ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Empty ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 06, 2011 10:43 am

Εδώ και δύο χρόνια παρατηρούμε πολλά παράδοξα στην πολιτική ζωή του τόπου. Ξεκινώντας από την προεκλογική εξαγγελία πως λεφτά υπάρχουν και που πριν αλέκτωρ λαλήσει μεταλλάχτηκε σε είναι άδεια τα ταμεία. Και φτάνοντας στις δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Μας αναγγείλανε δημοψήφισμα και πάλι πριν αλέκτωρ λαλήσει το πήρανε πίσω. Κατόπιν προχωρήσανε σε διαδικασία ψήφου εμπιστοσύνης. Κι ενώ άλλα δήλωναν τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, στο τέλος έδωσαν την περιβόητη ψήφο, γράφοντας στα παλιά τους υποδήματα και όσα δήλωναν οι ίδιοι και την ομόφωνη απαίτηση της αντιπολίτευσης για εκλογές εδώ και τώρα.

Ήταν όμως μια ψήφος εμπιστοσύνης που μόνο όσοι την έδωσαν την κατάλαβαν. Και μια ψήφος που με όσα ακολούθησαν γελοιοποιεί το Σύνταγμα. Διότι στο Σύνταγμά μας ρητώς και κατηγορηματικώς προβλέπεται ότι:

ΑΡΘΡΟ 84

2.Η Βουλή μπορεί με απόφασή της να αποσύρει την εμπιστοσύνη της από την Κυβέρνηση ή από μέλος της. Πρόταση δυσπιστίας μπορεί να υποβληθεί μόνο μετά την πάροδο εξαμήνου αφότου η Βουλή απέρριψε πρόταση δυσπιστίας. Η πρόταση δυσπιστίας πρέπει να είναι υπογραμμένη από το ένα έκτο τουλάχιστον των βουλευτών και να περιλαμβάνει σαφώς τα θέματα για τα οποία θα διεξαχθεί η συζήτηση.

3.Κατ' εξαίρεση μπορεί να υποβληθεί πρόταση δυσπιστίας και πριν από την πάροδο εξαμήνου, αν είναι υπογραμμένη από την πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

Τι έκαναν όμως οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος; Παρείχαν εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που από την επόμενη μέρα επρόκειτο να αυτοκαταργηθεί! Κι επειδή εμείς δεν είμαστε συνταγματολόγοι, ας αφήσουμε έναν ειδικό να αναλύσει την παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία:

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=428853&h1=true

Τι προβλέπει το Σύνταγμα για μεταβατική κυβέρνηση

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Αντώνης Μανιτάκης εξηγεί τη συνταγματικά ορθή διαδικασία για την εκλογή νέου πρωθυπουργού


«Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής, του ΠαΣοΚ εν προκειμένω, μπορεί να υποδείξει το πρόσωπο του νέου πρωθυπουργού, ακόμα και εξωκοινοβουλευτικού», δηλώνει στο «Βήμα» ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Αντώνης Μανιτάκης, ο οποίος αναλύει και την πλέον σύντομη διαδικασία η οποία μπορεί να λύσει _και με συνταγματικά νόμιμο τρόπο_ τον γρίφο της νέας κυβέρνησης συνεργασίας. «Αυτό», όπως εξηγεί, «περνάει από το άρθρο 38 του Συντάγματος και προυποθέτει την παραίτηση του πρωθυπουργού και όχι συνολικά του υπουργικού Συμβουλίου».

«Ο ρόλος του Προέδρου της Δημοκρατίας», εξηγεί ο κ. Μανιτάκης, «είναι θεσμικά διαμεσολαβητικός στα πλαίσια των διατάξεων του Συντάγματος με σκοπό την ομαλή λειτουργία του κοινοβουλευτιμκού συστήματος και κυρίως με σεβασμό στην κοιβοβουλευτική αρχή, που επιβάλλει να κυβερνά η κυβέρνηση, που έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Πιστεύω», προσθέτει, «ότι έχουμε την κλασσική διαδικασία: ο πρωθυπουργός υποβάλλει την παραίτησή του προσωπικά. Πρέπει να υπάρχει ένας λόγος, πάντως. Είναι πρωτοφανές και παράδοξο κοινοβουλευτικά, να παραιτείται μια κυβέρνηση δύο ημέρες μετά την ψήφο εμπιστοσύνης από την απόλυτη πλειοψηφία της Βουλής.

Το Σύνταγμα προβλέπει διαδικασία παραίτησης του πρωθυπουργού, λόγω ασθενείας, αδυναμίας άσκησης των καθηκόντων του και παραίτηση για δικούς του λόγους, τεχνικούς, προσωπικούς ή άλλους. Σε αυτή την περίπτωση έχουμε παραίτηση του πρωθυπουργού, χωρίς ταυτόγχρονη πραίτηση της κυβέρνησης. Οπως ζητάει, σήμερα, η αντιπολίτευση. Το Σύνταγμα έχει περιλάβει γι αυτή την περίπτωση ειδική διάταξη.

Είναι το άρθρο 38 παρ. 2 εδάφιο α. Στην περίπτωση αυτή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι υποχρεωμένος να διορίσει πρωθυπουργό αυτόν, που θα προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, εφόσον αυτό διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του Κοινοβουλίου, δηλαδή 151 βουλευτές τουλάχιστον. Αυτή η διάταξη μπήκε εις ανάμνησιν του εξαναγκασμού σε παραίτηση του παππού του νυν πρωθυπουργού από το βασιλιά Κωνσταντίνο και διορισμού δοτών πρωθυπουργών χωρίς να ερωτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ένωσης Κέντρου. Στην ίδια διάταξη περιλαμβάνεται και η περίπτωση του Α. Παπανδρέου, το 1996, που αδυνατούσε να ασκήσει τα καθήκοντά του για λόγους υγείας. Τότε η Κοινοβουλευτική Ομάδα εξέλεξε πρωθυπουργό τον Κ. Σημίτη. Εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση παραίτησης του πρωθυπουργού, χωρίς να συνοδεύεται και από παραίτηση της κυβέρνησής του. Η κυβερνώσα πλειοψηφία μπορεί να υποδείξει όποιον πρωθυπουργό κρίνει η ίδια άξιο, ακόμα και αν δε είναι κοινοβουλευτικό ή εξωκοινοβουλευτικό πρόσωπο, του δικού του κόμματος ή άλλου κόμματος. Το ουσιώδες είναι ότι τον τελευταίο λόγο έχει η κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Τυπικά αυτή είναι η συνταγματικά επιβαλλόμενη διαδικασία. Να σημειωθεί ότι ούτως ή άλλως επικεφαλής της κυρίαρχης πλειοψηφίας θα παραμείνει ο κ. Παπανδρέου ακόμα και αν παραιτηθεί από πρωθυπουργός».

«Στην αποψινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και των δυο πολιτικών αρχηγών μπορεί να συμφωνηθεί μεταξύ των δυο ανδρών πρόσωπο κοινής αποδοχής και εμπιστοσύνης για να αναλάβει την πρωθυπουργία. Τότε θα αρχίσουν οι τυπικές διαδικασίες και θα συνέλθει, όπως εξηγήσαμε παραπάνω, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠαΣοΚ. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικήςπλειοψηφίας θα επισκεφτεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του γνωστοποιήσει την υπόδειξη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ο Πρόεδρος θα δώσει την εντολή στο πρόσωπο αυτό για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Αυτά θα συμβούν, αν ο πρωθυπουργός σήμερα υποβάλλει την παραίτησή του και όχι της κυβέρνησής του. Μέχρι να διοριστεί, καθήκοντα ασκεί ο Α΄ αντιπρόεδρος κ. Ευαγ. Βενιζέλος. Ο νέος πρωθυπουργός έχει δικαίωμα να ζητήσει την παραίτηση όσων υπουργών επιθυμεί ή και όλης της κυβένησης. Αυτή είναι η πλέον σύντομη χρονική διαδικασία, συνταγματικά δυνατή και ορθή και ανταποκρίνεται στον εξαιρετικά επείγοντα χαρακτήρα των περιστάσεων. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μπορεί να έχει πρωθυπουργό στις 10 το πρωί της Δευτέρας και οι αλλαγές της κυβέρνησης να γίνουν μέσα στην ημέρα».

Δεν κρίνω αναγκαία υπό τις σημερινές περιστάσεις την εφαρμογή του άρθρου 38 παρ. 1 εδαφ. β, που εφαρμόζεται στην περίπτωση, που παραιτηθεί ολόκληρη η κυβέρνηση».

Και το ερώτημα είναι: Γιατί δεν εφαρμόζεται το Σύνταγμα. Γιατί γίνονται όλα αυτά τα μαγειρέματα.

Γιατί τα παπαγαλάκια της δημοσιογραφίας συνεχίζουν τον άθλιο ρόλο τους και προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλες αυτές οι εξωθεσμικές διαδικασίες γίνονται για να μη μείνει η χώρα χωρίς πρωθυπουργό!!! Και πως πρέπει ο Σαμαράς να δώσει γην και ύδωρ για να προλάβουμε το χρηματιστήριο του Τόκιο!!! Έλεος πια!

Κουραστήκαμε να μας κοροϊδεύουν. Όταν μόλιστα η πατρίδα βρίσκεται σε τέτοιο κρίσιμο σημείο που ποτέ ξανά δε βρέθηκε εδώ και δεκαετίες. Κι όταν υπάρχει διεθνής κατακραυγή για τα τεκταινόμενα στη χώρα μας.

Τι άλλο περιμένουν για να εφαρμόσουν τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα;

Ας παραδεχθούν πλέον αυτό που ο κόσμος το έχει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι. Κι ας προχωρήσουν στις αναγκαίες παραιτήσεις. Αλλιώς ας υλοποιήσουν την εντολή που τους έδωσε ο λαός και την ψήφο εμπιστοσύνης που έλαβαν προχτές και ας εργαστούν για τη σωτηρία της χώρας.

Κάθε άλλη ενέργεια και σίγουρα κάθε καθυστέρηση ζημιώνει ανεπανόρθωτα την πατρίδα μας και το λαό μας.

Δεν μπορεί να πληρώνουμε όλοι μαζί την αδυναμία τους να παραδεχθούν πως απέτυχαν. Που είναι και το σίγουρο συμπέρασμα από όσα παρακολουθούμε. Αν κάνουμε λάθος, το ξαναλέω, δεν έχουν παρά να μας αποδείξουν το αντίθετο. Πως είχε νόημα η ψήφος εμπιστοσύνης. Και δεν ήταν μια γελοιοποίηση του συντάγματος για να καλύψουν την αλήθεια που ξέρουν ως και οι πέτρες.

Σχετική και η γελοιογραφία που δημοσίευση ο Στάθης στην Ελευθεροτυπία:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! %2525CE%25259A%2525CE%252591%2525CE%2525A1%2525CE%252595%2525CE%25259A%2525CE%25259B%2525CE%252591

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Empty Απ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 06, 2011 10:46 am

Και δείτε τι δημοσιεύτηκε πριν λίγα λεπτά:

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=428859

Γ. Παπανδρέου - Αντ.Σαμαράς: Καταλήγουν σε Λ. Παπαδήμο

Με αντιπροέδρους τους κ. Ευ. Βενιζέλο και Στ. Δήμα


ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: πριν 30'Αθήνα

Τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα της πολιτικής εξελίσσονται αυτή την ώρα καθώς εκπνέουν τα κάθε λογής τελεσίγραφα από Αμερική και Ευρώπη. Τα παιγνίδια εξουσίας στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται να εξαντλούνται και κατά τα φαινόμενα φθάνει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων επιλογών.

Οπως όλα δείχνουν ο κ.Παπανδρέου οδεύει προς παραίτηση ή προς μια ρητή σχετική διαβεβαίωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ.Αντώνη Σαμαρά.

Από εκεί και πέρα θα ανοίξει ο δρόμος για την ολοκλήρωση του νέου συμμαχικού κυβερνητικού σχήματος,το οποίο θα αναλάβει να αποτρέψει την έναρξη των διαδικασιών εξόδου της χώρας όχι μόνο από την ευρωζώνη , αλλά και από την Ευρωπαική Ένωση. Κάτι που έχουν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους σε Παπανδρέου και Σαμαρά ο κ. Σαρκοζί ,η κυρία Μέρκελ και οι εντολοδόχοι τους στις Βρυξέλλες κ.Μπαρόζο, Ρομπάι και Ολι Ρεν. Στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο τρέμουν στην ιδέα να μην υπάρξει αργά το βράδυ της Κυριακής κυβέρνηση κοινής αποδοχής στην Αθήνα και έχουν θέσει ως όριο το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου του Τόκυο, με την ελπίδα Οτι μια θετική είδηση από την Αθήνα θα αποτρέψει ένα νέο γύρο κατάρρευσης των διεθνών αγορών και μιάς γενικευμένης αμφισβήτησης του παγκόσμιου οικονομικού οικοδομήματος.

Υπό αυτή την έννοια και με δεδομένο ότι η κυρίαρχη ελληνική πολιτική ελίτ έχει ''δεσμούς αίματος''με τους ισχυρούς του πλανήτη, εκτιμάται ότι οι όποιες αντιστάσεις των κ.Παπανδρέου και Σαμαρά θα καμφθούν και αργά σήμερα το βράδυ θα βγει καπνός.

Βάσει των παραπάνω πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας συνεννόησης ή σωτηρίας. Οπως και πρέπει να θεωρείται δεδομένη η συμφωνία για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της συμμαχικής κυβέρνησης.

Ολα τα στοιχεία και οι πληροφορίες φέρουν ως επικρατέστερο τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κ.Λ.Παπαδήμο, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να ταξιδέψει προς την Αθήνα.
Το όνομα του κ.Παπαδήμου ακούστηκε και στις Κάννες , σε εκείνο το δραματικό δείπνο όπου η χώρα μας αντιμετώπισε την απειλή εξόδου από την ευρωζώνη. Και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες είναι αποδεκτός τόσο ο κ.Παπανδρέου, όσο και ο κ.Σαμαράς.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως τώρα δεν έχει υπάρξει απευθείας επαφή με τον κ.Παπαδήμο, αλλά πολλές συζητήσεις με τρίτα πρόσωπα τα οποία συνδέονται είτε φιλικά είτε πολιτικά με τους δύο αρχηγούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ.Παπαδήμος μοιάζει να είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη στιγμή. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα μείζονα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχει ιδία γνώση των τεχνικών λεπτομερειών της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, μπορεί να χειρισθεί με ασφάλεια και ακρίβεια τις συμφωνίες με τις Τράπεζες και επιπλέον εκ της προηγούμενης θέσεώς του έχει συνεργασθεί στενά με τους ευρωπαίους ηγέτες και το ανώτερο στελεχιακό δυναμικό των Βρυξελλών, της Φραγκφούρτης , όπως και με τους σημαντικότερους τραπεζίτες του πλανήτη. Επιπλέον εκτιμάται ότι θα μπορέσει να κινητοποιήσει σημαντικό κύκλο εμπειρογνωμόνων και προσώπων, ικανών να στηρίξουν το δύσκολο έργο αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης και να προετοιμάσουν εκείνο της επόμενης που θα προκύψει από τις εκλογές που θα ακολουθήσουν σε λίγους μήνες.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι ο κ.Παπαδήμος μπορεί να δράσει κατευναστικά τόσο στο εσωτερικό της χώρας , όσο και στο εξωτερικό. Στον βαθμό που υποστηριχθεί με ειλικρίνεια από τα δύο κόμματα εξουσίας και συνοδεύεται από δύο αντιπροέδρους ,πιθανότατα τους κ.Βενιζέλο και Δήμα, όπως οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν, θα μπορέσει να τρέξει με ταχύτητα τις υποθέσεις της χώρας και να δημιουργήσει περιβάλλον σταθερότητας και ομαλότητας, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Empty Απ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 06, 2011 11:03 am

Πού είναι στην είδηση αυτή όσα το Σύνταγμα προβλέπει;

Πού η απόφαση για νέο πρωθυπουργό από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία;

Άρθρο 38 του Συντάγματος

2. Αν ο Πρωθυπουργός παραιτηθεί, εκλείψει ή αδυνατεί για λόγους υγείας να ασκήσει τα καθήκοντά του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει Πρωθυπουργό αυτόν που προτείνει η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στο οποίο ανήκει ο απερχόμενος Πρωθυπουργός, εφόσον αυτό διαθέτει στη Βουλή την απόλυτη πλειοψηφία των εδρών. Η πρόταση γίνεται το αργότερο σε τρεις ημέρες από την παραίτηση ή την έκλειψη του Πρωθυπουργού ή από τη διαπίστωση της αδυναμίας του να ασκήσει τα καθήκοντά του.

Και τι διαβάσαμε παραπάνω; Πως κέντρα εξουσίας εκτός Ελλάδος είναι που επιβάλουν λύσεις!!!

Πώς πρέπει να αισθάνομαι ως Ελληνίδα με όλα αυτά;

Ειδικά όταν το Σύνταγμα της χώρας μου κλείνει με τούτα τα λόγια:

Άρθρο 120

4.Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται με κάθε μέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει με τη βία.

Βία δεν είναι και ο οικονομικός εξαναγκασμός;

Και δε ρωτάω μόνο εμένα. Αλλά όλους μας. Και κυρίως τον πρώτο πολίτη της χώρας. Που πριν λίγες μέρες διαμαρτυρήθηκε έντονα για όσα ακούστηκαν σε βάρος του στις παρελάσεις...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Empty Απ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 06, 2011 11:10 am

Και εις επίρρωσιν των ανωτέρω διαβάστε και αυτό:

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=428848&h1=true

Ολι Ρεν: κυβέρνηση εθνικής ενότητας για αποκατάσταση εμπιστοσύνης

Εντονες πιέσεις από τον ευρωπαίο επίτροπο για τις Οικονομικές Υποθέσεις

Το ενδεχόμενο ή ακόμα και την απειλή εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη επισείουν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, τονίζουν δε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι προετοιμασμένη για όλα τα ενδεχόμενα, αλλά, από την άλλη πλευρά, και το ότι πρέπει να συσταθεί άμεσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας για την υλοποίηση του προγράμματος βοήθειας.[...]

Ποιος τελικά αποφασίζει στη χώρα μας τι κυβέρνηση θα έχουμε;

Ο κυρίαρχος λαός της ή τα ξένα κέντρα εξουσίας;

Την απάντηση τη γνωρίζουμε όλοι. Οπότε και ας αναρωτηθούμε και για την άλλη απάντηση, στους εαυτούς μας και στη συνείδησή μας, αυτήν που απαιτεί η τελευταία επιταγή του Συντάγματός μας...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Empty Απ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 06, 2011 11:18 am

Και κοιτάξτε και τούτο, να τρελαθείτε τελείως:


Λουκάς Παπαδήμος - Βικιπαίδειαel.wikipedia.org/wiki/Λουκάς_Παπαδήμος -

Ο Λουκάς Παπαδήμος (11 Οκτωβρίου 1947) είναι ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδος και πρώην οικονομολόγος. [Επεξεργασία] Πρωθυπουργική θητεία ...

Αποτέλεσμα αναζήτησης στο μηχανάκι της Google, Κυριακή, 6 Νοέμβρη 2011, ώρα 21.15!!!

Η Βικιπαίδεια βιάζεται να κάνει πρωθυπουργό τον κ. Παπαδήμο!!!!!!!

Τι βιάζονται; Μη χάσουν την πρωτιά της ανακοίνωσης;;;;;___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Empty Απ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 06, 2011 11:37 am

Ας δούμε λοιπόν ποιος είναι ποιος αυτός ο κύριος που άλλοι αποφάσισαν να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας. Όχι ο κυρίαρχος λαός. Και από τα βιογραφικά του θα καταλάβουμε και ποιος πλέον κατεβάζει και ανεβάζει πρωθυπουργούς στην Ελλάδα:


Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από το Κολλέγιο Αθηνών. Σπούδασε φυσική στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ). Ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές στην Ηλεκτρολογία - Μηχανολογία και έκανε διδακτορικό στα οικονομικά. Μέχρι το 1985 εργάστηκε ως βοηθός ερευνών και ειδικός επιστήμων στο ΜΙΤ και ως οικονομικός εμπειρογνώμων στην Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Το 1985 ο Λουκά Παπαδήμος επέστρεψε στην Ελλάδα αναλαμβάνοντας οικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος. Το 1993 διορίστηκε] υποδιοικητής της και τον επόμενο χρόνο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2002. Το ίδιο έτος ανέλαβε αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και έμειν σε αυτή τη θέση μέχρι το 2010.

Έχει διατελέσει μέλος του Συμβουλίου του Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ιδρύματος (1994 - 1998), πρόεδρος της Υποεπιτροπής Νομισματικής Πολιτικής της Επιτροπής των Διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (1993 - 1995) κ.α.

Αντίστοιχα σημαντική είναι και η ακαδημαϊκή του καριέρα. Την περίοδο 1975 - 1984 υπήρξε επίκουρος καθηγητής και στη συνέχεια αναπληρωτής καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Κολούμπια της Νέας Υόρκης ενώ το 1988 εξελέγη καθηγητής Οικονομικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2006 εξελέγη τακτικό μέλος της Ακαδημίας Αθηνών.

Το 2010 τοποθετήθηκε άμισθος οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου.

Ο Λουκά Παπαδήμος θεωρείται, όπως και τα περισσότερα κορυφαία πολιτικά στελέχη των δύο κομμάτων εξουσίας, αλλά και ηγετικά στελέχη του χρηματοπιστωτικού συστήματος, μέλος της λέσχης Bilderbeng


ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ http://www.eklogika.gr/news/6651

Κατάλαβες; Κατάλαβα να λες. Και τώρα ξαναδιάβασε το Σύνταγμα της χώρας. Και θυμήσου. Ορκίστηκες πίστη και υπακοή σ' αυτό.

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Empty Απ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Κυρ Νοε 06, 2011 2:04 pm

http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=428859&h1=true

Γ. Παπανδρέου - Αντ.Σαμαράς: Καταλήγουν σε Λ. Παπαδήμο

Πληροφορίες για αντιπροέδρους τους κ. Ευ. Βενιζέλο και Στ. Δήμα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 20:09 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22:30

Αθήνα

Οι τελευταίες κινήσεις στη σκακιέρα της πολιτικής εξελίχθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο καθώς εξέπνεαν τα κάθε λογής τελεσίγραφα από Αμερική και Ευρώπη. Τα παιγνίδια εξουσίας στην κόψη του ξυραφιού φαίνεται να εξαντλούνται και κατά τα φαινόμενα φθάνει η ώρα των μεγάλων αποφάσεων και των μεγάλων επιλογών.

Ο κ.Παπανδρέου οδεύει προς παραίτηση μετά τη ρητή σχετική διαβεβαίωση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας παρουσία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά.

Ανοιξε λοιπόν ο δρόμος για την ολοκλήρωση του νέου συμμαχικού κυβερνητικού σχήματος,το οποίο θα αναλάβει να αποτρέψει την έναρξη των διαδικασιών εξόδου της χώρας όχι μόνο από την ευρωζώνη , αλλά και από την Ευρωπαική Ένωση. Κάτι που είχαν διαμηνύσει σε όλους τους τόνους σε Παπανδρέου και Σαμαρά ο κ. Σαρκοζί, η κυρία Μέρκελ και οι εντολοδόχοι τους στις Βρυξέλλες κ. Μπαρόζο, Ρομπάι και Ολι Ρεν.

Στην Ευρώπη και στον κόσμο ολόκληρο έτρεμαν στην ιδέα να μην υπάρξει αργά το βράδυ της Κυριακής κυβέρνηση κοινής αποδοχής στην Αθήνα και είχαν θέσει ως όριο το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου του Τόκυο, με την ελπίδα ότι μια θετική είδηση από την Αθήνα θα αποτρέψει ένα νέο γύρο κατάρρευσης των διεθνών αγορών και μιάς γενικευμένης αμφισβήτησης του παγκόσμιου οικονομικού οικοδομήματος.

Είχε εκτιμηθεί ότι με δεδομένο ότι η κυρίαρχη ελληνική πολιτική ελίτ έχει ''δεσμούς αίματος''με τους ισχυρούς του πλανήτη, οι όποιες αντιστάσεις των κ. Παπανδρέου και Σαμαρά θα μπορούσαν να καμφθούν και αργά σήμερα το βράδυ θα έβγαινε καπνός.

Βάσει των παραπάνω θεωρείτο δεδομένη η συμφωνία για κυβέρνηση εθνικής ενότητας συνεννόησης ή σωτηρίας. Οπως θεωρείτο δεδομένη και η συμφωνία για τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της συμμαχικής κυβέρνησης.

Ολα τα στοιχεία και οι πληροφορίες φέρουν ότι έπεσε στο τραπέζι της συζήτησης το όνομα του πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμο, ο οποίος βρίσκεται στις ΗΠΑ και ετοιμάζεται να ταξιδέψει προς την Αθήνα. Μένει αδιευκρίνηστο αν έπεσαν και άλλα ονόματα, το πιθανότερο είναι να κρατούν το όνομα ώστε να μπουν στη συζήτηση και άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Το όνομα του κ. Παπαδήμου ακούστηκε και στις Κάννες, σε εκείνο το δραματικό δείπνο όπου η χώρα μας αντιμετώπισε την απειλή εξόδου από την ευρωζώνη. Και σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες είναι αποδεκτός τόσο από τον κ.Παπανδρέου, όσο και από τον κ.Σαμαρά.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ως τώρα δεν έχει υπάρξει απευθείας επαφή με τον κ. Παπαδήμο, αλλά πολλές συζητήσεις με τρίτα πρόσωπα τα οποία συνδέονται είτε φιλικά είτε πολιτικά με τους δύο αρχηγούς.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Παπαδήμος μοιάζει να είναι το κατάλληλο πρόσωπο στην κατάλληλη στιγμή. Γνωρίζει από πρώτο χέρι τα μείζονα οικονομικά προβλήματα της χώρας, έχει ιδία γνώση των τεχνικών λεπτομερειών της συμφωνίας της 27ης Οκτωβρίου, μπορεί να χειρισθεί με ασφάλεια και ακρίβεια τις συμφωνίες με τις Τράπεζες και επιπλέον εκ της προηγούμενης θέσεώς του έχει συνεργασθεί στενά με τους ευρωπαίους ηγέτες και το ανώτερο στελεχιακό δυναμικό των Βρυξελλών, της Φραγκφούρτης , όπως και με τους σημαντικότερους τραπεζίτες του πλανήτη. Επιπλέον εκτιμάται ότι θα μπορέσει να κινητοποιήσει σημαντικό κύκλο εμπειρογνωμόνων και προσώπων, ικανών να στηρίξουν το δύσκολο έργο αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης και να προετοιμάσουν εκείνο της επόμενης που θα προκύψει από τις εκλογές που θα ακολουθήσουν σε λίγους μήνες.

Κοινή είναι η πεποίθηση ότι ο κ. Παπαδήμος μπορεί να δράσει κατευναστικά τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό. Στον βαθμό που υποστηριχθεί με ειλικρίνεια από τα δύο κόμματα εξουσίας και συνοδεύεται από δύο αντιπροέδρους, πιθανότατα τους κ. Βενιζέλο και Δήμα, όπως οι σχετικές αλλά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν, θα μπορέσει να τρέξει με ταχύτητα τις υποθέσεις της χώρας και να δημιουργήσει περιβάλλον σταθερότητας και ομαλότητας, που τόσο έχει ανάγκη η χώρα.

Η απόλυτη γελοιότητα. Δε νοιάζονται ούτε για τα προσχήματα. Αναδημοσιεύουν αυτούσιο το ίδιο άρθρο που είχαν γράψει πριν ακόμη οι δυο πολιτικοί αρχηγοί διαβούν την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου. Δείτε σχετική ανάρτηση παραπάνω. Εμείς την ανεβάσαμε στις 8.46 και ήδη ήταν δημοσιευμένη 30 λεπτά νωρίτερα!

Ποιος λοιπόν τελικά αποφασίζει για τον πρωθυπουργό της χώρας; Σίγουρα όχι οι τρεις άντρες που απόψε κάθισαν γύρω από το τραπέζι. Αφού ήδη οι δημοσιογράφοι το είχαν τούμπανο για το τι πρόκειται να συμφωνηθεί...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Empty Απ: ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΘΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τρι Νοε 08, 2011 4:50 pm

Οι ώρες πέρασαν, πέρασαν οι μέρες. Και φτάσαμε με κομμένη την ανάσα και τα δημοσιογραφικά επιτελεία να έχουν ρέψει στα πόδια τους αναμένοντας τη μεγάλη είδηση, ποιον πρωθυπουργό θα έχει η χώρα!

Και ξαφνικά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ακούστηκε στο σφύριγμα της λήξης του συναγερμού. Και στο Βήμα διαβάσαμε το ... διάγγελμα:


Ξαφνικά τα μεσάνυχτα τα δεδομένα άλλαξαν.

Εσωτερικές διεργασίες στο κυβερνών κόμμα επέβαλαν την απόρριψη της υποψηφιότητας του ακαδημαϊκού και πρώην αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Λ. Παπαδήμου και προέκριναν πολιτικό πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού της συμπεφωνημένης κυβέρνησης συνεργασίας.

Κατά τις πληροφορίες, στις διαβουλεύσεις ακούστηκαν τα ονόματα του προέδρου της Βουλής κ. Φίλιππου Πετσάλνικου καθώς και εκείνο του κ. Απ. Κακλαμάνη.

Αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, μάλλον πρέπει να το ξανασκεφθούν. Ισως στην περίπτωση αυτή να είναι προτιμότερη η παραμονή του κ. Παπανδρέου.

Γιατρέ μου, τα χάπια μου! Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν;

Και το έλεγα. Βλέποντας τη γελοιογραφία του Στάθη. Πως εμείς θα χρειαστούμε γιατρό και μάλιστα ψυχίατρο...

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5303
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης