ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Πήγαινε κάτω

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δημοσίευση από ΜΑΡΙΟΡΗ Την / Το Τετ Οκτ 24, 2012 10:16 am


ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ

ΔΙΑΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΣΩΣΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ


Το… Νόμο στα χέρια του πήρε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Παραποτάμου, προχωρώντας σε κατάληψη, συμβολικού κυρίως χαρακτήρα, του σχολείου, με αφορμή, όπως καταγγέλλουν, τη μη σωστή λειτουργία του, εξαιτίας των ελλείψεων σε εκπαιδευτικούς.

Ένα πρόβλημα το οποίο υπάρχει από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ωστόσο παραμένει άλυτο, δημιουργώντας πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του Δημοτικού Σχολείου.


Η υποβάθμιση του σχολείου ξεκίνησε γενικότερα εδώ και δύο περίπου χρόνια, όταν από 6θέσιο μετετράπη σε 5θέσιο, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των παιδιών που εξυπηρετούνται είναι συγκριτικά μεγαλύτερος σε σχέση με άλλα σχολεία του Νομού, τα οποία λειτουργούν ως 6θέσια.

Και φέτος το σχολείο αντιμετωπίζει ακόμη μεγαλύτερο πρόβλημα, αφού η ΒΆ Τάξη, ουσιαστικά λειτουργεί με… μισή δασκάλα (η ίδια διδάσκει και στην Ηγουμενίτσα και άρα το κενό καλύπτεται με διάφορες «αλχημείες»), ενώ δεν υπάρχει ούτε δασκάλα αγγλικών, παρά τις υποσχέσεις, ότι αυτή θα ερχόταν.


Κατάληψη, γιατί φοβούνται ακόμη χειρότερες ημέρες


Σήμερα το πρωί λοιπόν, όπως είχαν προαναγγείλει και ειδοποιήσει τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Θεσπρωτίας, οι γονείς, συγκεντρώθηκαν στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου, μην επιτρέποντας στους δασκάλους να εισέλθουν σε αυτό, σε μια κίνηση που σκοπό της έχει να αναδείξει το πρόβλημα.


Πανό με επιγραφές όπως «θέλουμε σωστή λειτουργία του σχολείου και όχι κοροϊδία», «θέλουμε το σχολείο μας 6θέσιο», «θέλουμε δασκάλα ξένης γλώσσας» κλπ. είναι χαρακτηριστικά και φανερώνουν τις ελλείψεις που είναι υπαρκτές.

Και όπως αναφέρουν τα μέλη του Συλλόγου Γονέων στο Ράδιο Ηγουμενίτσα, «η κατάληψη είναι ένα μέσο πίεσης και κινητοποίησης, αφού αν δεν κινητοποιηθούμε, πολύ φοβόμαστε ότι θα μας υποβαθμίσουν περαιτέρω».


Απευθύνθηκαν παντού, αλλά χωρίς αποτέλεσμα


Πριν φτάσουν στο έσχατο μέτρο πίεσης, αυτό της κατάληψης, Σύλλογος και Γονείς, είχαν σειρά συναντήσεων, τόσο με τον Διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Θεσπρωτίας κ. Κωνσταντίνο Νάτση, όσο και στην Περιφερειακή Διεύθυνση στα Ιωάννινα, αλλά οι ίδιοι καταγγέλλουν ότι έχουν γίνει… μπαλάκι, αφού κανείς δεν αναλαμβάνει ουσιαστικά την ευθύνη.

«Από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει», σημειώνουν και πλέον αναμένουν πράξεις και έργα, αφού διαφορετικά δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν αγωνιστικά, έως ότου δικαιωθούν και μπορέσουν τα παιδιά τους να αποκτήσουν τις γνώσεις που πρέπει, όπως έχουν δικαίωμα να κάνουν.

«Θα λυθεί το πρόβλημα, υπάρχει καλή διάθεση απΆ όλες τις πλευρές»

«Το πρόβλημα θα λυθεί, υπάρχει διάθεση απΆ όλες τις πλευρές», τονίζει σε δηλώσεις του στο Ράδιο Ηγουμενίτσα 892.gr, ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας κ. Νάτσης Κωνσταντίνος.

Ο κ. Νάτσης τονίζει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικό πρόβλημα στη ΒΆ Τάξη, αφού ναι μεν μία δασκάλα καλύπτει και το 1ο Δημοτικό της Ηγουμενίτσας, ωστόσο το κενό που δημιουργείται αυτές τις ώρες στον Παραπόταμο, καλύπτεται εκ των έσω.

«Το όποιο θέμα υπάρχει, μπορεί να λυθεί με αμοιβαίες υποχωρήσεις και αν όλοι μας εργαστούμε λίγο περισσότερο», αναφέρει επίσης ο Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας, ο οποίος είχε συνάντηση με το Διευθυντή του Δημοτικού Παραποτάμου, σε καλό κλίμα, γεγονός που δείχνει ότι σύντομα μπορεί να υπάρξει λύση που θα ικανοποιεί όλες τις πλευρές.

Όσο για το θέμα της δασκάλας αγγλικών, ο κ. Νάτσης παραδέχεται ότι όντως αυτό το θέμα είναι υπαρκτό, αλλά σημειώνει ότι ανάλογο πρόβλημα αντιμετωπίζουν τα περισσότερα σχολεία ανά τη χώρα, αφού δεν έγιναν σχεδόν καθόλου προσλήψεις αναπληρωτών.

Το μόνο ερώτημα που ευλόγως προκύπτει σε αυτή την περίπτωση είναι αν η μέθοδος της διδασκαλίας σε μια τάξη δημοτικού, (τη Β΄ συγκεκριμένα), από δύο ή περισσότερους δασκάλους είναι ορθή από παιδαγωγικής άποψης, υπό την έννοια ότι πρόκειται για μικρές ηλικίες, με τις δικές τους ιδιαιτερότητες.

______________________________________

Αναδημοσίευση στο φόρουμ από
ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

___________________________________________________________
Κάνω το επάγγελμα του ανθρώπου και το επάγγελμα του υπαλλήλου.
Δραματικά ασυμβίβαστα πράγματα. (Σεφέρης)
avatar
ΜΑΡΙΟΡΗ

Αριθμός μηνυμάτων : 5290
Εγγραφή : 13/01/2008

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης