ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ: Μέτρα ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΑΙΘ

Πήγαινε κάτω

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ: Μέτρα ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΑΙΘ Empty ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕ ΧΡ. ΣΜΥΡΝΗΣ: Μέτρα ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΑΙΘ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Ιαν 25, 2014 12:57 am

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν. ΣΜΥΡΝΗ 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014
Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
« Ο ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ » ΑΡ. ΠΡΩΤ. 85
Πληροφορίες: Μελαμπιανάκη Ζέττα τηλ. ......
Πενταγιώτη Αλεξάνδρα τηλ. .....

ΠΡΟΣ: μέλη Συλλόγου, ΔΟΕ

Μέτρα ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΑΙΘ

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Το επόμενο διάστημα με βάση την εγκύκλιο της 10/12/2013, με τίτλο «Εφαρμογή του θεσμού της Αξιολόγησης του Εκπαιδευτικού Έργου της σχολικής μονάδας κατά το σχολικό έτος 2013-2014 – Διαδικασίες» θα επιχειρηθεί να πραγματοποιηθούν συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με στόχο να ξεκινήσουν οι διαδικασίες αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας και να οριστούν ομάδες εργασίας με τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών.
Επισημαίνουμε ότι κανένας εκπαιδευτικός δεν είναι υποχρεωμένος να θέσει υποψηφιότητα στο σύλλογο διδασκόντων του σχολείου ή του Νηπιαγωγείου για συμμετοχή στις «ομάδες εργασίας».

Επισημαίνουμε επίσης ότι «ομάδες εργασίας» συγκροτούνται ΜΟΝΟ με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, όπως ΣΑΦΩΣ αναφέρει η σχετική εγκύκλιος.

Καλούμε τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς να μην εκδηλώσουν κανένα ενδιαφέρον για συμμετοχή στις σχετικές «ομάδες εργασίας» και τους Συλλόγους Διδασκόντων να μη συμμετέχουν σΆ αυτή τη διαδικασία. Να μη συγκροτηθεί σε κανένα σχολείο ή νηπιαγωγείο καμία «ομάδα εργασίας».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η αυτοαξιολόγηση και η αξιολόγηση είναι απονομιμοποιημένες στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας. Το αποδεικνύουν:

 Οι πάνω από 200 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέχρι στιγμής από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του συλλόγου μας.
 Οι δεκάδες χιλιάδες υπογραφές που συγκεντρώνονται σε όλη την Ελλάδα.
 Οι μαζικές ακυρώσεις των σεμιναρίων για την αυτοαξιολόγηση σε όλους τους Συλλόγους της χώρας, εξαιτίας της μεγάλης κινητοποίησης και της μαζικής συμμετοχής των εκπαιδευτικών στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, καθώς και η άρνηση σε αρκετές περιπτώσεις των διευθυντών να συμμετέχουν σε τέτοια σεμινάρια.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί που εδώ και δεκαετίες υπερασπιζόμαστε ένα δημόσιο δωρεάν σχολείο ουσιαστικής παιδείας για όλους, δηλώνουμε συλλογικά, ότι δε πρόκειται να συναινέσουμε στην εφαρμογή ενός συστήματος αξιολόγησης που αποσκοπεί:

- Στην διαμόρφωση των δεξαμενών διαθεσιμότητας στην κινητικότητα και τις απολύσεις
- Στη μισθολογική καθήλωση των εκπαιδευτικών, με βάση τη σύνδεση της αξιολόγησης με το ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο και τις ποσοστώσεις του.
- Στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών.
- Στην ένταση των κοινωνικών και ταξικών ανισοτήτων.
- Στην επιβολή του «νέου» σχολείου της αγοράς, με τους γονείς να πληρώνουν, το σχολείο να αναζητά πόρους μέσω χορηγών, και τη γνώση, να μετατρέπεται σε εμπόρευμα.

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Νέας Σμύρνης, στη συνεδρίαση της 8ης Ιανουαρίου καθόρισε και εξειδίκευσε τα μέτρα και τη δράση ενάντια στην αξιολόγηση, που θα αναπτύξουμε όλο το επόμενο διάστημα, υλοποιώντας τις αποφάσεις της ΔΟΕ και του συλλόγου μας:  Υλοποιούμε την απόφασή μας για συλλογή υπογραφών από κάθε σχολείο κάτω από την απόφαση του Δ. Σ. της Δ. Ο. Ε. με χρονικό ορίζοντα την ολοκλήρωση της συλλογής υπογραφών την 23η Ιανουαρίου 2014.  Ενημερώνουμε, τους Συλλόγους Διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων του Συλλόγου μας. Καλούμε να γίνουν συνελεύσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με παρουσία και εισήγηση των μελών του ΔΣ.

 Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, μπλοκάροντας κάθε σεμινάριο για την αξιολόγηση που ενδεχομένως επιχειρηθεί η διεξαγωγή του, αξιοποιώντας γιΆ αυτό το σκοπό τις στάσεις εργασίας που έχει κηρύξει η ΔΟΕ. Καλύπτουμε συνδικαλιστικά με στάσεις εργασίας, όλους τους συναδέλφους για τη μη συμμετοχή τους σε οποιαδήποτε διαδικασία που σχετίζεται με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης (σεμινάρια, ομάδες εργασίας, σχέδια δράσης, ολομέλειες συλλόγων διδασκόντων κλπ.).

 Συμμετέχουμε στο συντονισμό των Συλλόγων της Δ Δ/νσης, αλλά και Συλλόγων Π. Ε. και ΕΛΜΕ της Αττικής, για κοινή δράση ενάντια στην αξιολόγηση.

 Ενημερώνουμε τους Συλλόγους Γονέων και την Ένωση Γονέων Νέας Σμύρνης.

 Διοργανώνουμε έκτακτη Γ. Σ. των μελών του Συλλόγου μας την Τετάρτη 29 – 1 – 2014 (θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου).

Απευθυνόμαστε στο Δ.Σ. της ΔΟΕ και ζητάμε να πάρει αποφάσεις άμεσα για συνδικαλιστική κάλυψη, έκδοση σχεδίου απόφασης για τους συλλόγους διδασκόντων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων όλης της χώρας, αλλά και την έκδοση ειδικής πρόσκλησης – απόφασης προς τα στελέχη εκπαίδευσης να απόσχουν από κάθε διαδικασία συμμετοχής στην υλοποίηση της αυτοαξιολόγησης και αξιολόγησης που προωθεί το ΥΠΑΙΘ.
Απευθυνόμαστε στο ΔΣ της ΔΟΕ και ζητάμε να αποφασιστεί η σύγκληση έκτακτων Γ. Σ. την περίοδο από 20 έως 30 Ιανουαρίου 2014 με στόχο τη λήψη αποφάσεων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις μαζί με τους καθηγητές της ΟΛΜΕ και όλο το Δημόσιο τομέα, ενάντια στην αξιολόγηση και τις απολύσεις – διαθεσιμότητες στο Δημόσιο τομέα.
Δηλώνουμε πως με όρους κινήματος και συλλογικών αποφάσεων θα μπλοκάρουμε, όπως έγινε την προηγούμενη περίοδο, την οποιαδήποτε απόπειρα εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης-αξιολόγησης και με κάθε πρόσφορο συνδικαλιστικό τρόπο θα την ακυρώνουμε στην πράξη.

Προτείνουμε ως ενδεικτικό σχέδιο πρακτικού του Συλλόγου Διδασκόντων, το παρακάτω κείμενο, το οποίο μπορεί να διαφοροποιηθεί κατά περίπτωση, με την επισήμανση όμως, να καταλήγει πάντα στο ότι δεν συγκροτούμε τις ομάδες εργασίας:

Ο Σύλλογος ..... (σ.σ. αδυναμία αντιγραφής αυτού του τμήματος κειμένου από το αρχείο pdf που μας έστειλε ο σύλλογος... )

Στην κατεύθυνση αυτή, με βάση τις συλλογικές αποφάσεις μας, την απόφαση του Συλλόγου μας και του κλάδου μας, κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να συμμετέχει στις ομάδες εργασίας και ως εκ τούτου υπάρχει αδυναμία συγκρότησής τους.

__________________________________

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΠΡΟΒΟΛΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ

ΚΛΙΚ ΕΔΩ ΓΙΑ ΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ PDF ΣΤΟΝ  ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΣΑΣ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης