Επιστολή για την αξιολόγηση των διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Πήγαινε κάτω

Επιστολή για την αξιολόγηση των διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας Empty Επιστολή για την αξιολόγηση των διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Παρ Αυγ 19, 2011 2:15 am

Επιστολή αναγνώστη για την αξιολόγηση των διευθυντών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας.

Τετάρτη, 17 Αύγουστος 2011 11:17
Συντάκτης: Αναγνώστης - ΒΑΚΟΥ

ΟΙ ΕΠΤΑ ΣΟΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Μέσα στα τόσα δεινά που μας βρήκαν εξαιτίας των «καλών» χειρισμών των κυβερνήσεων του τόπου, ξαφνικά μας προέκυψαν και οι αξιολογητές - βαθμολογητές της ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ των υποψήφιων Διευθυντών με τις (τελευταίας τεχνολογίας) ζυγαριές ακριβείας.

Όλοι λοιπόν αυτοί οι ΣΟΦΟΙ αποφάνθηκαν ξαφνικά, ότι κάποιος επαρχιώτης Διευθυντής, που για 17 χρόνια υπηρέτησε συνειδητά το σχολείο του, υστερεί για δέκα εκατοστά του μορίου στην ODISION έναντι των υπολοίπων συνυποψήφιων. Απώτερος στόχος; Μα φυσικά να βολευτούν οι «άριστοι» της πρωτεύουσας και της υπόλοιπης παρέας του Ν. Θεσπρωτίας και να εξυπηρετηθεί το κομματικό κατεστημένο του Νομού!

Τότε λοιπόν αγαπητοί ΣΟΦΟΙ, γιατί για 17 χρόνια μας είχατε φορτώσει εσείς οι ίδιοι έναν Διευθυντή σχολικής μονάδας που υπολείπονταν από όλους τους άλλους υποψήφιους στην περιοχή της Παραμυθιάς, έτσι ώστε με βάση τη τωρινή σας αξιολόγηση να αποκλειστεί από όλα τα σχολεία της ευρύτερης περιοχής;

Τώρα το αντιληφθήκατε; Αν πρέπει να περάσουν 17 χρόνια για να καταλάβετε, ότι ένας Διευθυντής είναι ακατάλληλος για τη θέση που κατέχει, τότε ΕΣΕΙΣ είστε εντελώς ακατάλληλοι για τα πόστα που κατέχετε, επικίνδυνοι για την εκπαίδευση των παιδιών μας και συνεπώς πρέπει να αντικατασταθείτε ΕΣΕΙΣ και ΟΧΙ ο Δ/ντής του σχολείου. Προφανώς άλλαξαν οι συσχετισμοί στο Νομό και έπρεπε να βολευτούν οι ημέτεροι και οι αρεστοί και όπως φαίνεται ο συγκεκριμένος Διευθυντής δεν ταίριαζε στα πλάνα σας! Μπορούμε όμως να πούμε, ότι στη συγκεκριμένη περίσταση ισχύει η ρήση: Σκοτώνουν τ΄ άλογα όταν γεράσουν.

Λυπούμαστε αγαπητοί ΣΟΦΟΙ, γιατί μετατρέψατε μια διαδικασία που διατυμπανίζατε χρόνια τώρα, ότι δεν την πιστεύατε, σε ΠΑΣΑΡΕΛΑ, αναγκάζοντας τους υποψήφιους Διευθυντές στη συνέντευξη να τραβούν φακέλους με ερωτήσεις, όπως ακριβώς στα ξενοδοχεία πολυτελείας τα υποψήφια MANNEQUIN.

Ποιοί είστε εσείς που αξιολογείτε, υποτίθεται κόντρα στα πιστεύω σας, με τόση ακρίβεια εκατοστών του μορίου και προπάντων ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ; Tι θα ισχυριστείτε τώρα εσείς οι μεγάλοι συνδικαλισταράδες της ΠΑΣΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, όταν επισκεφθείτε τα σχολεία; Ότι οι πολέμιοι της αξιολόγησης των καθηγητών γίνατε οι ίδιοι αξιολογητές των Διευθυντών με μόνο προσόν σας την κομματική σας ταυτότητα;

Ας σας χαίρονται λοιπόν οι καθηγητές και ας σας βάλουν μπροστάρηδες, για να διεκδικήσετε την χαμένη τους εκπαιδευτική αξιοπρέπεια. Ένα όμως πρέπει να σας αναγνωρίσουμε: Γνωρίζετε άριστα το μοίρασμα της ΠΙΤΑΣ και δεν διστάζετε μπροστά σε τίποτε. Θητεία δεκαετιών στην κομματική αλητεία σας έκανε ανάλγητους, κύριοι! Επίκαιρη στην περίπτωση αυτή είναι και η ρήση του Σοφοκλή: « Ένα κράτος, όπου η αυθάδεια και η ελευθερία τού να κάνει κανείς ό,τι θέλει μένουν ατιμώρητα, μπορεί να είναι κανένας σίγουρος γιΆ αυτό, ότι μετά από ένα ευτυχισμένο ταξίδι τελειώνει βυθισμένο μέσα στην άβυσσο».

Έτσι λοιπόν αγαπητοί μου 7 ΣΟΦΟΙ αφού είστε ικανοί να κρίνετε Διευθυντές, πρέπει να μάθετε και να δέχεστε την κριτική! Και η κοινωνική κριτική λέει, ότι τα αποτέλεσμα της κρίσης σας είναι απογοητευτικά. ΑΠΟΤΎΧΑΤΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ, ΚΥΡΙΟΙ! Αποδείξατε κύριοι κομματικοί συνδικαλιστές, ότι ενώ μπήκατε στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, για να περιορίσετε στο ελάχιστο την αυθαιρεσία των κυβερνητικών οργάνων, μετατραπήκατε οι ίδιοι σε κομματικά φερέφωνα και οι αποφάσεις σας έχουν πάντα σαν κίνητρο το κομματικό συμφέρον και την εξυπηρέτηση των ημετέρων!

Αποδεικνύεται δυστυχώς σε αυτή τη φάση, ότι σας συμφέρει η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Σε μια ενδεχόμενη αλλαγή διακυβέρνησης αύριο, εσείς οι ίδιοι θα την πολεμήσετε με πάθος θεωρώντας την ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ. Μόνο κατΆ αυτό το τρόπο θα επιβιώσετε συνδικαλιστικά!

«ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΓΙΑΝΝΗ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ»Ο ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ

ΒΑΚΟΥ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ http://www.paramythia-online.gr/paramythia/paramythianews/651-2011-08-17-11-23-26.html


Ένα οργισμένο γράμμα που αναδημοσιεύτηκε ήδη και σε ιστολόγιο της Ηγουμενίτσας (ράδιο Ηγουμενίτσα) που ναι μεν κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα αλλά δεν προσφέρει την παραμικρή απόδειξη για την αλήθεια των ισχυρισμών. Ακόμη κι αν είναι κάποιος διευθυντής για τόσα χρόνια, δεν αποκλείεται σε επόμενες κρίσεις να βρεθούν άλλοι ικανότεροι να το ασκήσουν το έργο της διεύθυνσης. Αλλιώς θα είχαμε μονιμότητα στελεχών και όχι κρίσεις κάθε τετραετία.

Αν μάλιστα λάβουμε υπόψη ότι κάθε παλιός διευθυντής έχει και μόρια για τη θητεία του στη θέση αυτή, τότε καταλαβαίνουμε ποιο γολγοθά έχουν να αντιμετωπίσουν οι καινούριοι συνάδελφοι που θέλουν να αναλάβουν χρέη διεύθυνσης. Πρέπει μέσα από άλλα προσόντα - πχ μεταπτυχιακό τίτλο - να ισοβαθμίσουν με τους παλιούς ή και να καταφέρουν να τους ξεπεράσουν.

Καλή η αρχαιότητα και η εμπειρία ακόμη καλύτερη αλλά και η ανανέωση των προσώπων ειδικά στην εκπαίδευση έχει πολλά να προσφέρει. Δε λέω με κομματικά κριτήρια, ούτε έχω γνώμη άμεση για όσα αναφέρονται από τον αγανακτισμένο αρθρογράφο... Μα δε μου φαίνεται καθόλου αυτονόητο κάποιος να ξαναγίνει διευθυντής γιατί ήταν ήδη επί 17 χρόνια. Εξάλλου τα κομματικά κριτήρια έχουν καταγγελθεί ότι έπαιξαν ρόλο και σε παλαιότερες κρίσεις. ¶ρα για ποιο ακριβώς θέμα γίνεται η διαμαρτυρία; Μπορεί κανείς να μας εγγυηθεί ότι το πρόσωπο για το οποίο υπάρχει η αντίθετη γνώμη δεν είχε ευνοηθεί παλιότερα για τους ίδιους λόγους, τους κομματικούς;

Και στην τελική. Είναι τιμή να είσαι διδάσκων μέσα σε τάξη. Προς τι τέτοιος θόρυβος για μια καρέκλα σε γραφείο;

Κανονικά θα έπρεπε το κάθε στέλεχος μετά από εύλογο χρόνο σε θέση διοίκησης να επανέρχεται υποχρεωτικά στην τάξη, να μην ξεκόβει από το μετερίζι της παιδείας. Να αναβαπτίζεται στη ζωντανή πραγματικότητα που οι άλλοι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν. Γιατί κακά τα ψέματα και το έχουμε δει να συμβαίνει όταν επί σειρά ετών είσαι εκτός αίθουσας ξεχνάς τι τραβάει ο συνάδελφος και αποκτάς νοοτροπία διευθέτησης των ζητημάτων του σχολείου μόνο από το πρίσμα της εύρυθμης διοίκησης. Το σχολείο όμως δεν είναι επιχείρηση, είναι χώρος αγωγής. Και έχει πάντα νόημα το εκ των κάτω το φως...

Ευχόμαστε λοιπόν στον άγνωστο συνάδελφο που "αδικήθηκε" αυτό το φως να μεταλάβει και πάλι. Αλλά και να συμβάλει από το νέο του πόστο με την εμπειρία που διαθέτει στη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στο σχολείο που θα διδάξει.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης