ΧΑΡΙΝ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...

Πήγαινε κάτω

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...  Empty ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Δευ Ιουν 18, 2012 2:22 pm

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...  %25CE%2592%25CE%2591%25CE%25A4%25CE%2595%25CE%25A1%25CE%259B%25CE%25A9%252018%2520%25CE%2599%25CE%259F%25CE%25A5%25CE%259D%25CE%2597

Ναι, σαν σήμερα, έγινε η μάχη του Βατερλό! Και συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου του 1815.

Ευτυχώς που 197 χρόνια αργότερα η Ευρώπη δε θρηνεί ένα νέο Βατερλό.

Οι άτακτοι Έλληνες υπάκουσαν στις εντολές και τους εκφοβισμούς και ψήφισαν όπως τους υπέδειξαν η κ. Μέρκελ και οι άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Πλέον οι διεθνείς αγορές και τα ξένα ΜΜΕ πήραν ανάσα! Και άρχισαν να στέλνουν και επαινετικά σχόλια.

Προφανώς κι εμείς πρέπει να πλέουμε σε πελάγη ευτυχίας. Καταφέραμε να νικήσουμε τον κακό εαυτό μας και να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων της σωτηρίας της πατρίδας. Ίσως μάλιστα στις 6 Αυγούστου, εορτή του Σωτήρος, να οργανωθεί και μεγάλη φιέστα για τα επινίκια!

Ιδιαίτερα μάλιστα θα πρέπει να γιορτάσουμε που καταφέραμε να οδηγηθούμε και σε δεύτερες εκλογές αν και μπορούσαμε να έχουμε μια τέτοια κυβέρνηση που τώρα αναμένουμε από τις 6 Μάη. Αλήθεια πόσο στοίχισε αυτή η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση; Ξέρω μόνο για τη δική μου τσέπη πόσο στοίχισε η δεύτερη ψήφος, γύρω στα 200 ευρώ. Δηλαδή όσο κοστίζουν τα καύσιμα και λοιπά έξοδα αυτοκινήτου που διασχίζει 1.000 περίπου χιλιόμετρα και τα διόδια των υπέροχων εθνικών μας οδών.

Βεβαίως πολλοί άλλοι Έλληνες δεν κατάφεραν να δώσουν τα αντίστοιχα για να πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή έκανε και πάλι θραύση.

Αποτελέσματα Περιφέρειας: Επικράτεια Ώρα: 12:06 Τμήματα: 20.595 από 20.604 Ενσωμάτωση : 99,96%

Εγγεγραμμένοι: 9.951.536 Ψηφίσαντες: 6.216.582 Αποχή: 37,53% Έγκυρα: 6.155.256 (99,01%) Άκυρα: 36.274 (0,58%) Λευκά: 25.052 (0,40%)

ΠΗΓΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Τι σημασία έχει; Που οι 4 στους 10 Έλληνες δεν ψήφισαν; Σημασία έχει μόνο που επιτέλους ο τόπος θα κυβερνηθεί!

Αυτό αλήθεια ήταν το ζητούμενο; Να αποκτήσουμε κυβέρνηση; Και γι' αυτό ταλαιπωρήθηκε η χώρα επί 40 ημέρες και ρημάχτηκαν για μια ακόμη φορά τα ταμεία και του κράτους και των πολιτών;

Θα πρέπει να είναι κανείς πολύ αφελής για να μη βλέπει το πραγματικό αποτέλεσμα. Ας δώσουμε ένα παράδειγμα:

277.152 4,50 12 -3,98 -3,04 -3,85 536.072 8,48 26 517.249 7,54 21 428.283 8,35 2

Είναι οι ψήφοι του ΚΚΕ, 277 περίπου χιλιάδες τώρα έναντι 536 χιλιάδων το Μάη. Και 12 έδρες πλέον αντί για 21 που είχε πάρει. Με τις υγείες τους... Να ζήσουν και να χαίρονται το ιστορικό χαμηλό του 4,5% και να συνεχίσουν να φωνάζουν ΚΚΕ ΙΣΧΥΡΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ. Λίγο παρακάτω τους βλέπω να αγωνίζονται αν θα μπουν ή όχι στη βουλή. Πότε όμως θα καταλάβουν ότι η συνταγή που ακολουθούν είναι λάθος; παραμένει απορία άλυτη...

Στο μεταξύ θα τρίβουν τα χέρια τους όλοι οι σωτήρες του λαού. Κι εμείς θα κοιτάμε τα αποτελέσματα των ψήφων μας και θα αναρωτιόμαστε πώς έγινε αυτό. Εμ, πώς έγινε; Εμείς ψηφίσαμε. Δεν ψήφισε η ίδια η Μέρκελ...

Και έβλεπα χτες βράδυ πολλούς φίλους στο face book να βρίζουν τους άλλους Έλληνες. Λάθος! Η δημοκρατία απαιτεί να σέβεσαι την ετυμηγορία του λαού. Και η πολιτική οξυδέρκεια να μπορείς να αναλύεις τα πώς και τα γιατί. Τι φταίει λοιπόν που απλώς άλλαξε ο Μανολιός; Κι αντί για ΠΑΣΟΚ επικεφαλής στην κυβέρνηση συνεργασίας θα έχουμε Νέα Δημοκρατία;

Αν ρωτάτε εμένα, που δεν ανήκω σε κανένα κόμμα και είμαι "κολλημένη" με το Δημήτρη Λιαντίνη, θα σας απαντήσω απερίφραστα πως είναι πολύ απλά θέμα παιδείας. Και ως εκπαιδευτικός θα σκύψω το κεφάλι και θα αναλάβω το μέγεθος της ευθύνης. Κι ας ξέρω πως δεν είναι στο δικό μου και μόνο χέρι να αλλάξει η παιδεία του τόπου. Όπως και να έχει συμμετέχω κι εγώ και συμπράττω στα δρώμενα της παιδείας.

Ώσπου λοιπόν να το εννοήσουμε αυτό και να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα, ο λαός μας θα συνεχίσει να μετρά Βατερλό και το χειρότερο να μην ξέρει πώς την έπαθε.

Προσωπικά ούτε κρύο ούτε ζέστη από το χτεσινό αποτέλεσμα. Εξάλλου πολύ νωρίς είχα αποφασίσει με την ψήφο μου να μείνω με τους εκτός Βουλής. Ξεπερνώντας τις εκλογικές αυταπάτες πως η οποιαδήποτε κυβέρνηση στις παρούσες συνθήκες θα μπορούσε να μας σώσει. Αφήνω λοιπόν όλους τους άλλους που παρέμειναν εγκλωβισμένοι να τραβάνε τώρα τα μαλλιά τους.

Και περιμένω. Μαζί με όσους συμμερίζονται την άποψη πως πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας. Πως πρέπει να απαλλαγούμε από το σύνδρομο της ανάθεσης σε κόμματα και πολιτικάντηδες. Σας περιμένω στους δρόμους του αγώνα. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Πάρεξ να αγωνιστούμε.

Αγώνας που πρέπει να λάβει ποιοτικά και νικηφόρα χαρακτηριστικά. Με πλατιά ενημέρωση του λαού και ανέβασμα του πολιτικού του κριτηρίου. Με στοιχεία ενωτικά που θα αφήσουν στην άκρη το σαράκι της διάσπασης και της απομόνωσης. Και σίγουρα με οργανωμένη μορφή. Όχι μια στο καρφί και μια στο πέταλο.

Μπορούμε; Αν δεν μπορέσουμε πολύ απλά και πάλι θα γιορτάσουμε και νέο Βατερλό.

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5300
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...  Empty Απ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Δευ Ιουν 18, 2012 3:31 pm

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=462907


Διεθνής Τύπος: Επικράτηση του ευρώ σε μια διχασμένη Ελλάδα

Πώς είδαν τα ξένα μέσα το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής


Πηγή: REUTERS


Τώρα το μέλλον της χώρας στο ευρώ ενδέχεται να εξαρτάται από τις διαβουλεύσεις για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνασπισμού, αναφέρει το BBC, επισημαίνοντας ότι η ελληνική δεξιά θα επιχειρήσει τη συγκρότηση κυβέρνησης. Το δίκτυο μεταφέρει τις δηλώσεις του Αντώνη Σαμαρά ότι η Ελλάδα ψήφισε υπέρ της παραμονής στο ενιαίο νόμισμα.

Οσον αφορά τη δήλωση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας ότι η Ελλάδα «θα σεβαστεί τις υποχρεώσεις», ο ανταποκριτής του BBC στην Αθήνα, Μαρκ Λόουεν, αναφέρει ότι αυτό υποδεικνύει πως ο κ. Σαμαράς επιθυμεί να προχωρήσει με τις περικοπές δαπανών που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας.

«Οι Έλληνες ψήφισαν υπέρ του ευρώ» είναι ο τίτλος στο ηλεκτρονικό πρωτοσέλιδο του Sky News επάνω από τη φωτογραφία του Αντώνη Σαμαρά.

Πρώτη είδηση η Ελλάδα και στον Guardian, που γράφει ότι «οι ψηφοφόροι έδωσαν μία ευκαιρία στο κοινό νόμισμα». Η βρετανική εφημερίδα επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να έχασε, αλλά θα είναι μία σκληρή αντιπολίτευση.

Με επιφυλακτική... ανακούφιση υποδέχθηκαν τα γερμανικά ΜΜΕ τα πρώτα αποτελέσματα, μετά τις ομιλίες Σαμαρά και Τσίπρα, έχοντας επισημάνει νωρίτερα τον κίνδυνο νέου αδιεξόδου στην Αθήνα: «Λίγο από ελπίδα» τιτλοφορεί το Spiegel το ρεπορτάζ του για το τοπίο που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας πως η έκβαση των εκλογών δίνει «μόνο μία σύντομη ανάσα». «Η χώρα είναι βαθιά διχασμένη, η νέα κυβέρνηση ξεκινά υπό δύσκολες συνθήκες και παραμένει η απειλή του χάους εάν οι Έλληνες δεν καταφέρουν τελικά να συνεννοηθούν» τονίζει το περιοδικό.

«Οι φιλοευρωπαϊστές γιορτάζουν τη νίκη, ο κόσμος των αγορών ανασαίνει» γράφουν οι γερμανικοί Financial Times, υποστηρίζοντας πως, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, φαίνεται πως αποφεύχθηκε το χειρότερο σενάριο για την Ευρωζώνη. «Τα σχέδια για έξοδο από το ευρώ μπορούν να μείνουν στα συρτάρια των τραπεζών» γράφει η εφημερίδα, σημειώνοντας και την ανακούφιση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης μετά την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup.

«Τα κόμματα υπέρ της διάσωσης κερδίζουν τις εκλογές στην Ελλάδα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος στο δικτυακό τόπο της ισπανικής El Pais, επισημαίνοντας ότι μία κυβέρνηση συνασπισμού δίνει «ανάσα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τη δήλωση υποστηρικτή της ΝΔ ότι το μεγάλο νέο είναι ότι η Ελλάδα θα παραμείνει στο ευρώ προβάλλει σαν τίτλο της η Liberation. Το ρεπορτάζ καλύπτει και τη συγκέντρωση των υποστηρικτών του ΣΥΡΙΖΑ και καταγράφει την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα όπως και τις εκτιμήσεις ότι νέες εκλογές δεν θα αργήσουν.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, το CNN μεταφέρει τη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά ότι πρόκειται για «νίκη για όλη την Ευρώπη». Το αμερικανικό δίκτυο φιλοξενεί πλήθος θεμάτων για την Ελλάδα και ρεπορτάζ για την «οικονομική και πολιτική κρίση που έχει δραματικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των Ελλήνων».

«Η Ελλάδα υπέρ της διάσωσης» γράφει η Wall Street Journal. «Οι Έλληνες εκλογείς έβαλαν τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο των τελευταίων μηνών και προς το παρόν απομακρύνονται οι φόβοι για επικείμενη αποχώρηση της χώρας από την Ευρωζώνη» συνεχίζει.

Η Washington Post αναφέρει ότι «το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας επικράτησε στις εκλογές της Κυριακής και έχει πλέον την ευκαιρία να σχηματίσει κυβέρνηση συνασπισμού που θα προσπαθήσει να συμμορφωθεί με τους όρους που προβλέπει η συμφωνία διάσωσης της οικονομίας και να διασφαλίσει τη θέση της χώρας στην Ευρωζώνη».

Τα σχόλια του ιταλικού Τύπου

«Η Ευρώπη μπορεί να πάρει ανάσα ανακούφισης. Η κεντροδεξιά Νέα Δημοκρατία, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, είναι σε θέση να σχηματίσει κυβέρνηση», τονίζει ο απεσταλμένος της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica, Έττορε Λιβίνι.

H Corriere della Sera σημειώνει πως η δεξιά με τους Σοσιαλιστές συγκροτούν πλειοψηφία υπέρ του ευρώ και σε άρθρο της μιλά για «νίκη του ευρώ έναντι της δραχμής».

«Με τους σοσιαλιστές του ΠΑΣΟΚ, που σημειώνουν πτώση, η κεντροδεξιά μπορεί να συνθέσει κυβέρνηση. Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα ναι στο ευρώ, στο μνημόνιο και στις δεσμεύσεις της χώρας» προσθέτει η εφημερίδα.

«Εντυπωσιάζει το ότι τουλάχιστο το 30% των Ελλήνων εκλογέων, μέσα σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα, άλλαξε πολιτική επιλογή. Δυο οι πόλοι έλξης, ο θυμός, με τον ΣΥΡΙΖΑ, και, με τη Νέα Δημοκρατία, μια προσπάθεια να αποφευχθεί το βάραθρο που φοβίζει», υπογραμμίζει ο Φερράρι.

«Η εναλλακτική είναι η δημιουργία μιας ισχυρής, πολιτικά, Ευρώπης, με την παραχώρηση μεγάλου μέρους της κυριαρχίας στις Βρυξέλλες, ή, η ακινησία, η ουσιαστική παράδοση των όπλων και η υπερίσχυση των εθνικών εγωισμών», καταλήγει το Ansa.

Guardian: Ισως χρειαστεί νέα συμφωνία με ΕΕ και ΔΝΤ

«Οι επόμενες εβδομάδες θα είναι οι πιο κρίσιμες για την Ευρώπη μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου. Το αποτέλεσμα των εκλογών σε μια μικρή χώρα μπορεί δυνητικά να πυροδοτήσει οικονομικά γεγονότα που θα πάνε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση 50 χρόνια πίσω και θα βυθίσουν την ήπειρο σε μια παρατεταμένη τραπεζική κρίση και την αντίστοιχη ύφεση. Ή, εναλλακτικά, οι ευρωπαίοι ηγέτες, ιδίως η Γερμανία, θα μπορέσουν να βρουν τους πόρους και τη φαντασία για τη μεταρρύθμιση της ευρωζώνης», γράφει ο «Guardian» σε κύριο άρθρο του.

Η βρετανική εφημερίδα εκτιμά ότι, όποιος και αν σχηματίσει κυβέρνηση στην Ελλάδα, «θα χρειαστεί μια νέα συμφωνία από την ΕΕ και το ΔΝΤ αν δεν θέλει να πάψει να πληρώνει η Ελλάδα τους διεθνείς πιστωτές της και να αποχωρήσει από το ευρώ». Όμως «μέχρι σήμερα, η Γερμανία και η ΕΕ αρνούνται να κάνουν πίσω» τονίζοντας ότι «όποιος και αν εκλεγεί, πρέπει να εφαρμόσει το επίπονο μνημόνιο».

Εξηγεί τη στάση των Βρυξελλών και του Βερολίνου παραλληλίζοντας τη σημερινή κατάσταση της Ελλάδας με εκείνη της τράπεζας Lehman Brothers που κατέρρευσε το 2008. «Το ερώτημα είναι αν η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα αποδειχθεί μια άλλη Lehman» συνεχίζει και ]b]συμβουλεύει τη Γερμανία «να μη ρίξει λεφτά για να σώσει μια κακοδιαχειριζόμενη χώρα» ενώ την Ελλάδα «να καταπιεί το φάρμακο – 25% πτώση του ΑΕΠ, κατάρρευση του επιπέδου διαβίωσης και ανεργία νέων στο 50% – και να μεταρρυθμίσει τις οικονομικές της δομές»[/b]. Ο «Guardian» δεν έχει καμία αμφιβολία για το τι πρέπει να κάνει η Ελλάδα: «Μεταρρύθμιση και λιτότητα είναι ο μόνος δρόμος, τόσο ηθικά όσο και οικονομικά».

Η βρετανική εφημερίδα αναφέρεται στη «νέα πραγματικότητα» που υπάρχει στην ελληνική πολιτική: «O φόβος μερικών ότι το εύθραυστο ακόμη ελληνικό κράτος και η δημοκρατία μπορεί να υποκύψουν στις σκοτεινές δυνάμεις της ελληνικής κοινωνίας, ένα αμάλγαμα νεοφασιστικής δεξιάς, στοιχείων της αστυνομίας και των ενόπλων δυνάμεων, ακόμη και του οργανωμένου εγκλήματος».

Θεωρεί ότι οι ελληνικές εκλογές πρέπει να αποτελέσουν αφορμή για αλλαγές στην ΕΕ. Ανάμεσα σε εκείνες που προτείνει για την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης ειδικότερα είναι: «Nα παραγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους, να υιοθετηθεί μορατόριουμ σε περαιτέρω περικοπές μισθών και να προσφερθεί η ευκαιρία αναζωογόνησης της οικονομίας μέσω μιας σειράς διαρθρωτικών έργων χρηματοδοτούμενων από μια διευρυμένη Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων». Ζητά μια «στρατηγική ανάπτυξης» για την Ελλάδα η οποία «θα εφαρμοστεί αφού εγκριθεί από την ευρωπαϊκή Επιτροπή». Για τις ελληνικές τράπεζες, πιστεύει ότι «πρέπει να μπορούν να συμμετάσχουν σε μια νέα ευρωπαϊκή τραπεζική ένωση». Και καταλήγει ότι «η Ελλάδα χρειάζεται κάτι που να μοιάζει με σχέδιο Μάρσαλ παρά περισσότερη λιτότητα».

New York Times: Σε κάθε περίπτωση, το ευρώ θα ζοριστεί

Οποια κυβέρνηση και να σχηματιστεί στην Ελλάδα, το μέλλον του ευρώ είναι αβέβαιο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η αμερικανική εφημερίδα New York Times. Από τη Νέα Υόρκη έως το Λονδίνο και το Τόκιο, γράφει η εφημερίδα, τα βλέμματα των επαγγελματιών στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι στραμμένα στην Αθήνα.

Ωστόσο, όπως εκτιμά ο Μάρκους Κράιγκερ, επενδυτής στο Λονδίνο, για το ευρώ – τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα – δεν έχει μεγάλη σημασία το ποιος θα σχηματίσει κυβέρνηση στην Ελλάδα αφού τελικά αυτό θα αποδυναμωθεί. Ο ίδιος, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, πιστεύει ότι το κοινό νόμισμα της ΕΕ θα χάσει έδαφος έναντι του δολαρίου και μία φιλοευρωπαϊκή κυβέρνηση στην Αθήνα δεν μπορεί να το αποτρέψει αυτό.

«Όλες οι διασώσεις στην Ευρώπη – δύο μόνο για την Ελλάδα μέχρι τώρα – δεν έχουν κάνει και πολλά προκειμένου να περιορίσουν το πρόβλημα. Οι χρηματοπιστωτικές αγορές προχώρησαν τώρα από την Ελλάδα σε μεγαλύτερους στόχους όπως η Ισπανία και η Ιταλία» γράφουν οι New York Times. Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον Κράιγκερ, είναι συστημικό και μόνο όταν υπάρξει μία συνολική λύση θα πάψει το ευρώ να δέχεται πιέσεις.

Ωστόσο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο Κράιγκερ είναι λιγότερο απαισιόδοξος για το μέλλον του κοινού νομίσματος από κάποιους συναδέλφους του καθώς δεν αναμένει μία συνολική διάλυση της ευρωζώνης. Αντίθετα, πιστεύει ότι η Ευρώπη τελικά θα αναδιοργανωθεί και θα σώσει το ευρώ, αν και σύμφωνα με τον ίδιο, το ερώτημα είναι «πόσος χρόνος θα χρειαστεί για αυτό».

Οι προβλέψεις του Κράιγκερ για το ευρώ ήταν αρνητικές εδώ και περίπου δύο χρόνια, κάτι που επιδεινώθηκε την περασμένη άνοιξη καθώς η προσοχή στράφηκε από την Ελλάδα σε μεγαλύτερες χώρες. «Πρόκειται πλέον για την επιβίωση της ίδιας της ευρωζώνης. Τότε είδαμε ξεκάθαρα ότι η ευπροσβλητότητα του ευρώ είχε αυξηθεί ακόμη περισσότερο» εξηγεί στους New York Times ενώ εκτιμά ότι η οικονομία των Ηνωμένων Πολιτειών είναι ακόμη ασφαλής. «Η αμερικανική οικονομία ακόμη θεωρείται ασφαλές καταφύγιο εξαιτίας του βάθους των χρηματοπιστωτικών της αγορών και έχει προφυλαχτεί ικανοποιητικά από το επίκεντρο στην Ευρώπη» λέει.

Η επικράτηση των υποστηρικτών της λιτότητας στην Ευρώπη μπορεί να ενισχύσει προσωρινά το ευρώ, όμως η ανάκαμψη δεν θα διαρκέσει, υποστηρίζει. Ό, τι και να συμβεί στην Αθήνα, οι αμφιβολίες για την Ισπανία και την Ιταλία θα συνεχίσουν να διογκώνονται, προβλέπει ο Κράιγκερ. Πρόκειται για κράτη με τεράστια χρέη που αδυνατούν να επιβάλουν τις μεταρρυθμίσεις που χρειάζονται προκειμένου να παραμείνουν στις αγορές. «Με 17 χώρες να κάθονται στο τραπέζι, οι αποφάσεις είναι πολύ αργές. Οι αγορές κινούνται γρήγορα. Το διακύβευμα μεγαλώνει» καταλήγει.

Πόκερ όλοι στην πλάτη μας. Οι Ευρωπαίοι με τα δικά τους συμφέροντα, οι Αμερικάνοι με τα δικά τους. Ευρώ εναντίον δολαρίου. Αλλά και μέσα στην Ευρώπη έχουμε την κόντρα Βρετανίας - Γερμανίας. Της Βρετανίας που δεν έχει ενταχθεί στην ευρωζώνη και διατηρεί το εθνικό της νόμισμα. Μια ενδοκαπιταλιστική άγρια μάχη με απρόβλεπτες συνέπειες για τους λαούς και φυσικά και το δικό μας.

Χτες οι Έλληνες επέλεξαν να μη στενοχωρήσουν τη Μέρκελ. Όμως δεν είναι μόνο η Μέρκελ στο παιγνίδι. Και βλέπουμε στα αποσπάσματα που δημοσιεύσαμε από το Βήμα και τον Ξένο Τύπο την απογοήτευση των άλλων παικτών. Που δε συνέβη το Βατερλό. Για ποιον Βατερλό; Για την ευρωζώνη και τη Γερμανία που ηγείται.

Για μια ακόμη φορά στην ιστορία της η Ελλάδα γίνεται πεδίο μάχης αντικρουόμενων συμφερόντων των μεγάλων δυνάμεων. Και δεν είναι μόνο αυτοί που αναφέρθηκαν οι εφημερίδες τους παραπάνω. Υπάρχει και Κίνα και Ιαπωνία. Κυρίως βέβαια η πρώτη που έχει και απλώσει ήδη πόδι στην Ελλάδα. (Βλέπε Κόσκο στο λιμάνι του Πειραιά και όχι μόνο... )

Πρέπει να καταλάβουμε ως λαός τι πραγματικά μας συμβαίνει πριν να είναι πολύ αργά. Να απεγκλωβιστούμε από τις αυταπάτες που μας καλλιεργούν οι πολιτικοί και τα ΜΜΕ. Διαβάστε και ενημερωθείτε από όσες περισσότερες πηγές μπορείτε. Μη μένετε στο κουτόχορτο που σερβίρουν τα κανάλια και οι φυλλάδες. Και κυρίως τούτο: Βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει.

Να λέτε σαν προσευχή κάθε πρωί και κάθε βράδυ τη σοφή κουβέντα του Καζαντζάκη: Αν δε σωθεί ο κόσμος εγώ θα φταίω!
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5300
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...  Empty Απ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Δευ Ιουν 18, 2012 3:36 pm

Για τις αντιδράσεις των ηγετών της Ευρώπης διαβάστε αυτό:

Οι ευρωπαίοι ηγέτες χαιρέτισαν το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα
Ανακούφιση και επιδοκιμασίες για την επιλογή των πολιτών

http://www.tovima.gr/world/article/?aid=462935&h1=true

ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5300
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...  Empty Απ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Δευ Ιουν 18, 2012 3:39 pm

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63671565

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

Καλά νέα για τo ευρώ, τα ελληνικά αποτελέσματα εκτιμά η Μέρκελ

«Καλή είδηση για την Ευρωζώνη και το ευρώ», θεωρεί το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Γκέοργκ Στράιτερ.

Ο κ. Στράιτερ, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των συντακτών, επανέλαβε ότι η καγκελάριος τηλεφώνησε χθες το βράδυ στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο, όπως είπε, «εξέφρασε την ελπίδα για τον γρήγορο σχηματισμό σταθερής κυβέρνησης», επισημαίνοντας ότι θεωρεί βέβαιο ότι «η Αθήνα θα τηρήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις».
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5300
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...  Empty Απ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Δευ Ιουν 18, 2012 3:43 pm

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22769&subid=2&pubid=63671569

ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ Η ΧΩΡΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

ΕΛΚ: Πλήρη στήριξη στον Σαμαρά για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας



Την πλήρη στήριξή του στη ΝΔ και στις προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά για τον σχηματισμό «φιλοευρωπαϊκής κυβέρνησης συνεργασίας», εκφράζει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), Βίλφριντ Μαρτένς, σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ εκφράζει την ελπίδα ότι «και τα άλλα φιλοευρωπαϊκά κόμματα θα βάλουν κατά μέρος τις ιδεολογικές διαφορές και θα συμμετάσχουν σε μία βιώσιμη κυβέρνηση, η οποία θα διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη», ενώ παράλληλα διαβεβαιώνει ότι το ΕΛΚ θα στηρίξει τις προσπάθειες της κυβέρνησης που θα σχηματίσει ο Α. Σαμαράς για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες.

Καταλήγοντας ο κ. Μαρτένς επισημαίνει ότι στη Σύνοδο του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί στις 28 Ιουνίου, οι ηγέτες που θα συμμετάσχουν θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον Α. Σαμαρά «τις κοινές μας προσπάθειες για τη διέξοδο από την κρίση».

Ένας από τους ηγέτες που συμμετέχουν στο ΕΛΚ είναι και η καλή μας η Άγκελα Μέρκελ...
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5300
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...  Empty Απ: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ, 18 ΙΟΥΝΙΟΥ: Η ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΒΑΤΕΡΛΟ! ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΓΛΙΤΩΣΕ ΑΚΟΜΗ ΕΝΑ ΜΟΛΙΣ ΧΤΕΣ...

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Δευ Ιουν 18, 2012 4:18 pm

Ευτυχώς δεν τρελάθηκαν όλοι με τα αποτελέσματα... ας δούμε λοιπόν και μια άλλη άποψη:

Η εγχείρηση πέτυχε. Ο ασθενής;

Του Κώστα Βαξεβάνη
ΔΕΥΤΈΡΑ, 18 ΙΟΎΝΙΟΣ 2012 11:45

Η Ελλάδα λοιπόν θα έχει κυβέρνηση. Αν τυχόν σας διαφεύγει τι κυβέρνηση θα είναι, θα το αντιληφθείτε μόλις θα ξαναδείτε στη Βουλή την γνώριμη φυσιογνωμία της Ντόρας Μπακογιάννη και του Μάκη Γιακουμάτου. Μόλις θα ξανακούσετε την τσιριχτή φωνή της Κατερίνας Παπακώστα και το τρίξιμο των εδράνων από το πολιτικό βάρος του Βαγγέλη Βενιζέλου.

Θα έχουμε μια κυβέρνηση από αυτές που είχαμε. Ανακουφιστικό, όπως γράφουν σήμερα τα ξένα δίκτυα, αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα. Πώς θα λειτουργήσει μια συνηθισμένη κυβέρνηση σε μια ασυνήθιστη πραγματικότητα;

Αν αθροίσεις τα ποσοστά της νέας συγκυβέρνησης, είναι εύκολο να διακρίνεις πως έχει την πολιτική νομιμοποίηση. Και πλειοψηφία έχει και από δημοκρατικές εκλογές βγήκε. Θα έχει όμως κοινωνική νομιμοποίηση; Δηλαδή θα είναι συμβατή με την προσμονή όσων ψήφισαν τα κόμματα που την απαρτίζουν;

Για να έχει αυτή την πολιτική συμβατότητα, η νέα κυβέρνηση πρέπει να έχει δύο βασικά πράγματα. Πρώτα να επαναδιαπραγματευτεί το μνημόνιο, όπως έλεγαν τα κόμματα εταίροι της και δεύτερο αφού αρνηθεί να πάρει δυσβάσταχτα μέτρα (πάλι όπως έλεγαν οι εταίροι της) να μας συστήσει με την θρυλούμενη "ασφάλεια του ευρώ".

Για την επαναδιαπραγμάτευση δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία πως ήταν απλώς ένα επιχείρημα ανάχωμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρώτη του δήλωση ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθάρισε πως θα σεβαστεί τις υπογραφές της Ελλάδας. Δηλαδή το μνημόνιο, τα μέτρα των 11,5 δις που θα παρθούν και την πολιτική Μέρκελ. Κουβέντα για επαναδιαπραγμάτευση. Ακόμη και αν κάτω από το φόβο του Τσίπρα που απειλεί ανά πάσα στιγμή να πάρει την εξουσία, πιέσει την Μέρκελαντ να δείξει ελαστικότητα σε κάποια θέματα,τίποτα δεν αλλάζει. Εν ολίγοις αφού έσωσε την ευρωπαική προοπτική της χώρας και το ευρώ, όπως λέει ο Σαμαράς, τώρα πρέπει να βρούμε ευρώ για να πληρώσουμε τα νέα μέτρα που θα βάλει η νέα κυβέρνηση.

Η κυβερνητική πλειοψηφία που δημιούργησαν οι νέες εκλογές, δεν είναι εύθραυστη πολιτικά, αλλά είναι υπό συνεχή κοινωνική απειλή. Όσοι ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ψήφισαν ούτε μνημόνιο, ούτε νέους φόρους, ούτε λιτότητα, ούτε τα παλιά φθαρμένα πρόσωπα του πολιτικού συστήματος. Ψήφισαν για να ξορκίσουν τους φόβους τους. Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν το τέλος μιας εκστρατείας φόβου. Ένα παιχνίδι με τα συντηρητικά αντανακλαστικά και το φόβο του άγνωστου. Το γνωστό του παρελθόντος ήταν καταστροφικό αλλά τι θα είναι το άγνωστο στο μέλλον όσο καλό και αν ακούγετε;

Σε αυτό το περίεργο σύνδρομο της Στoκχόλμης, τα θύματα προτίμησαν την συμπόρευση με τους οικείους θύτες. Αλλά αυτό έχει χρονικό όριο. Το θύμα καταλαβαίνει πως είναι σε ομηρία, όταν αρχίσουν να έρχονται οι πρώτοι λογαριασμοί που δεν μπορεί να πληρώσει και αρχίσει ο Βενιζέλος να παράγει αρλουμπολογία για να βαφτίσει τους νέους φόρους. Και τότε;

Τότε ίσως καταλάβουν πως αν ψηφίσουν άλλο κόμμα δεν θα καταστραφεί η χώρα, δεν θα στερέψουν οι πηγές στα βουνά και τα πρόβατα δεν θα γίνουν γκέι. Τότε θα καταλάβουν πως στις εκλογές δεν απειλείται το μέλλον του ευρώ, αλλά το μέλλον αυτών που λένε πως απειλείται το μέλλον του ευρώ.

Μια μνημονιακή κυβέρνηση θα πρέπει να κυβερνήσει μια χώρα που είναι αντιμνημονιακή όχι από πολιτική άποψη αλλά γιατί το μνημόνιο την κάνει να πεινάει. Θα είναι η κρίσιμη στιγμή που Σαμαράς και Βενιζέλος θα πρέπει να συμφωνήσουν μεταξύ τους ποιός θα αναλάβει να κάνει την ανακοίνωση πως η εγχείρηση πέτυχε αλλά ο ασθενής απεβίωσε.

Πηγή: Το Κουτί της Πανδώρας

ΠΗΓΗ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ

Την ασπάζομαι και τη συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Αυτό ακριβώς θα συμβεί. Και είναι απλά θέμα χρόνου.

Να αποκαλυφθεί η φενάκη των προεκλογικών υποσχέσεων και να έρθουν οι ψηφοφόροι αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα του δρόμου που προτίμησε η πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.

Η πολιτική των σωτήρων μας είναι αδιέξοδη. Και το μεγάλο Βατερλό στέκει στη γωνία και περιμένει όλους.

Λιγάκι ιστορία αν διαβάσεις θα δεις πως απλά η επαναλαμβάνονται γνωστά σκηνικά.

Η ενδοκαπιταλιστική σύγκρουση μόνο σε τραγωδίες οδηγεί...

Δίχως να αποκλείονται και πιο σκοτεινά σενάρια.

Κι αν η Ευρώπη χτες βράδυ ανάσανε μαθαίνοντας τι ψηφίσαμε, εμάς μας περιμένουν μαύρες μέρες.

Δεν πειράζει. Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Ας έχει και ο δικός μας αυτούς που ψήφισε. Δημοκρατία εξάλλου δεν έχουμε;
ΜΑΡΙΟΡΗ
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5300
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή

- Παρόμοια θέματα

 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης