Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας

Πήγαινε κάτω

Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας Empty Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας

Δημοσίευση από ΗΛΕΚΤΡΑ Την / Το Τετ Οκτ 05, 2011 12:10 pm

Λίγα λόγια για τη σημερινή κινητοποίηση των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας

Πριν αρκετές μέρες σε κοινή τους σύσκεψη τα δ.σ. των συλλόγων Α/θμιας και Β/θμιας αποφάσισαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της διεύθυνσης της Β/θμιας στην Ηγουμενίτσα 10 το πρωί, σήμερα ημέρα απεργίας, για όλα τα ζητήματα που αφορούν στη διάλυση της δημόσιας εκπ/σης και κυρίως για το ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας.
Στη συγκέντρωση ήταν παρόντα 3!! από τα 7 μέλη του δ.σ. της Α/θμιας και δε γνωρίζω αν ήταν όλοι από το δ.σ. της Β/θμιας. Αντίθετα ήταν αρκετοί συνάδελφοι για τα δεδομένα της πόλης αν λάβουμε υπόψη ότι τις προηγούμενες μέρες δεν υπήρξε η ανάλογη προετοιμασία και αρκετοί δεν το ήξεραν καν! Τόσο εμφανής ήταν η έλλειψη προετοιμασίας από τα δ.σ. που ούτε ένα πανώ δεν υπήρχε ούτε ένα χάρτί δε μοιράστηκε στον κόσμο που περνούσε ούτε ένα σύνθημα δεν ακούστηκε.! Δίναμε την εντύπωση ενός μπουλουκιού λες και δεν έχουμε φωνή ,λες και δεν έχουμε χιλιάδες λόγους να αγωνιζόμαστε.
Ήταν απλά μια παράλειψη που την επόμενη φορά θα διορθωθεί; Δεν νομίζω ότι πρόκειται για αφέλεια.
Η πολιτική αντίληψη των μελών των δ.σ. είναι αυτή που τους οδηγεί στη συγκεκριμένη στάση. Είναι εντελώς έξω από την αντίληψη και την πρακτική των πολιτικών τους φορέων η ενεργοποίηση όσο το δυνατό περισσότερων συναδέλφων, η στήριξη στον κόσμο, η συνεχής και επίμονη εξασφάλιση όλων των όρων και των προϋποθέσεων για την επιτυχία μιας κινητοποίησης. Είναι ο συνδικαλισμός των υπεύθυνων , των άξιων και ικανών εκπροσώπων που αρκεί να τους ψηφίζουμε για να πηγαίνουν να τα λένε -«αγωνιστικά» πάντα-στους διευθυντάδες προϊσταμένους και στους κάθε λογής εκπροσώπους του κράτους! Όμως η πραγματικότητα είναι αμείληκτη! Οι κάθε λογής εκπρόσωποι του κράτους όχι μόνο δε φοβούνται ,αλλά μάλλον γελάνε με τα καμώματα των υπεύθυνων συνδικαλιστών. Ο διευθυντής προσφέρθηκε μέχρι και τα κλειδιά να τους δώσει, αν θέλουν να κάνουν κατάληψη, για να κλειδώσουν φεύγοντας!
Φυσικά οι συνδικαλιστές μας, αφού τα είπαν ένα χεράκι στον προϊστάμενο, που τους διαβεβαίωσε να μην ανησυχούν για την εφεδρεία, άφησαν μετέωρους τους συναδέλφους και δε βρήκαν μισή κουβέντα να πουν για την προγραμματισμένη πορεία μαθητών , γονιών και εργαζόμενων. Και φυσικά είχαν κλειστά μάτια και αφτιά όλες αυτές τις μέρες στους αγώνες των μαθητών μας ,των παιδιών μας Κι ας υπήρχε ομόφωνη!!! απόφαση από το δ.σ. των δασκάλων για συμμετοχή στην κινητοποίηση, μετά από πρόσκληση συλλόγου γονέων κατειλημμένου σχολείου. Μερικοί μάλιστα από αυτούς έκριναν τελείως περιττό να ακολουθήσουν την πορεία και ως φυσική παρουσία.
Αλήθεια ποιος πιστεύει ότι η βαρβαρότητα που ζούμε αντιμετωπίζεται μ’ αυτόν τον χρεοκοπημένο συνδικαλισμό;
Αλλού πρέπει να αναζητήσουμε τους συμμάχους μας. Στο συνάδελφό μας, το διπλανό εργαζόμενο, τον άνεργο, το νεολαίο. Εκεί είναι η δύναμή μας, που τη χάσαμε αλλά θα την ξαναβρούμε!
Να είναι σίγουρος ο Λοβέρδος και ο κάθε Λοβέρδος που χτυπιόταν στη Βουλή ότι δεν τον αφήνουν να κάνει «τη δουλειά του» οι καταληψίες του υπουργείου του- και είναι και η τρόικα στην Ελλάδα! ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ «ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ» Κανένας δε θα παραδοθεί στη σφαγή του!

Ρέα Γραμματά

ΗΛΕΚΤΡΑ

Αριθμός μηνυμάτων : 76
Εγγραφή : 19/09/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας Empty Απ: Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας

Δημοσίευση από ΔΑΝΑΗ Την / Το Τετ Οκτ 05, 2011 2:07 pm

Να προσθέσω στα ανωτέρω ότι στην τελευταία έκτακτη γενική συνέλευση βάλαμε το θέμα προς το ΔΣ του συλλόγου, πως δεν μπορεί να απεργούμε και να μην υπάρχει ανάλογη συγκέντρωση διαμαρτυρίας αλλά και ενημέρωση της κοινής γνώμης. Παρόλα αυτά, ζήσαμε και πάλι την ίδια κατάσταση. Λες και η απεργία γίνεται για την απεργία. Μια κατάσταση που σπέρνει την απογοήτευση στους συναδέλφους και σίγουρα δε βοηθάει στην ανάπτυξη του κινήματος. Για να εισπράττουμε - όπως έγινε σήμερα κατά την παράσταση διαμαρτυρίας - όχι μόνο την πρόκληση για κατάληψη!!! αλλά και την ειρωνεία για το χαμηλό ποσοστό συμμετοχής στην απεργία.

Βέβαια, με τις συνθήκες που αντιμετωπίζουμε, και τις συνδικαλιστικές και γενικότερα, και πάλι ηρωισμός ήταν και αυτό το ποσοστό εκ μέρους της βάσης. Με ιδιαίτερη έμφαση στα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίησης. Αν είναι δηλαδή δυνατόν ενώ ο κόσμος χάνεται εμείς να απεργούμε με αίτημα τη δημιουργία πολυθέσιων νηπιαγωγείων και την ανάδειξη διευθυντών και στους νηπιαγωγούς!!!

Συνάδελφοι, σε πείσμα όλων που ευθύνονται για την κατάσταση αυτή, ας κάνουμε ακριβώς το αντίθετο. Γιατί ο αγώνας αφορά τη δική μας ζωή. Και επομένως θα πρέπει επιτέλους να τον πάρουμε στα χέρια μας. Δεν μπορεί άλλο να αναθέτουμε σε τρίτους την τύχη μας.

Ήδη στη σημερινή συγκέντρωση συζητήσαμε το συντονισμό μας με τους συναδέλφους των γειτονικών νομών. Αν ο χρεοκοπημένος συνδικαλισμός αδυνατεί να ηγηθεί των αγώνων, ας βγούμε επιτέλους μπροστά και ας τους αναγκάσουμε να μας ακολουθήσουν.

Και σε τοπικό όμως επίπεδο έχει μπει από συναδέλφους η πρόταση για δημιουργία επιτροπής και με αφορμή τη συνάντηση στο ΠΑΝΘΕΟ στις 12 του Οκτώβρη. Μπορούμε και πρέπει να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και μπορούμε και πρέπει να διεκδικήσουμε την επιστροφή όσων άδικα μας αφαίρεσαν.

ΔΑΝΑΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 6
Εγγραφή : 02/02/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας Empty Απ: Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας

Δημοσίευση από ofisofi Την / Το Πεμ Οκτ 06, 2011 4:45 am

Να υπενθυμίσω ότι αυτόν τον χρεωκοπημένο συνδικαλισμό και τους όμοιους συνδικαλιστές και πολιτικούς τους ανέδειξε και εξακολουθεί να τους αναδεικνύει ένας μεγάλος αριθμός συναδέλφων και γενικότερα πολιτών. Χρόνια ολόκληρα ακούω τις κριτικές των συναδέλφων για τους συνδικαλιστές , για τα θεσμικά όργανα , για δυναμικές κινητοποιήσεις που δεν γίνονται . Δικαιολογίες , δικαιολογίες και πάλι δικαιολογίες. Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Εκφυλίσαμε δημοκρατικές διαδικασίες και ιδεολογικοποιήσαμε την απεργοσπασία. Ποιος ευθύνεται που αφήσαμε τα πράγματα και τις καταστάσεις να μας πάρουν από κάτω; Οι εκπαιδευτικοί στο παρελθόν είχαν δώσει μαθήματα αγωνιστικής γραφής και είχαν πετύχει μια σειρά κατακτήσεων( την οργανική, τη μοριοδότηση , το ωράριο, το πενθήμερο κ.α) Υπήρξαν και αποτυχίες όμως πολύ σοβαρές εξ αιτίας άστοχων συνδικαλιστικών και πολιτικών χειρισμών. (να θυμίσω πώς κατέληξε η τελευταία μεγάλη απεργία των καθηγητών και γιατί όχι και των δασκάλων) Έκτοτε τίποτε δεν μπορεί να ανασυγκροτηθεί. Η πλειονότητα των εκπαιδευτικών χρησιμοποίησε τις αποτυχίες ως άλλοθι για να μην ξανασυμμετέχει πουθενά λες και κάποιος μας εγγυάται ότι όλοι οι αγώνες θα πρέπει να είναι νικηφόροι. Και φτάσαμε σήμερα να μας έχουν βάλει το πιστόλι στον κρόταφο και να λουφάζουμε γιατί δεν έχουμε πού να στηριχτούμε . Μόνο να διαμαρτυρόμαστε με τα λόγια στα διαλείμματα και στις συζητήσεις μεταξύ μας. Αν δεν ξεσηκωθούμε τώρα που όλα γκρεμίζονται γύρω μας πότε θα γίνει αυτό; Μα και τώρα πάλι έχουμε βρει δικαιολογία. Ποια ; Αυτή που έχουμε πάντα, πώς να απεργήσουμε και να χάσουμε το μεροκάματο , τώρα που μας έκοψαν τόσα χρήματα; Μα τα 20 τελευταία χρόνια αυτό ακούω. Φοβόμασταν μην χάσουμε το μεροκάματο αλλά τώρα που χάνουμε πολλά μεροκάματα τι γίνεται; Και το άλλο επιχείρημα ότι δεν είναι αρκετές μία ή δύο 24 ωρες ή 48 ωρες αλλά χρειάζεται απεργία διαρκείας. Μάλιστα ! Ποιοι το λένε αυτό ; Αυτοί που δεν απεργούν ποτέ.
Το θέμα είναι πώς θα πειστούν οι συνάδελφοι να κινητοποιηθούν, να βγουν από το καβούκι τους , να αποκτήσουν εμπιστοσύνη σε πρόσωπα νέα και ικανά να τους εκπροσωπήσουν. Όλα αυτά χρειάζονται πάρα πολλή δουλειά για να γίνουν και πολύ χρόνο. Μόνο που τα γεγονότα τρέχουν και οι ανατροπές είναι τραγικές. Πραγματικά νοιώθω ανυπεράσπιστη και άοπλη μπροστά σε αυτά που συμβαίνουν. Και ποιος να μας προστατέψει από τους προστάτες; Υπάρχει κάτι συγκεκριμένο που πραγματικά να μπορεί να ανατρέψει αυτά που εμείς επιτρέψαμε να γίνουν με την απάθεια και την αδιαφορία μας τόσα χρόνια τώρα. Ακόμη και η δημιουργία επιτροπής θα μπορέσει να σηκώσει τον κλάδο από κάτω; Γιατί το θέμα είναι οι πολλοί όχι αυτοί που έτσι κι αλλιώς συμμετέχουν και θα συμμετέχουν πάντα.
Απεργώ συνειδητά κάθε φορά, αλλά όταν οι περισσότεροι δουλεύουν νιώθω περίεργα και σκέφτομαι τι κάνω εγώ τώρα ;

ofisofi

Αριθμός μηνυμάτων : 79
Εγγραφή : 15/06/2011

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας Empty Απ: Ένα σχόλιο για την κινητοποίηση δασκάλων -καθηγητών στα γραφεία Β/θμιας

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Πεμ Οκτ 06, 2011 10:28 am

Αγαπητή ofisofi,

είναι έτσι που τα λες. Τα ίδια περνάμε όλοι και ταλανιζόμαστε από τέτοια ερωτήματα κάθε φορά που γίνεται απεργία. Κι ακούμε τα σχόλια που αναφέρεις, ίδια και απαράλλαχτα και στην Πρωτοβάθμια, και από τους ίδιους ανθρώπους, που δεν απεργούν ποτέ.

Όμως προσωπικά παίρνω δύναμη από τους άλλους, τους λίγους. Τη Ρέα, εσένα και άλλους καλούς φίλους. Νομίζω πως αν καταφέρναμε να κάνουμε μια συντονιστική επιτροπή, κοινή για καθηγητές και δασκάλους, που να αγκαλιάσει όλη την Ήπειρο, θα ήταν ένα θετικό βήμα. Γιατί μέσα σε όλα τα άλλα εδώ έχουμε και το πρόβλημα να βρεθούμε σε συνέλευση με τους συναδέλφους που εργάζονται στη Θεσπρωτία αλλά μένουν στα Γιάννενα.

Θα μπορούσαμε να ξεκινήσουμε από μια συνάντηση γνωριμίας και ανταλλαγής σκέψεων και προβληματισμών και να προχωρήσουμε και σε κινητοποιήσεις.

Δεν ξέρω, αλλά μέσα στο χάος που αντιμετωπίζουμε αυτό μόνο βλέπω ως μια ελπίδα να κάνουμε κάτι...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5297
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης