Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων

Πήγαινε κάτω

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων Empty Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Σεπ 11, 2011 11:09 am

Δε θα γίνουμε συνένοχοι στην κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων

Κανένας συνάδελφος να μη φωτοτυπήσει βιβλία

Κανένας γονιός να μην τα τυπώσει με δικά του έξοδα

Άμεση δωρεάν διανομή βιβλίων στους μαθητές


Η κυβέρνηση εξυπηρετώντας τις εντολές της τρόικα και του κεφαλαίου μεθοδεύει καθαρά την οριστική κατάργηση της δωρεάν διανομής βιβλίων στους μαθητές της χώρας.

Η μη έγκαιρη εκτύπωση των σχολικών βιβλίων δεν είναι ένα τεχνικό η γραφειοκρατικό πρόβλημα όπως θέλει να το παρουσιάσει το ΥΠΔΒΜΘ. Αφετηρία του η περσινή κατάργηση του ΟΕΔΒ και η εκχώρηση των αρμοδιοτήτων του στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων Ι.Τ.Υ.Ε.“Διόφαντος” που «… υποκαθιστά πλήρως τον καταργούμενο Οργανισμό Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων (Ο.Ε.Δ.Β.) Έτσι τίθενται οι βάσεις για τη μετάβαση στην παραγωγή του βιβλίου του μέλλοντός μας, σε έντυπη αλλά και σε ψηφιακή μορφή…» Στο μέλλον λοιπόν άφαντα τα βιβλία !!!

Μέσω της εγκυκλίου «Οδηγίες για την Προετοιμασία Εκπαιδευτικού Υλικού και Διδακτικών εργαλείων για τη λειτουργία σχολικών μονάδων το σχολικό έτος 2011-2012»98446 / Γ1/1-9-2011» το υπουργείο διανέμει στους μαθητές DVD και καλεί τους εκπαιδευτικούς να μεριμνήσουν για «..την έγκαιρη εκτύπωση, αναπαραγωγή και διανομή του απαραίτητου εκπαιδευτικού υλικού στους μαθητές».

Μας καλεί το υπουργείο να φωτοτυπήσουμε τα βιβλία, ενώ γνωρίζει καλά ότι η συντριπτική πλειοψηφία των σχολείων δεν έχουν φράγκο στα ταμεία τους – αποτέλεσμα της δραστικής μείωσης των κονδυλίων στις σχολικές επιτροπές. Γνωρίζει ότι ούτε χαρτί θα υπάρχει για τις φωτοτυπίες ούτε και θα μπορούν να καλυφθούν τα έξοδα συντήρησης των φωτοτυπικών μηχανημάτων. Κι αυτό δεν πρέπει να φορτωθεί στους μαθητές. Ούτε 1€ από μαθητή, ούτε πακέτο χαρτί.

Η δρομολόγηση της κατάργησης του δωρεάν βιβλίου αποτελεί μια χοντροκομμένη κλιμάκωση στην εκστρατεία κατάργησης των όποιων δωρεάν ψηγμάτων έχουν απομείνει στην εκπαίδευση, σε μια περίοδο που η καθημερινότητα είναι οικονομικά δυσβάσταχτη για τις λαϊκές οικογένειες.

Ο κλάδος δεν πρέπει να γίνει συνένοχος!!!

• Καλούμε όλους τους συναδέλφους να μη γίνουν οι ιμάντες εφαρμογής του μέτρου.

• Καλούμε όλους τους συναδέλφους να ενημερώσουν τους μαθητές και τους γονείς τους για τη σημασία του μέτρου.

• Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μέρος στην κινητοποιήση -παράσταση στη Διευθύνση που αποφάσισε ο σύλλογός μας τη Δευτέρα 12/9 μετά τον αγιασμό με αίτημα την άμεση δωρεάν διανομή των βιβλίων!

• Ούτε 1€ από μαθητές / γονιούς

Αγωνιστική Πρωτοβουλία Εκπαιδευτικών

Θεσπρωτίας


___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης