Καταγγελία για την ένταξη του ΜΤΠΥ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Πήγαινε κάτω

Καταγγελία για την ένταξη του ΜΤΠΥ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Empty Καταγγελία για την ένταξη του ΜΤΠΥ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Σαβ Οκτ 29, 2011 10:53 pm

27/10/2011

Καταγγελία για την ένταξη του ΜΤΠΥ στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την έντονη αντίθεσή της γιατί, στον αντιλαϊκό «πολυνόμο» που ψήφισε στις 20/10/2011, εκτός των άλλων, αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί κανένας διάλογος, συμπεριλαμβάνεται ρύθμιση με την οποία το Μ.Τ.Π.Υ. θα εποπτεύεται πλέον από το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων και όχι από το Υπουργείο Οικονομικών όπως γινόταν μέχρι τώρα. Το γεγονός ότι από όλα τα Μετοχικά Ταμεία επιλέχθηκε μόνο το Μ.Τ.Π.Υ. να υπαχθεί στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, μας δημιουργεί βάσιμες ανησυχίες για τη σκοπιμότητα αυτής της επιλογής, στην οποία φαίνεται ότι έρχονται και νέες περικοπές, συνολικά στον τομέα της επικουρικής ασφάλισης, σε βάρος των συνταξιούχων του Δημοσίου.

Ταυτόχρονα, οι περικοπές που γίνονται στα μερίσματα του Μ.Τ.Π.Υ. αποτελούν πρόκληση για τους ασφαλισμένους, πολύ περισσότερο, όταν όλοι γνωρίζουμε πως το κράτος έχει διαχρονικά, την κύρια ευθύνη για την καταλήστευση των αποθεματικών του, φορτώνοντας το Ταμείο, σε αρκετές περιπτώσεις, ακόμη και το κόστος της εισοδηματικής πολιτικής στους συνταξιούχους.

Καλούμε την Κυβέρνηση να εγκαταλείψει αυτή την πολιτική και κάθε σχέδιο διάλυσης της επικουρικής ασφάλισης και να καλύψει τα ελλείμματα του Μ.Τ.Π.Υ., να μην προχωρήσει στις περικοπές των μερισμάτων και να μην αλλάξει τη νομική μορφή και εποπτεία του Μ.Τ.Π.Υ..

http://www.adedy.gr/adedy/site/home/ws/primary+menu/deltia/2011/october/27102011-1.csp

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης