΜΑΡ πριν λίγες μέρες τα βρόντηξε και έφυγε. 

Τώρα λοιπόν εκεί στη ΔΟΕ τα πράγματα είναι ζόρικα για τους συνδικαλιστικοπατέρες. Πώς να χειριστούν το ζήτημα. Γιατί μην κοιτάτε που το παίζουν όλοι ανεξάρτητοι κομματικά, μια χαρά εξαρτημένοι είναι, ακόμη και όσοι φαίνονται ανεξάρτητοι. Όλοι ανεξαιρέτως έχουν πίσω τους κάποιο κόμμα και κομματικές αποφάσεις υλοποιούν. Ανοιχτά ή κάτω από το τραπέζι. 

Αντί λοιπόν να τους απασχολεί το συνδικάτο, παίζουν σκληρό πολιτικό πόκερ και ποιος θα εκθέσει ποιον στα μάτια των συναδέλφων και ποιος θα φανεί ο σωτήρας του κλάδου. 

Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Η ΔΑΚΕ και η με άλλο όνομα πλέον ΠΑΣΚ έχουν απόλυτη πλειοψηφία. Μπορούν να συγκροτήσουν προεδρείο. Δεν τους χρειάζεται αριστερό δεκανίκι. Αυτό τουλάχιστον ομολογεί ανοιχτά η ΔΑΚΕ αν και κλείνει το ματάκι στο "λογικό" ΠΑΜΕ που θέλει να λειτουργήσει η ΔΟΕ!!! Τι λειτουργία; Την είδαμε τόσα χρόνια... 

Η ΠΑΣΚ που λέγεται πια ΔΗΣΥ αλλά συνεχίζει να συμπεριφέρεται ως παρακλάδι του ΠΑΣΟΚ δε θέλει με τίποτε στον κόσμο να κατηγορηθεί πως τα έκανε πλακάκια με τη ΔΑΚΕ και τη δεξιά γενικότερα. Κι ας λέει ο Βορίδης ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ διαφέρει από εκείνο στις αρχές του 80. Πάντα, και τότε και τώρα, το ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να πείσει πως δεν είναι κόμμα δεξιό αλλά της ευρύτερης αριστεράς! Έτσι παριστάνει και τον ηγέτη του χώρου της αριστεράς! που απαιτεί όλοι οι άλλοι αριστεροί να υπακούουν στις αποφάσεις της ΠΑΣΚ και στη συγκεκριμένη περίπτωση να την απαλλάξουν από τη ρετσινιά της συνεργασίας με τους δεξιούς. Να μοιραστούν δηλαδή το ρεζιλίκι. 

Και όμως. Αν η ΠΑΣΚ ήθελε να διαφοροποιηθεί από το ΠΑΣΟΚ και τα δικά του παιγνίδια στη συγκυβέρνηση, θα έκανε πρόταση στην παρούσα φάση για συγκρότηση αριστερού προεδρείου. Θα έσπαγε κάθε δεσμό με τη ΔΑΚΕ προκειμένου να δημιουργηθεί ένα αγωνιστικό μέτωπο στον κλάδο με καθαρή αντιμνημονιακή θέση και στάση και δράση. Μα είναι τέτοια δύναμη η ΠΑΣΚ; Πώς να το κάνει; 

Φυσικά και η ΔΑΚΕ παίζει το δικό της παιγνίδι σκιών. Κι αυτή παριστάνει ότι ουδεμία σχέση έχει με ΝΔ. Πόσο αφελείς μας περνάει; 

Έτσι οικειοθελώς και οι δύο παρατάξεις, γαλάζια και πράσινη, αφήνονται να κάνει παιγνίδι το ΠΑΜΕ. Το λογικό ΠΑΜΕ... Και που λογικά τους στήριξε τα δύο τελευταία χρόνια σε λογιών λογιών αποφάσεις κατά της βάσης του κλάδου. Παράδειγμα το θέμα των νηπιαγωγών. Ή και το χτύπημα στην παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Κοινός εχθρός για όλους τους, και τη ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚ και το ΠΑΜΕ. ¶λλο που δεν κατάφεραν να την εμποδίσουν να τρυπώσει στη ΔΟΕ. 

Κοινή η αντιπάθεια των τριών και για τις Παρεμβάσεις. Πόσο δηλητήριο και από τις τρεις παρατάξεις σε βάρος των Παρεμβάσεων. Που εδώ και χρόνια αποτελούν το κακό σπυρί και που διαρκώς διογκώνεται. 

Η αληθινή λοιπόν επιθυμία και των τριών παρατάξεων είναι να συγκροτηθεί το ταχύτερο δυνατό ένα διαχειριστικό προεδρείο και ήσυχοι να φύγουν για τα μπανάκια τους. Χωρίς όμως και να υποστούν τη φθορά στα μάτια του κλάδου. Όλα γίνονται για το θεαθήναι. 

Τι μέλλει γενέσθαι στις 12 Ιουλίου; 

Το σίγουρο είναι πως οι Παρεμβάσεις και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ δε θα λάβουν μέρος στο προεδρείο. Δεν τους συμφέρει να λάβουν μέρος. 

Και οι άλλοι τρεις εταίροι αφού βρίσουν και ξεμπροστιάσουν τους μη λογικούς θα "θυσιαστούν" για το καλό του κλάδου! Για το ΠΑΜΕ βέβαια κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος τι τελικά θα αποφασίσει. Μέσα ή έξω από το προεδρείο. Σε κάθε περίπτωση πάντως δε θα παραλείψει να κοπανήσει με ανακοινώσεις τις άλλες παρατάξεις της αριστεράς. Διότι ο βασικός εχθρός του είναι η υπόλοιπη αριστερά. Και δε πα να αλωνίζει η δεξιά και κεντροδεξιά...  και να ανακοινώνονται απολύσεις 25.000 δημοσίων υπαλλήλων. Αυτοί εκεί πάνω στη ΔΟΕ θα συνεχίσουν να ... χτενίζονται. 

Γιατί εσύ συνάδελφε τους έδωσες την τσατσάρα με την ψήφο σου. Τους επέτρεψες για μια ακόμη φορά να έχουν κομματικές παρατάξεις. Δεν αποδεσμεύτηκες παρά τα όσα λες και γκρινιάζεις από την κομματική λογική. Κι έτσι θα λουστείς για μια ακόμη διετία τις οδυνηρές συνέπειες του κομματικοποιημένου συνδικαλισμού. 

Ποιος ξέρει αν θα προλάβεις (αν θα προλάβουμε όλοι μας) να βάλουμε μυαλό και να προχωρήσουμε σε ενιαία ψηφοδέλτια; Το μόνο τρόπο να σταματήσουν τα κόμματα να μας έχουν μαντρί τους και να μας σέρνουν ως πρόβατα και μάλιστα επί σφαγή. 

Στις σημερινές συνθήκες είναι αδήριτη αναγκαιότητα να αναλάβει προσωπικά την ευθύνη του ο κάθε συνδικαλιστής. Και προσωπικά να κρίνεται για τις πράξεις του. Όχι με μάσκα τη χι και ψι παράταξης. Και να ξέρει πως οι βλακείες που θα κάνει και τα πισώπλατα μαχαιρώματα θα του γυρίσουν μπούμερανγκ στις επόμενες εκλογές.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης