Το υπουργείο Παιδείας αυτοαναιρείται στο θέμα των φωτοτυπιών κι άλλο τόσο οι εξαγγελίες για νοικοκύρεμα του κράτους!

Πήγαινε κάτω

Το υπουργείο Παιδείας αυτοαναιρείται στο θέμα των φωτοτυπιών κι άλλο τόσο οι εξαγγελίες για νοικοκύρεμα του κράτους!  Empty Το υπουργείο Παιδείας αυτοαναιρείται στο θέμα των φωτοτυπιών κι άλλο τόσο οι εξαγγελίες για νοικοκύρεμα του κράτους!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 04, 2011 5:47 am

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=44061

04-09-2011 - 14:12:59

Το υπουργείο Παιδείας αυτοαναιρείται στα σχολεία και τελικά ξοδεύονται τα διπλάσια χρήματα(!)

Το υπουργείο Παιδείας σε έγγραφο που απέστειλε στα σχολεία στις 25/8/2001 (αρ.πρωτ. Φ.3 / 788 / 95795/ Γ1) με τίτλο :"Βασικές Κατευθύνσεις και Οδηγίες για τη Λειτουργία Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2011-2011" ανέφερε μεταξύ άλλων στην παράγραφο IV σελ.3 :

"Υπενθυμίζεται ότι οι φωτοτυπημένες εργασίες πρέπει να αποφεύγονται δεδομένου ότι δε συμβάλλουν στην παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, στην εμβάθυνση και διερεύνηση τω γνωστικών πληροφοριών και κατ' επέκταση στην ανάπτυξη κριτικής-δημιουργικής σκέψης που αποτελεί το ζητούμενο της διδακτικής διαδικασίας".

Κατανοητό.

Μια βδομάδα μετά, την 1/9/2001, όταν το υπουργείο αποφάσισε να παραδεχτεί ότι τα σχολεία θα ξεκινήσουν χωρίς να έχουν οι μαθητές βιβλία, σε άλλο έγγραφό του (αρ. πρωτ. 98446 / Γ1) με τίτλο «Οδηγίες για την Προετοιμασία Εκπαιδευτικού Υλικού και Διδακτικών εργαλείων για τη λειτουργία σχολικών μονάδων το σχολικό έτος 2011-2012» δίνει εντολή στους Διευθυντές και τους Εκπαιδευτικούς των σχολικών μονάδων :

"να μεριμνούν για την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές". (δηλαδή να βγάζουν και να διανέμουν φωτοτυπίες!)

Τελικά η ανάγκη "έστω να ξεκινήσουν τα σχολεία", πλήττει "την ποιοτική εκπαίδευση" και το υπουργείο Παιδείας απλώς αυτοαναιρείται, διδάσκοντας τι εστί "προσαρμοστικότητα".

Παρά τις επισυμάνσεις από παράγοντες της εκπαίδευσης για τον κίνδυνο καθυστέρησης της εκτύπωσης των νέων βιβλίων, παρά την καθυστερημένη, κατ' ανάθεση και σκανδαλωδώς ακριβή παραγγελία χαρτιού (10,5 εκατ. ευρώ, όπως δημόσια και επίσημα καταγγέλθηκε), τα παιδιά μένουν, προς το παρόν, χωρίς βιβλία.

Η δαπάνη όμως έγινε, τα βιβλία κάποια στιγμή θα έρθουν, όμως μέχρι τότε θα έχουν ξοδευτεί τα διπλάσια χρήματα για την ... αναπλήρωσή τους.

Οι χιλιάδες και χιλιάδες φωτοτυπίες καθημερινά σε κάθε σχολείο, οι τόνοι χαρτιού, τα μελάνια εκτύπωσης, τα toner κλπ κλπ, δεν είναι μια δαπάνη ανάλογη αυτής της παραγωγής των βιβλίων;
(αλήθεια οι εκπαιδευτικοί πως θα συντονίζονται για τη χρήση του φωτοτυπικούWink

Πόσα σχολεία έχουν την υποδομή να ανταποκριθούν σε αυτό το τεράστιο εκτυπωτικό έργο; Θα αναγκασθούν ίσως να προσφύγουν αλλού;

Ποιός θα επιβαρυνθεί αυτής της δαπάνης;

Μήπως ενδόμυχα οι παράγοντες του υπουργείου και κάποιοι διορισμένοι αντιπρόσωποί τους, βασίζονται στη φιλοτιμία των γονιών;
("φέρτε ένα πακέτο χαρτί", "από ένα μελάνι, "δώστε όλοι από 10 ευρώ για τις φωτοτυπίες" κλπ)


Τελικά δεν είναι μόνο η παιδαγωγική υποβάθμιση του σχολείου και της εκπαιδευτικής διαδικασίας με τη μη έγκαιρη παράδοση των βιβλίων.
Δεν είναι ότι τα παιδιά και όλοι μας "συνηθίζουμε σε άλλα δεδομένα".

Αυτή η κατάσταση είναι και μια τεράστια οικονομική σπατάλη.
Όταν το ίδιο το υπουργείο έχει ήδη κλείσει σχολεία, δεν προσλαμβάνει εκπαιδευτικούς δημιουργώντας μεγάλα κενά και επιπλέον μειώνει τις σχολικές επιχορηγήσεις προς χάριν της οικονομίας χρημάτων.... είναι προκλητικό να σπαταληθούν εκατομμύρια σε φωτοτυπίες

Αυτοί που μετ'επιτάσεως μας καλούν στην άνευ ορίου προσαρμογή και "έλεγχο" των δαπανών και επιβάλουν οικονομικό "στράγγισμα", τελικά προκαλούν πολύ μεγαλύτερη σπατάλη, από αυτή που ΘΑ περιόριζαν.

Στέφανος Καμπάς

Οι χρονολογίες στο άρθρο πάσχουν. Αναφέρεται το 2001 αλλά υποθέτω από τα συμφραζόμενα ότι πρόκειται για το 2011... Γιατί αυτή τη χρονιά συμβαίνουν τα τραγελαφικά με τα βιβλία...

Και το ερώτημα είναι: Η τρόικα τι λέει για την άδικη σπατάλη; Και ποιος θα πληρώσει το "μαλλί"; Οι ίδιοι που πληρώσαμε και το άλλο "μαλλί" για τους ανέργους; Να περιμένουμε και νέο χαράτσι στους μισθούς μας ανάλογο με το 2% υπέρ των ανέργων, υπέρ φωτοτυπιών για τα βιβλία που δεν πρόκαμαν να εκδώσουν;

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Το υπουργείο Παιδείας αυτοαναιρείται στο θέμα των φωτοτυπιών κι άλλο τόσο οι εξαγγελίες για νοικοκύρεμα του κράτους!  Empty Απ: Το υπουργείο Παιδείας αυτοαναιρείται στο θέμα των φωτοτυπιών κι άλλο τόσο οι εξαγγελίες για νοικοκύρεμα του κράτους!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 04, 2011 5:59 am

Και να υπενθυμίσουμε ότι χάρη σε άρθρο της Καθημερινής έχει πλέον διαλευκανθεί πώς φτάσαμε στο Σεπτέμβρη και βιβλία δεν υπάρχουν.

Βγήκαν εξαγγελίες για συγχώνευση του Οργανισμού Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων ένα περίπου χρόνο πριν και προκάλεσαν τσουνάμι αιτήσεων των υπαλλήλων του Οργανισμού για σύνταξη. Έτσι η αρμόδια επιτροπή για την αγορά χαρτιού ξέμεινε από τακτικά μέλη. Και ανέλαβαν χρέη τα αναπληρωματικά. Όμως το ελεγκτικό συνέδριο βρήκε παράνομη τη σύνθεση της επιτροπής με τόσα πολλά αναπληρωματικά μέλη. Και ακύρωσε τις αποφάσεις της!!!

Δείτε το άρθρο εδώ:

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=43916 - άρθρο της εφημερίδας Καθημερινή

Στο μεταξύ ο ΟΕΔΒ ζητούσε τουλάχιστον να επιτραπεί η εκτύπωση βιβλίων στους τόνους χαρτιού που είχαν περισσέψει από πέρυσι. Ούτε κι αυτό έγινε έγκαιρα. Αν είχε γίνει, θα ήταν τώρα έτοιμα το 40% των βιβλίων και όχι μόνο το 20% για το 50% των σχολείων!!!

Ποιος φταίει για όλο αυτό μπάχαλο; Το σίγουρο είναι πως εκείνοι που καθόλου δε φταίνε, οι εκπαιδευτικοί, καλούνται τώρα να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Να φωτοτυπήσουν χιλιάδες σελίδες για να μπορέσουν να ξεκινήσουν τα μαθήματα!!!

Βεβαίως η ΔΟΕ προσπάθησε με το δικό της τρόπο να καλύψει το σκάνδαλο. Προαναγγέλλοντας απεργία διαρκείας στις 12 Σεπτέμβρη. Μ' αυτό το πλευρό να κοιμάται. Εμείς θα πάμε στα σχολεία. Πρέπει να πάμε. Για να μη μείνει ούτε ένας γονιός με ψευδαισθήσεις τι είναι το νέο σχολείο. Ένα σχολείο που δεν μπορεί να δώσει ούτε καν βιβλία στους μαθητές.

Κι ένα σχολείο με χιλιάδες ελλείψεις προσωπικού.

Άκου λέει να απεργήσουμε πριν ξεκινήσει η νέα σχολική χρονιά! Δε σφάξανε...




___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης