ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΔΟΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Πήγαινε κάτω

ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΔΟΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! Empty ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΔΟΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Σεπ 07, 2011 9:06 am

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=307756

Απεργούν οι δάσκαλοι στις 22 Σεπτεμβρίου

Εικοσιτετράωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), για τις 22 Σεπτεμβρίου. Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τα αυξανόμενα προβλήματα στα σχολεία, ζητούν ενιαίο μισθολόγιο, αύξηση των δαπανών για την Παιδεία στο 5% και προσλήψεις αναπληρωτών για την κάλυψη των κενών στα σχολεία.

Αναλυτικά, οι δάσκαλοι διεκδικούν:

-Άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

- Ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων. Καμιά μείωση μισθών. Να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.

- 1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.

-Δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ.

-Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό

-Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία.

Επίσης οι δάσκαλοι αποφάσισαν να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, να στείλουν επιστολή προς όλους τους γονείς εξηγώντας την κατάσταση στα σχολεία και στον κλάδο και να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου, που έχουν 24ωρη απεργία, έξω από το υπουργείο Παιδείας.

Για τον καθορισμό της παραπέρα πορείας του κλάδου- και σε συνεργασία με τους καθηγητές- αποφασίστηκε η πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων μετά τις 22 Σεπτεμβρίου.

Εμείς ζητάμε προσλήψεις αναπληρωτών; Δε ζητάμε διορισμούς;

Και ζητάμε ενιαίο μισθολόγιο; Για να πετσοκόψουν κι άλλο τους μισθούς μας;

Ή μήπως ζητήσαμε μια ακόμη ντουφεκιά στον αέρα, μια ακόμη ανόητη 24ωρη απεργία, για να χάσουμε από 70 περίπου ευρώ ο καθένας μας από τον ήδη αφυδατωμένο μισθό μας;

Τρελός παπάς τους βάφτισε εκεί πάνω στην Ξενοφώντος...

Μόνη μορφή διαμαρτυρίας σήμερα που μπορεί να έχει κάποιο αποτέλεσμα είναι η πανελλαδική - πανεργατική. Με γενικότερα αιτήματα ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής.

Όταν και αν η ΔΟΕ το καταλάβει αυτό, τότε το συζητάμε... Αλλιώς να απεργήσουν μόνοι τους!


Έχει επεξεργασθεί από τον/την ΜΑΡΙΟΡΗ στις Κυρ Σεπ 11, 2011 6:13 am, 1 φορά

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΔΟΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! Empty Απ: ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΔΟΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Σεπ 07, 2011 9:34 am

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΔΟΕ έχει ως ακολούθως:

http://www.doe.gr/index.php?categoryid=17&p2_articleid=8373

Αρ. Πρωτ:132


Αθήνα 7/9/2011

Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

ΚΟΙΝ: Μ.Μ.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ

ΓΙΑ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

ΠΕΜΠΤΗ 22/9/2011


Το ΔΣ της ΔΟΕ σε συνεδρίαση του στις 6 Σεπτέμβρη 2011, αφού έλαβε υπόψη :

Τη συνεχιζόμενη απαράδεκτη υποβάθμιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης

Το γεγονός ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης και της Τρόικας (ΔΝΤ, Ε.Ε., Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα) είναι σκληρές, άδικες και αντικοινωνικές. Οι τελευταίες νέες οριζόντιες περικοπές στις αποδοχές των εκπαιδευτικών, των χειρότερα αμειβόμενων εργαζόμενων του δημόσιου τομέα, αποτελούν τη σταγόνα που έκανε το ποτήρι της αγανάκτησης να ξεχειλίσει. Την κρίση με τα μνημόνια δεν πληρώνουν οι έχοντες και κατέχοντες, αλλά για μια ακόμη φορά οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, τα χαμηλότερα κοινωνικοοικονομικά στρώματα της πατρίδας μας.

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη θεσμοθέτηση ενός νέου μισθολογίου - βαθμολογίου στο δημόσιο τομέα με το οποίο επιδιώκει να περικόψει ακόμη περισσότερο τις αποδοχές μας αγνοώντας το γεγονός ότι βρισκόμαστε στην τελευταία κλίμακα αμοιβών μεταξύ των δημοσίων υπαλλήλων.

Τα χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών που θα έχουν τα σχολεία με την έναρξη των μαθημάτων της φετινής σχολικής χρονιάς

Την έλλειψη των περισσότερων βιβλίων από τις σχολικές μονάδες της χώρας και το γεγονός ότι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν σε συνθήκες που δεν επικρατούν ούτε σε τριτοκοσμικές χώρες (φωτοτυπίες βιβλίων) για μεγάλο χρονικό διάστημα

Την υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, οι οποίες είναι αδύνατο υπό τέτοιες συνθήκες να ανταπεξέλθουν στο αυξημένο κόστος λειτουργίας των σχολείων

Διατυπώνει την ανάγκη να δοθεί ένα πρώτο - προειδοποιητικό μήνυμα στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στην Κυβέρνηση, ότι η κατάσταση στο χώρο της παιδείας είναι οριακή. Το δημόσιο σχολείο και οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τα μεγαλύτερα θύματα των ανάλγητων πολιτικών του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Η ανάγκη συστράτευσης των δυνάμεων της εργασίας την παρούσα συγκυρία είναι μεγαλύτερη από ποτέ. Η συγκρότηση ενός πανεκπαιδευτικού - πανεργατικού μετώπου είναι μονόδρομος. Ο κόσμος της εργασίας οφείλει να δώσει την απάντηση μέσα από τους καθημερινούς αγώνες του.

Το ΔΣ της ΔΟΕ με διεκδικητικό πλαίσιο αιτημάτων, το πλαίσιο που αποφάσισε η 80η ΓΣ του κλάδου, απαιτεί:

Άμεση κατάργηση του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος.

Ενιαίο μισθολόγιο που θα αναβαθμίζει οικονομικά τον εκπαιδευτικό και θα αντιμετωπίζει ισότιμα εργαζομένους των ίδιων προσόντων. Καμιά μείωση μισθών. Να επιστραφούν ο 13ος και ο 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.

1.400€ καθαρά στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό.

Δαπάνες για την Παιδεία στο 5% του Α.Ε.Π.

Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων

Κατάργηση του Ν.3848/2010

Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό

Ολοήμερο σχολείο σύμφωνα με τις θέσεις του κλάδου

Προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία

Όχι στην κατάργηση των Διδασκαλείων και της Μετεκπαίδευσης

Εισαγωγική επιμόρφωση πριν την έναρξη των μαθημάτων, πρόγραμμα επιμόρφωσης για όλους τους εκπαιδευτικούς

Διορισμούς στην Ειδική Αγωγή, άμεσα - Ενιαίο Πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών στην Ειδική Αγωγή ίδιο με αυτό που ισχύει και για τη γενική

Δίχρονη προσχολική Αγωγή

Δημιουργία πολυθέσιων Νηπιαγωγείων - Σύσταση θέσης Διευθύντριας

Να μετακινούνται εντός ΠΥΣΠΕ κατά προτεραιότητα οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων της Π.Ε. και μετά να διατίθενται και να τοποθετούνται από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ολοήμερο Σχολείο για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα αν εργάζονται και οι δυο γονείς. Ανάκληση των εγκυκλίων του Υπ. Παιδείας.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., αποφάσισε να πραγματοποιήσει τις εξής δράσεις:

Συμμετοχή στο συλλαλητήριο που θα διοργανώσουν η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ το Σάββατο 10-9-2011 και ώρα 18:00 στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Σύσκεψη στελεχών των συλλόγων Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας της Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο 10/9, ώρα 4μμ, στην ΕΔΟΘ

Συνέντευξη τύπου τη Δευτέρα 12-9-2011, στα Γραφεία της ΔΟΕ, για να παρουσιαστούν οι πραγματικές διαστάσεις των οξυμμένων προβλημάτων στο χώρο της Π.Ε.

Αποστολή επιστολής προς όλους τους Γονείς των μαθητών μας που θα μοιραστεί την ημέρα του αγιασμού με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών όλης της χώρας.

Την κήρυξη 24ωρης , προειδοποιητικής, απεργιακής κινητοποίησης, την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 και πραγματοποίηση συλλαλητηρίου στο Υπουργείο Παιδείας, στο Μαρούσι, στις 12:00 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας.

Κάλεσμα στο Δ.Σ. της Ο.Λ.Μ.Ε. και την Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να στηρίξουν το συλλαλητήριο με κήρυξη στάσεων εργασίας.

Την πραγματοποίηση Γενικών Συνελεύσεων των Συλλόγων της χώρας από 13/9 έως και 29/9 με στόχο την ενίσχυση της απεργίας και τη συζήτηση της πρότασης της ΔΟΕ για παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα με τη μορφή της 48ωρης απεργιακής κινητοποίησης μαζί - τουλάχιστον με την ΟΛΜΕ- και τους άλλους εργαζομένους, για το πρώτο 10ήμερο του Οκτώβρη.

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Η κρισιμότητα και τα προβλήματα στο χώρο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης απεικονίζονται με τα μελανότερα των χρωμάτων. Ήρθε η ώρα της ατομικής και της συλλογικής ευθύνης για να αποκρούσουμε και να ανατρέψουμε την πολιτική των μνημονίων και των περικοπών .

Ήρθε η ώρα, μαζί με όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς, να διατρανώσουμε, πως η Παιδεία είναι εθνική υπόθεση και ο Δημόσιος και Δωρεάν χαρακτήρας της, δεν αμφισβητείται. Τα μεγάλα προβλήματα πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία μεγάλων αγώνων και όχι αιτίες αδυναμίας αντίδρασης. Αν η απογοήτευση και η μη συμμετοχή γίνουν κυρίαρχες λογικές, είναι απόλυτα βέβαιο πως θα ακολουθήσουν και άλλα νέα, ακόμη χειρότερα μέτρα.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22-9-2011

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ

ΚΑΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΛΑΙΛΑΠΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΡΡΙΚΝΩΝΕΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΕΡΙΚΟΠΩΝ.


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΔΟΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ! Empty Απ: ΑΠΟ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ Η ΔΟΕ ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ ΣΕ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Σεπ 07, 2011 9:44 am

Ένας αχταρμάς αιτημάτων. Που ανάμεσα στ' άλλα ζητάει και πράγματα που δε βρίσκουν σύμφωνους όλους τους εκπαιδευτικούς. Πχ το ολοήμερο σχολείο. Από πού κι ως πού πρέπει να απεργήσω για να αφήνεται καραντίνα στο σχολείο το παιδί που οι γονείς δεν εργάζονται; Να πάει σπίτι του. Να φάει ανθρώπινα, να ξεκουραστεί, να χαλαρώσει. Γιατί να μείνει μαντρωμένο στο σχολείο;

Και επίσης για τους αναπληρωτές. Να απεργήσω για να πάρει το υπουργείο αναπληρωτές; Πουθενά η ΔΟΕ δεν αναφέρει καν το σκάνδαλο με τους μόλις 42 διορισμούς δασκάλων φέτος κι ενώ χιλιάδες έχουν βγει στη σύνταξη.

Ευτυχώς τουλάχιστον που κάνει λόγο για πανεργατικό μέτωπο, επικαλείται συνεργασία με τη ΔΟΕ, προγραμματίζει επιστολή προς τους γονείς.

Όμως γιατί οι γενικές συνελεύσεις να ακολουθήσουν την απεργία και όχι το αντίθετο; Τι φοβάται η ΔΟΕ; Μήπως καπελωθεί από τη βάση του κλάδου;

Τουλάχιστον ας έβαζαν συνελεύσεις την ίδια μέρα της απεργίας. Κι όχι από την επομένη. Να πιάσει και τόπο. Να πω απεργώ και πάω στο συνδικάτο μου να συζητήσω για τα μυριάδες προβλήματα που αντιμετωπίζω ως εργαζόμενος.

Κι αλήθεια, είναι κλιμάκωση αγώνα η επόμενη 48ωρη που εξαγγέλλουν; Με τουλάχιστον την ΟΛΜΕ συνοδοιπόρο; Ή ξεφούσκωμα της όποιας αγωνιστικής διάθεσης του κλάδου;


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης